Help!

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door nicci1983, 23 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    hoi hoi

    al een paar dagen blijf ik aan het malen.. zal het wel /zal het niet.

    Vrijdag was me laatste menstuatie dag
    zaterdag op zondag hebben we geklust
    dins kreeg ik in 1 x steekjes in me onderbuik links en trok ook door naar me onderrug links. ook had ik puistjes in me gezicht die ik normaal nooit heb.

    woensdag had ik het zelfde als hier boven vermeld en verloor ik 3 kleine druppels bruin. ook last van een soort van vermoeide benen en ben ik heel moe. en een opgezette buik.

    dond het zelfde als ik hier boven vermeld en last van gerommel in me darmen.

    nu vanmiddag heb ik soms nog hier en daar een steekje in me onderbuik en soms een steekje bij mijn borsten.
    Ook heb ik rode streepjes op me onderbuik, maar ik weet niet of dat die er altijd al hebben gezeten... je ziet nu natuurlijk vanalles.

    op gezette buik heb ik ook wel vaker en het moe zijn kan ook komen van mijn nachtdiensten die ik draai.

    Zaterdag heb ik de ovulatie.... wanneer zou ik kunnen testen? en llijkt dit op een innesteling? wat denken jullie?

    Groetjesssss
     
  2. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Als je op vrijdag je laatste menstruatie hebt gehad dan heb je de dag erna hoogstwaarschijnlijk geen eisprong. Of lees ik het nu verkeerd :(
     
  3. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    afgelopen vrijdag was me menstruatie voor het laatst.. en as zaterdag zou ik me eisprong moeten hebben... en we hebben afgelopen zaterdag geklust.
     
  4. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Een innesteling gebeurt na je ovulatie en niet al ervoor..
    Dus een innestelingsbloeding zal het niet zijn.

    Wel zou het een ovulatiebloeding kunnen zijn, gebruik je ovulatietesten? Misschien dat je ei wat eerder is dan verwacht..

    Je bedoeld met testen neem ik aan een zwangerschapstest. Die kun je het beste 14 dagen na je eisprong doen. Maar zonder ovu testen is dit lastig vast te stellen..

    op basis van onderstaande informatie is de kans dus klein dat je zwanger bent, gezien je ei waarschijnlijk nog moet komen.

    Hoe lang leeft sperma?
    Timing is van essentieel belang wanneer men zwanger wilt worden. Om een bevruchting te bewerkstelligen moet de eicel immers gerijpt zijn wanneer het in contact komt met de spermacellen. Sperma kan echter maximaal vier dagen in het vrouwenlichaam overleven waardoor men ook zwanger kan raken wanneer men twee tot drie dagen voor de eisprong onbeschermde seks gehad heeft.
     
  5. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik gebruik geen ovulatie test nee... heb wel een regelmatige cyclus. maar er zijn natuurlijk ook gevallen die ook buiten de eisprong om zwanger raken...
     
  6. Liana84

    Liana84 VIP lid

    11 jun 2014
    6.243
    1.767
    113
    Vrouw
    Zwolle
    Ja dat komt omdat sperma een paar dagen kan overleven in de baarmoeder. Je hebt toch echt een eitje nodig om bevrucht te raken.
     
  7. jes12

    jes12 Bekend lid

    2 jan 2014
    888
    91
    28
    Inderdaad zoals hierboven vermeld.
    Een dag na je menstruatie kun je echt niet bevrucht worden.
    Er zijn gevallen waarin sperma heel lang overleeft maar dan nog zou je nu niet bevrucht zijn omdat je nog geen eisprong hebt gehad.
    Google anders even hoe dat gaat allemaal lijkt me handig te weten voor je anders maak je jezelf onbewust gek.
     
  8. Cicey

    Cicey Bekend lid

    28 nov 2012
    618
    0
    16
    Een dag na je menstruatie ... dan is je ovulatie ( eisprong ) nog niet eens geweest. Die is gemiddeld 14 dagen na je eerste menstruatie dag....

    dus ook zal het geen ovulatiebloeding zijn....

    ik zou me inderdaad eens gaan inlezen hoe het allemaal werkt ... Een innesteling vind inderdaad nooit plaats voor ovulatie. Er moet natuurlijk wel eerst een eitje vrij komen , die na bevruchting kan innestellen.
     
