hartkloppingen

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door vally, 4 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vally

    vally Niet meer actief

    Ik ben een kleine vijf weken zwanger en heb sinds een paar dagen enorm last van hartkloppingen. Het voelt alsof het hart overslaat en vervolgens even in een versnelling springt. Nu ben ik hier zoiezo wel gevoelig voor. Maar het is nu de gehele dag door! Ook komt hier benauwdheid bij kijken. Morgen toch maar eens even de huisarts bellen. Zijn er meer mensen die hier zo vroeg in de zwangerschap last van hebben?
     
  2. pindatjuh

    pindatjuh Actief lid

    3 jul 2013
    364
    60
    28
    Vrouw
    Flevoland
    Ik had aan het begin van mijn zwangerschap ook last van hartkloppingen en dan vooral bij het bukken en weer opstaan en moest daarna vaak even gaan zitten of liggen. Bij mij kwam het door een lage bloeddruk (95/50) en ging vaak samen met benauwdheid en een beetje duizelig. Ik kreeg de tip om elke dag wat zout toe te voegen aan je eetpatroon in de vorm van een cup-a-soupje of tucje.
    Als je het niet vertrouwd zou ik zeker even bellen!
     
  3. Hannah1989

    Hannah1989 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    1.269
    16
    38
    hey meid,

    geen ervaring mee!
    klinkt een beetje eng..
    hoop voor je dat het niks is.. misschien gewoon de spanning!
    succes!
     
  4. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ik heb ook vaker hartkloppingen gehad en nu nog soms, heeft bij mij ook met een lage bloeddruk te maken op dat moment en een zout dropje of een bouillonnetje doet dan echt wonderen.
     
  5. vally

    vally Niet meer actief

    Dank voor jullie reacties! Stelt me al iets gerust. Dan ga ik straks een shoppen naar drop en bouillon.
     
  6. Daphnegracia

    Daphnegracia Actief lid

    26 mei 2014
    123
    0
    16
    Je gaat natuurlijk ook meer bloed rondpompen voor je kindje en jouzelf
     
  7. Joky

    Joky Actief lid

    9 feb 2014
    451
    0
    0
    Ook niet zwanger heb ik weleens last van overslagen. Maar tijdens deze zwangerschap in t begin heel veel last gehad. Ergste was rond de 12-13 weken. Heb ze niet geteld, maar schat zo'n 80 keer per dag. En dan ineens weer een dag maar enkele keren. Heel gek! Nu (17wk) nog maar amper last van. Zal komen door bloedvolume dat toeneemt en hormonen. Niks om je zorgen over te maken.
     
  8. dana26

    dana26 Actief lid

    18 mrt 2008
    192
    0
    0
    Ook ik heb last van hartkloppingen. Heel irritant is dit bah.. word je idd soms erg angstig van..
     
  9. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.638
    21.132
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik heb regelmatig periodes met hartkloppingen. Dat gevoel van overslaan van je hart heet VES of PVC's. Google maar eens als je meer wilt weten. En toen ineens in het begin van mijn zwangerschap was het zo erg! Buiten de PVC's ook last van een snellere hartslag, waardoor ik als ik 's nachts een keer wakker werd, gerust een uur wakker kon liggen omdat m'n hartslag tegen de 100 was en zowat elke 8 hartslagen oversloeg.
    Naar huisarts geweest, cardioloog, 24 uur een kastje wat ECG opneemt. Van de iets meer dan de 120.000 hartslagen, waren er 13% PVC. Bijna 16.000. Echt heel veel dus. Iemand noemde hier 80 op een dag, klinkt me als muziek in de oren!
    Vanaf 20% gaan ze er eventueel wat aan doen, een abblatie heet dat. Hoewel dat ook niet niks is. Gelukkig is het wel onschuldig zegt de cardioloog. En nu, ben bijna 25 weken zwanger, is het bijna weg! De cardioloog zei dat het vaker voorkomt in het begin van de zwangerschap. Gelukkig zit het nu weer op het niveau van voor de zwangerschap. Ik heb het meestal met periodes een paar weken tot maanden. Dat fluctueeert net als mijn stress die ik ervaar. Paar keer per jaar zit ik niet zo lekker in mn vel, en dan komt het opzetten. Ik kan er inmiddels mee leven.
    Om een lang verhaal kort te maken: maak je geen zorgen! :)
     
  10. mamajess1982

    mamajess1982 Actief lid

    13 jan 2012
    457
    0
    0
    NULL
    NULL
    wat 'fijn' te lezen dat ik niet de enige ben!
    heb altijd wel last gehad van hier en daar wat overslagen en soms wat snellere hartslag. met de zwangerschap van mijn dochter ook maar was nog te doen..

    nu onverwacht pril zwanger van de tweede en sta ik alweer op met hartkloppingen en hogere hartslag. wel weer even wennen.
    ben bang voor wat er nog komen gaat maar het kan dus ook juist minder worden naarmate je wat verder bent..er is nog hoop dus hihi.
     
  11. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.381
    8.487
    113
    Vanaf het moment dat ik zwanger was tot 6 weken sloeg mijn hart ook regelmatig op hol. Heb er niet bij stilgestaan dat dit met de zwangerschap te maken kon hebben. Wordt dit veroorzaakt door de hormonen denken jullie?
     
  12. mamajess1982

    mamajess1982 Actief lid

    13 jan 2012
    457
    0
    0
    NULL
    NULL
    ja dat kan best hoor, hormonen kunnen echt een hoop invloed hebben
     
  13. Monijari

    Monijari Actief lid

    27 sep 2014
    307
    3
    18
    Wat fijn om dit te lezen zeg! Ik ben precies hetzelfde doorlopen van doktoren en cardioloog alleen bij mij wist niemand raad en zeiden ze uiteindelijk "nou ja dan zal het wel door de zwangerschap komen, neem 2 weken rust en als je dan nog last hebt bel dan de HA". Die stuurde me juist naar de cardio omdat zij t niet meer wist.
    Goed lang verhaal kort ben ik dus blij dat meer mensen dit ervaren ondanks dat dit voor iedereen heel vervelend is!
    Ik ben naast die hartkloppingen en overslaan heel erg benauwd zodra ik dingen doe waardoor ik op dot moment niet verder kom dan m'n bank en bed.

    Ik ga zout eten proberen, m'n bloeddruk was echter wel normaal...

    Iemand ervaring met die benauwdheid?

    Tips?



    Bedankt liekje, je stelt me aardig gerust!
     
  14. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Ik had het ook in het eerste trimester, daarna is het een stuk minder geworden. Ik heb het nu nog heel af en toe, net zoveel als voor de zwangerschap. De verloskundige zei dat ik me niet druk hoefde te maken maar als ik dat wel deed kon ik altijd even de huisarts bellen. Het zal niets ergs zijn maar gerustgesteld worden is altijd fijn.
     
  15. mamajess1982

    mamajess1982 Actief lid

    13 jan 2012
    457
    0
    0
    NULL
    NULL
    @monijari: wat vervelend dat je er zo last van heb dat je zelfs niet zoveel kunt..
    ik heb als ik hele stukken heb gelopen het wel wat benauwder maar niet als ik gewoon stofzuig of dat sort dingen

    @novastar: beter dat het na je eerste trimester beter ging!
    soms dacht ik weleens van 'pfff hoe ga ik dit 40 weken volhouden als het zo erg is..'' maar je went er ook een beetje aan en bij mij is het nu (12 weken zwanger) wel te doen nog. maar ik mag ook ten alle tijden naar de arts of cardioloog
     

Deel Deze Pagina