beetje bruinverlies na ontlasting.. erg?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door meen88, 21 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. meen88

    meen88 Bekend lid

    6 jan 2014
    517
    389
    63
    Hoi dames,

    Ik zit een beetje in de stress!! Ben nu 5 weken zwanger en sinds gisteravond na ontlasting wat bruine afscheiding met afvegen. Bij plassen heb ik nergens van & ook geen buikkrampen. Tis de eerste keer dat ik zwanger ben, dus ben erg onzeker.
    Herkent iemand dit?
     
  2. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Ja, ik herken het. En ik heb zowel meegemaakt bij miskramen als bij deze zwangerschap. Daar heb je dus weinig aan. Het kán gewoon oud bloed zijn en niks aan de hand. Maar het kan helaas ook een voorbode zijn van een miskraam. En als het foute boel is, dan is er helaas niets aan te doen.

    Sterkte met afwachten! En ik duim dat alles goed zit!
     
  3. Jori

    Jori Bekend lid

    6 nov 2012
    864
    0
    16
    bruine afscheiding is niet erg hoor. Zolang het maar geen helderrood bloed is en je geen krampen hebt geen zorgen!
     
  4. Hoek

    Hoek Actief lid

    11 dec 2013
    442
    0
    0
    Ook gehad. Door de druk kan er een adertje springen.
     
  5. Dyson

    Dyson Fanatiek lid

    8 mrt 2013
    1.404
    551
    113
    Ik sluit me aan bij Hilly1980, het hoeft niks te betekenen maar kan ook een voorbode zijn. Omdat het bruin is wil niet zeggen dat het niks kan zijn maar helaas zit er niks anders op dan afwachten.

    Sterkte en ik hoop voor je dat er niks aan de hand is.
     
  6. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    Ik ben zeven weken zwanger en had gisteren ook bruinverlies. Ik schrok me kapot. Ook al weet ik dat het niets hoeft te betekenen het is toch heel onaangenaam en zorgwekkend. Maar ik had dan ook wat krampen in mijn buik en onderrugpijn. Het enige wat ik kan doen is proberen zo rustig mogelijk te blijven en af te wachten, maar dat is wel lastig hoor. Ik mag morgen voor een echo. Hoe is het nu bij jou?
     
  7. fitty

    fitty Bekend lid

    9 jun 2014
    913
    0
    0
    De dokter zei tegen mij kan adertje zijn want gaat nu veel bloed naar baarmoeder; dus genoeg vezels eten en niet persen als je naar wc gaat. Hij zei er verder geen zorgen over te hoeven maken
     
  8. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    lukt jou dat ook, geen zorgen maken? Ik vind t knap lastig.:(
     
  9. fitty

    fitty Bekend lid

    9 jun 2014
    913
    0
    0
    nee dat niet, hij heeft voor zekerheid gister bloed afgenomen en dan hoor ik vanavond de uitslag van hormonen of alles goed is omdat hij op de echo nog niks kon zien (te vroeg zei hij)
     
  10. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    ik vind t met zeven weken wel wat enger dan in het begin want bij jou kan t op nog te maken hebben met de innesteling of niet? Daar is het bij mij te laat voor denk ik.. Ik twijfel echt enorm.

    succes vanavond
     
  11. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Zoals eerder gezegd, kan een adertje zijn. Heb ik zelf ook last van gehad, vooral in t begin. Daarna had ik bloedingen door een andere reden. Dit had ik mn gyn verteld en zij heeft mij een poedertje voorgeschreven zodat mn ontlasting wat zachter is. Dit werkt.
    Maar het kan ook een voorbode zijn inderdaad. Helaas. Mocht je je zorgen maken, kan je altijd je vk of je gyn bellen. Dit werd mij ontzettend vaak op mn hart gedrukt. Ik heb regelmatig gebloed t/m week 12 (helaas) ook al wist ik dat alles goed zat, je schrikt je toch iedere keer rot. Heel veel succes!

    En met 7 weken of met 10 weken is ook echt normaal hoor. Kan komen door het groeien van je bm en dat er een haartje gesprongen is. Of bij 10 weken door het aanmaken van de placenta waardoor ook wel eens een bloedhaartje wil springen. Dat is in ieder geval wat mijn gyn me vertelde. Maar het is wel iedere keer erg eng als je t ziet. Succes dames ;) Mn duimen draaien!
     
  12. fitty

    fitty Bekend lid

    9 jun 2014
    913
    0
    0
    Dat denk ik ook. En er zijn zoveel vrouwen die met bruine afscheiding en soms zelfs met bloedverlies een goede zwangerschap hebben gehad en gezonde kindjes hebben gekregen dus het wilt niks zeggen
     
  13. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    Ik had net weer heel veel bruinverlies, meer dan gisteren. Ook menstruatiegevoel. Ik voel me ook minder zwanger, borsten minder gezwollen. Mijn gevoel zegt dat het over is. Ik krijg morgen een echo en zal echt verbaasd zijn als het wel goed is want zo voelt het echt niet. Maar fijn te horen dat het bij anderen vaak wel goed kan gaan met bruinverlies. Voor mij voelt het anders, gek dat dat kan.

    Kan alleen maar afwachten.
     
  14. Scarlett1985

    Scarlett1985 Fanatiek lid

    5 jul 2014
    1.420
    0
    36
    Sterkte!
     
  15. fitty

    fitty Bekend lid

    9 jun 2014
    913
    0
    0
    Dat menstruatie gevoel kan komen door het bruine bloedverlies, maar zolang het bruin is en niet helder rood is er niks aan de hand. Dus houd hoop, ik hoop op een goed bericht morgen van jou naar de echo
     
  16. meen88

    meen88 Bekend lid

    6 jan 2014
    517
    389
    63
    Hoi Hoi,

    Volgens mijn verloskundige kan het absoluut geen kwaad, tenzij het helder rood bloedverlies wordt met hevige buikkrampen. Bij mij lijkt het steeds minder te worden, heb as donderdag een echo.
     
  17. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    dank je wel ik hoop het ook, maar het zou voelen als een wonder
     
  18. fitty

    fitty Bekend lid

    9 jun 2014
    913
    0
    0
    Misschien is het beetje raar.. maar ik ben net bij de acupunctuur geweest en heb een robijn edelsteen besteld... ik denk baat het niet dan schaad het niet :) ik weet dat je niet veel kan doen behalve afwachten maar voor m'n gevoel helpt dit misschien wel.
     
  19. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    Alles wat in je gevoel kan helpen is goed. Bij mij word dat vanavond onder een kleedje op de bank tv kijken.
     
  20. Melgje

    Melgje Niet meer actief

    #20 Melgje, 23 sep 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 23 sep 2014
    bij mij zijn de krampen er helaas ook bij gekomen...denk dat t geen fijne nacht word :(
     

Deel Deze Pagina