  9. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    je leest vanalles op internet... grrr... ik begrijp dat ik pas dag 14 mijn eiprong heb bij een cyclus van 28 dagen.
    vandaag geeft de ovulatietest nog negatief. morgen zou dag 14 moeten zijn.
    Ik heb gelezen dat er vrouwen zijn die op dag 9 of 10 aantellen...
    vind het zo raar dat ik steeds allemaal die verschijnselen heb, en ik verzin ze echt niet hoor ;) mijn gevoel zegt dat het absoluut zo is! ben benieuwd
     
  10. Linky

    Linky Fanatiek lid

    12 jun 2014
    3.487
    172
    63
    Vrouw
    Die verschijnselen zijn hormoongerelateerd, dus kan te maken hebben met een eisprong die over een paar dagen zou kunnen komen.
    Ben je onlangs gestopt met anticonceptie? Dat wil namelijk ook wel vaak een hoop vreemde klachten geven..
     
  11. Jla80

    Jla80 Bekend lid

    28 feb 2014
    780
    0
    16
    Van een naderende eisprong kan je ook wat kwaaltjes hebben zeg maar.

    Ik krijg soms wat hoofdpijn, steken in buik en ben misselijk. Vooral de steken kunnen best lang duren. Gelukkig heb ik hier niet elke maand last van.

    Succes iig
     
  12. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Als je eisprong nog niet geweest is, dan kun je eenvoudigweg nog niet zwanger zijn. Hoe ingewikkeld zwanger worden soms is, zo simpel is het gelukkig nog wel... ;)

    Even de basics:

    De eerste dag van je menstruatie is dag 1 van je cyclus. Bij een standaard-cyclus van 28 dagen gaat men uit van de volgende verdeling: menstruatie - 14d - eisprong - 14d (luteale fase) - NOD

    Zoals je ziet heet het gedeelte tussen de eisprong en je NOD de luteale fase. Deze fase is altijd om en nabij de 14d. Sommigen hebben een LF van 10 of 11 dagen, maar veel korter of langer kan niet. En als je de jouwe niet precies weet, hou dan maar 14 dagen aan.

    Dit betekent dat als je een cyclus van bijvoorbeeld 30 dagen hebt dat hij er zo uitziet: menstruatie - 16d - eisprong - 14d (luteale fase) - NOD.

    Als je cyclus langer wordt dan springt je ei dus niet meer na 14 dagen, maar pas later. En een cyclus kan helaas zomaar een keer korter of langer zijn. Als je dat niet weet (door ovutesten of temperaturen), dan denk je dat je overtijd gaat, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Of je ongi komt eerder dan je hem verwachtte. Maar goed, dat kan dus volkomen normaal zijn.

    Als bij de eisprong een bevruchting optreedt, dan moet dit embryo in gaan nestelen in de baarmoeder. Die innesteling is ergens tussen 6dpo en 10dpo. DPO betekent days past ovulation, ofwel dagen na de eisprong. Dit is een internationaal gebruikte notatie om aan te geven hoe ver je bent. Het doet er namelijk niet zoveel toe op welke dag van je cyclus je zit. Het vruchtje is er pas na de eisprong en dus tel je in dagen vanaf de eisprong.

    Als het vruchtje ingenesteld is, dan begint de productie van hCG, het zwnagerschapshormoon. En je kunt dus niet eerder klachten of symptomen krijgen van het zwangerschapshormoon, dan nadat dit geproduceerd wordt. Gemiddeld gesproken is bij de meeste dames vanaf 11/12 dpo voldoende hCG in het lichaam aanwezig om dit op te kunnen merken met een test. Bij sommigen is de innesteling wat sneller, bij een ander wat trager. Maar veel eerder kan niet, omdat embryos een redelijk gelijke ontwikkeling volgen.

    Natuurlijk zijn er ook andere hormonen actief tijdens je cyclus. Progesteron is daarvan een hele bekende en beruchte. Progesteron kan namelijk symptomen geven die ontzettend lijken op een zwangerschap, terwijl je helemaal (nog) niet zwanger bent.

    En daarnaast kan je hoofd ook nog voor verwarring zorgen. Als je er veel mee bezig bent, dan kan het gebeuren dat je van alles denkt en lijkt te voelen, terwijl er niks is.

