Steken van buitenaf + nog een vraag :)

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Pillow, 17 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Dag dames! Volgens mijn berekeningen ben ik vandaag 6 weken zwanger.

    Nu ervaar ik best vaak (over mijn gehele buik, dus niet alleen onderin) kleine steekjes. Deze voelen heel oppervlakkig. Alsof iemand mij constant prikt met een brei naald. Of een stukje huid pakt en erin geknepen wordt. heeft iemand dat eerder ervaren?

    Daarnaast ben ik in mijn hoofd toch meer bezig met de zwangerschap dan dat ik dacht. Ben echt enorm bang dat het mis is. Dat het vruchtje is gestopt met groeien ofzo. Hangen daar ook symptomen aan vast of kan het zijn dat je het echt niet merkt? Geen bloed is goed, maar is dat altijd zo?

    (Hoezo onzeker ;):)) Hoop dat iemand mij kan geruststellen!
     
  2. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Onzeker is iedereen en ik dacht ook dat het altijd zo was van geen bloed dan is het goed maar helaas.

    Heb al vaker gelezen hier dan vrouwen alle zwangerschapssymptomen hadden, geen bloeding en dan bij een echo zagen dat het vruchtje al een tijdje gestopt was met groeien en dat het dus niet goed was, bij sommigen komt het vanzelf af en anderen krijgen medicatie om het op te wekken of een curettage in het ziekenhuis.
    Helaas gaat de slogan ' geen bloed dan is het goed' niet altijd op, er zijn ook genoeg vrouwen die wel een bloeding krijgen maar dan is wel alles nog gewoon in orde!

    Die steekjes overal herken ik zelf niet dus kan je niet zeggen wat dat betekend.

    Je moet proberen te genieten en je niet overal druk om maken, is makkelijker gezegd dan gedaan ja. Ik heb me ook overal druk om gemaakt, heb 3 echo's gehad en voelde me na die echo's wel weer beter maar je blijft toch angstig.

    Je moet maar zo denken, in de meeste gevallen gaat alles gewoon goed ;)
     
  3. Kaatje 86

    Kaatje 86 Lid

    15 feb 2014
    38
    23
    8
    NULL
    NULL
    Hoi Pillow,

    Ik herken die steekjes wel. Ik had ze ook in het begin van mijn zwangerschap. Heb de verloskundige er toen voor de zekerheid naar gevraagd want ik werd er ook onzeker van, maar zij zei dat dat heel normaal is. Er gebeurt zeker in het begin van je zwangerschap heel veel in je buik en het is niet gek dat je daar iets van voelt. Ik zou me om die steekjes dus geen zorgen maken. Mijn zwangerschap verloopt tot nu toe ook helemaal goed, ondanks de steekjes in het begin.
     
  4. Nephthys

    Nephthys Fanatiek lid

    9 aug 2013
    3.721
    3
    0
    Noord-Brabant
    Wel of geen symptomen; het kan alle kanten op en zegt helaas niks. Symptomen kunnen hevig zijn, ineens verdwijnen en toch gaat het gewoon goed en je kunt veel kenmerken hebben en dan blijkt het ineens fout te zijn; werkelijk alles is mogelijk dus dat is lastig.

    Zelfs testen zijn nu niet meer goed want als het is misgegaan dan nog zit je lijf vol zwangerschapshormonen en dus zal de test dan nog uitwijzen dat je zwanger bent.

    Probeer te genieten; ik weet hoe moeilijk dat is.
     
  5. Scarlett1985

    Scarlett1985 Fanatiek lid

    5 jul 2014
    1.420
    0
    36
    Ik ben nu 5,5 week zwanger en heb die steekjes ook.
    Hoort er allemaal bij.
    Ik vind het ook allemaal erg spannend, en ook wel een beetje eng.. Ik heb over 2,5 week pas mijn eerste echo. Ik zal erg blij zijn als ik daar een hartje zie kloppen.
     
  6. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Bedankt voor jullie reacties. Idd proberen om positief te zijn/blijven. Het stomme is dat ik heel goed weet dat je het toch niet in de hand hebt (tot een bepaalde hoogte dan). Had weer even een pieker/paniek momentje. Alles is zo nieuw. Dan is deze forum echt een uitkomst.

    Wachten op de 1e echo duurt lang he! De minuten druipen haast voorbij. Heel veel succes over 2.5 week!
     
  7. Nephthys

    Nephthys Fanatiek lid

    9 aug 2013
    3.721
    3
    0
    Noord-Brabant
    Sterkte en hopelijk kun je snel ontspannen en genieten.

    Wat mij idd hielp is de gedachte dat, als je gezond leeft, je er niets aan kan doen als het fout gaat. Dus je hat niet ergens vroeg bij moeten zijn met melden aan een arts ofzo. Op een vreemde manier geeft het rust; dat er als het mis zou gaan, toch iets mis was met de kleine waar je niets aan kon doen.

    Daar gaan we niet vanuit; de meeste zwangerschappen gaan goed, denk daaraan :)
     

Deel Deze Pagina