Knobbeltje in mn borst

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door miloena, 25 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miloena

    miloena Fanatiek lid

    19 mei 2014
    1.824
    1.174
    113
    pedagogiek
    Hoi meiden,

    Had helemaal nergens last van totdat ik onder de douche stond en een keihard knobbeltje in mn borst ontdekte, na 3 dagen toch even naar de ha om hierover informatie te vragen.
    die gaf aan dat of ik was zwanger en daardoor groeien mn borsten en dat komt voort uit een knobbeltje (?) Of ik moest afwachten tot het wegzakte.

    Maar nu weet ik sinds een week dat ik zwanger ben ( en 2 weken inmiddels verder) is het knobbeltje 2x zo groot als 2 weken geleden..

    iemand ervaring? Iemand een idee wat het is? En is dit normaal?

    Begin me toch wel zorgen te maken, ook is hrt borst zeker wel 2 cupmaten groter dan de ander en erg donker en opgezet
     
  2. Zwangernr6

    Zwangernr6 Niet meer actief

    Ik zou staan op verder onderzoek, dit klinkt mij niet heel onschuldig in de oren, vooral dat die ene borst zoveel groter is dan de ander. Sterkte meid
     
  3. Hopeforyou

    Hopeforyou Actief lid

    30 jul 2013
    491
    0
    16
    Wat een vreemde reactie van je huisarts zeg!

    Ik heb zelf ook ooit een knobbeltje gehad, in 2000 maar weet nog wel dat mijn huisarts toen zei, het zál wel een klier zijn die opgezet is, maar laat er toch maar even naar kijken.

    Het was dus geen klier, het was een (gelukkig) goedaardig gezwel.
    Toen kreeg ik de keuze, of laten zitten, want goedaardig, of verwijderen.
    Ik heb voor verwijderen gekozen (van het knobbeltje) want ik dacht: wat goedaardig is, kan kwaadaardig worden.

    Nu alleen een litteken van ongeveer 3 cm op m'n borst, houd het nog steeds in de gaten (niet maandelijks, maar eens in de zoveel tijd) en nu ik zwanger ben let ik ook op of er niks anders wordt.

    Gelukkig nog steeds niks veranderd, behalve dan dat ze nu flink gegroeid zijn door de zwangerschap, maar geen knobbeltjes ofzo.

    Ik zou zeker vragen of je toch naar het ziekenhuis mag voor een onderzoek, ik kreeg toen een echo, dus geen mammografie ofzo.

    Vind het nogal vreemd van je arts dat ie ervan uitgaat dat je misschien zwanger bent, terwijl je dat niet hoeft te zijn (nu toevallig wel, maar toch)

    Dus: nog eens gaan en verwijzing vragen, al was het maar om voor jezelf duidelijkheid te krijgen. Liever niks aan de hand en onderzocht, dan afwachten en verder van huis zijn.
     
  4. miloena

    miloena Fanatiek lid

    19 mei 2014
    1.824
    1.174
    113
    pedagogiek
    Bedankt voor jullie antwoorden, ik zal morgen gelijk de HA bellen!
     
  5. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Inderdaad, morgen terug bellen en eisen dat ze een foto maken van het knobbeltje. Ik vind dit echt een rare reactie van je huisarts. Als het een klein rond knobbeltje is, moet dit altijd onderzocht worden!
     
  6. kers87

    kers87 Bekend lid

    4 sep 2012
    678
    0
    0
    Ik heb dat ook gehad, maar was bij mij een melkklier, is wel verder afgezakt. Maar zoals hierboven beschreven, als je er niet gerust op ben, terug gaan! Liever te vaak onderzocht als te weinig!
     
  7. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    Ik had dit een week voor nod, zou m'n menstruatie afwachten en naar de huisarts maar bleek zwanger te zijn. Mijn knobbeltje is na 2/3 weken verdwenen, waarschijnlijk ook een melkklier.
     
  8. Vlinder1985

    Vlinder1985 Bekend lid

    10 sep 2012
    802
    4
    18
    Utrecht
    Ik heb het ook gehad, het was goedaardig maar dit konden ze niet aan de buitenkant zien, er werd dus punctie gedaan. Bij mij zit hij er nog, is wel kleiner geworden, maar wil hem wel weg laten halen.
     
  9. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ik zou staan op verder onderzoek!

    Wel had ik de eerste 6 weken dat mijn linkerborst 1 cupmaat groter was en een stuk zwaarder, dat is nu eindelijk wat bijgetrokken dus dat een borst sneller groeit kan zeker wel.
     
  10. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Kan me voorstellen dat je er niet gerust op bent! Ik zou morgen ook gewoon weer teruggaan naar de ha. Mijn ha zei iig tegen mij dat als het plekje (knobbeltje) pijn doet het vaak ontstoken melkklieren zijn, ik weet niet of jouw knobbeltje pijn doet?
    Vermoedelijk heeft het met je zwangerschap te maken, maar zou dit toch zwart op wit bevestigd willen zien door een medisch specialist ! Ik zal iig voor je duimen dat het niks is!
     
  11. Hopeforyou

    Hopeforyou Actief lid

    30 jul 2013
    491
    0
    16
    En? Heb je nog gebeld naar je huisarts? En vooral, heb je een verwijzing gekregen?
     
  12. Mamaatje81

    Mamaatje81 Fanatiek lid

    29 okt 2013
    1.046
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kreeg ook een knobbel maar dat was een melkklier. Toch zou ik hier niet gerust op zijn en zeker verder onderzoek laten doen, sterkte!
     

Deel Deze Pagina