    Hopelijk snap je door alle uitleg nu hoe je cyclus werkt, alsmede het zwanger worden. En snap je nu ook waarom nog niet zwanger kunt zijn als je eisprong nog niet geweest is,
     
  13. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb jaren een spiraal gehad zonder hormonen... dus dat zal het niet zijn.

    ik heb sinds dag 9 nog steeds geen eisprong gehad op de dag van vandaag.

    mocht ik werkelijk toch dag 9 die eisprong hebben gehad.... wanneer zou ik dan kunnen testen?
     
  14. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    laat maar zitten... jullie begrijpen me allemaal niet.. jullie gaan allemaal uit van de standaard regel... 14 dgn na 1ste menstruatie dag moet de eisprong plaatsvinden. wie zegt dat dit niet eerder kan???? jullie hoeven me echt niet uit te leggen hoe dit werkt hoor...

    Op internet zijn genoeg verhalen te vinden van mensen die tijdens de menstruatie zelfs aangeteld zijn of 1 dag erna... ook op dag 8 9 of 10.

    Dus waarom zou het bij mij niet kunnen dan?
     
  15. Arinna

    Arinna Actief lid

    22 sep 2014
    151
    0
    0
    Waarom doe je niet gewoon een zwangerschapstest? Bij mij werkte die ook al ver voordat ik ongesteld had moeten worden. Ik had ook al heel vroeg zwangerschapskwaaltjes en ik kon al heel vroeg testen.

    Daarnaast kun je ook tijdens en kort voor de ovulatie last krijgen van puistjes en steekjes in je buik en onderrug. Heb ik ook altijd gehad.
     
  16. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Ik schrijf nergens dat dat niet kan. Sterker nog, ik leg uit dat alleen de periode ná de eisprong om en nabij de 14d is. Dus niet: 14d na de menstruatie eisprong, maar juist 14d na de eisprong menstruatie (of niet hopelijk). Maar ook dat is een gemiddelde, want er zijn ook dames bij wie dat 12d duurt. Maar 14d is een uitstekende grens om aan te houden qua testen.
    Dus als je op cd9 (cyclusdag 9) je eisprong zou hebben gehad, dan kun je 14 dagen later ofwel 14 dpo (days past ovulation) testen. En 14dpo bij een eisprong op cd9 is cd23.
     
  17. Linky

    Linky Fanatiek lid

    12 jun 2014
    3.487
    172
    63
    Vrouw
    Lieve meid, we proberen je te helpen. Zie het alsjeblieft niet als een aanval. Ik zal je een voorbeeldje geven.

    Stel nou dat je eisprong 7 dagen na start menstruatie is geweest (om maar even iets heel vroegs te noemen), dan duurt het nog steeds een week voordat het eitje innesteld. Daarna duurt het nog een paar dagen voordat je de symptomen krijgt die je noemt. En pas minimaal 10 dagen na een innestelling kun je positief testen.
    Zelfs als je dus niet van gemiddelden uitgaat is de kans dat je klachten van een zwangerschap uitkomen te klein.
    De enige mogelijkheid waarop je nu positief zwanger zou kunnen testen, is als je tijdens je menstruatie een eisprong hebt gehad, of ongesteld bent geweest terwijl je al zwanger was. (dus vorige maand al zwanger geraakt, maar toch een bloeding gehad).
    De eerste is niet mogelijk, de tweede wel, al is die kans heel klein en zou je onderhand wel moeten kunnen uitwijzen met een test.
    En dat is ook de enige manier om er achter te komen: testen!
     
  18. nicci1983

    nicci1983 Lid

    23 okt 2014
    7
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie begripvolle reacties!

    Ik ga van het weekend dan zit ik op dag 23 van de cyclus een test doen. Als het goed is reken ik dan toch goed he? dag 9 eisprong ( waar ik dan even van uit ga) en 14 dagen later een test dan.

    Ik ben heel erg benieuwd! jullie achten de kans allemaal erg klein. maar mijn gevoel zegt toch steeds anders...

    Jullie horen het ;)
     
  19. MamaIII

    MamaIII Bekend lid

    29 sep 2014
    700
    0
    16
    Vrouw
    Alles kan :). Mijn middelste is het resultaat van een eisprong op dag 9, dus wie weet!
     
  20. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    In je openingsbericht begon je met dat je ovulatie toen nog moest komen. Dáár kwam de reactie op dat je dan nog niet zwanger kon zijn. Nu is het verhaal anders en hoop je dat je ovulatie al eerder was op dag 9. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar dat is wel anders dan waar je mee begon en waar de eerste reacties op kwamen ;)
     

Deel Deze Pagina