Lage bloeddruk?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Drieka, 30 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ik heb me al die weken eigenlijk prima gevoeld, wel moe en zo maar ja, dat hoort erbij, kon evengoed mijn dagelijkse dingen prima doen met tussenpozen.

    Vannacht prima geslapen, zo'n 10 uurtjes met 2 keren opstaan voor het toilet dus mag niet klagen.
    Rustig opgestaan, gegeten en gewandeld met de hondjes.

    Toen begon ik de bovenverdieping te poetsen en ik ben me toch 3 keren slecht geworden! Helemaal bleek werd ik, zweet stond op mijn voorhoofd en compleet duizelig, ik had het gevoel dat ik van mijn stokje ging! Paar minuutjes gezeten en dan ging het weer maar heb dat 3 keren gekregen.
    Echt een akelig gevoel, is dat nu het beginsel van een lage bloeddruk?
    De laatste keer was mijn bloeddruk 110/70 en dat was bij 8 weken, ondertussen ben ik wel wat weken verder dus heb geen idee hoe die nu is.
     
  2. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Heb dat ook gehad, inmiddels is het wel weer beter. Had met 9 weken iets van 100/60 en moest echt rustig aan doen af en toe om niet om te vallen. Vooral met snel opstaan of achter hete fornuis staan, moest keer halverwege het koken echt vuur uit doen en gaan zitten, anders ging het niet goed. Ook na warme douche was het uitkijken, dan gaan je vaten meer open staan door warmte en daalt hij nog verder natuurlijk.
    Volgens mij komt het wel vaker voor in het eerste trimester, kan geen kwaad voor de baby, tenzij het echt heel extreem laag zou zijn. Maar dat is volgens mij meer als je bovendruk 60 is ofzo. Hoge bloeddruk is wel gevaarlijk. Je moet alleen voor jezelf uitkijken dat je niet omvalt, op tijd gaan zitten als je het aan voelt komen. Heb aantal weken echt rustig aan moeten doen en weinig huishouden, ook door erge vermoeidheid. Vk zei dat ik wel soepjes kon nemen of zoethoutthee, zoutig helpt wel. Bij mij was bloeddruk van de week weer normaal en voel me gelukkig ook niet meer zo gauw duizelig.
     
  3. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    Je slecht voelen of (bijna) flauwvallen hoort er wel een beetje bij in de 1e maanden. Ik heb dat ook gehad als ik in de supermarkt stond. Ik zorgde altijd dat ik iets van dropjes bij me had zodat ik snel zout kon binnen krijgen.
    Bloeddruk van 110/70 is best wel normaal hoor voor zwangerschap. Je bloeddruk is standaard lager in een zwangerschap, dat mag. Je lichaam is druk bezig met het maken van een veilig thuis en door de hormonen is je lichaam in de war.
    Bij mij ging het na de 4e maand over.
     
  4. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ja ik heb maandag 8 September ook weer een controle bij de VK dus ben benieuwd wat dan mijn bloeddruk is want is nu al 3 weken niet opgemeten.

    Ik moet zeggen dag ik het erg akelig vond vanochtend, dacht echt dat ik van mijn stokje ging, heb ook direct een bouillon gedronken wat gewoon erg zoutig is en toen ging het weer.

    Ja een hoge bloeddruk is zeker gevaarlijk maar dat zal het geval niet zijn want dan heb je deze klachten volgens mij niet, denk dat hij lager is dan ik gewend ben en moet gewoon niet te veel ineens doen.
     
  5. Sallie

    Sallie VIP lid

    27 sep 2008
    8.257
    292
    83
    Voor de klas
    Noord-Holland
    Ik heb het ook, ook rond 100/60 steeds. Mijn vk legde uit dat het vaak samen gaat met lage bloedsuikerspiegel. Ik heb nu braaf dextro bij me en moet echt zorgen dat ik Optijd eet. Gelukkig gaat het nu iets beter....
     

Deel Deze Pagina