Hoe snel meld jij je ziek?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door merelfox, 5 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. merelfox

    merelfox Actief lid

    4 dec 2013
    445
    0
    0
    Ik ben 6 weken en 6 dagen zwanger en heb me vandaag ziek gemeld.
    Na vannacht op de pot te hebben gezeten met obstipatie krampen en de afgelopen 24 uur bijna constant misselijk te zijn geweest heb ik besloten dat ik te kapot ben voor werk.

    Ik heb 40 uur per week een kantoorbaan.

    Hoe gaan jullie hiermee om? Ik voel me wel schuldig, mijn moeder zei ook gelijk al "kan dat wel op werk dan?".

    Maja, al kan het niet, lijkt mij dat het belangrijk is dat ik naar mijn lijf luister...

    Ben benieuwd hoe anderen hiermee omgaan!
     
  2. Birdies

    Birdies Actief lid

    18 jul 2014
    207
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dit is iets waar ik me ook erg ongerust over maak
    Ik heb me vorige week ziek moeten melden ivm een hele heftige verkoudheid.
    Nu begint deze week de misselijkheid steeds meer toe te nemen
    Ik ben daarom ook ontzettend bang dat ik me straks misschien WEER ziek moet gaan melden :(

    Als dit zou gebeuren heb ik mezelf wel voorgenomen om mijn baas in te lichten over mijn zwangerschap. Als ik dit niet zou doen weet ik zeker dat er gezeur komt als ik me weer ziek zou melden op zo'n korte termijn.

    Ik zou daarom als je langer ziek thuis blijft het ook aangeven op je werk. Als zwangere heb je meer rechten en wordt je sneller serieus genomen. Een bedrijfsarts zal denk ik dan ook aan jouw kant staan

    Maar het blijft een dilemma
     
  3. merelfox

    merelfox Actief lid

    4 dec 2013
    445
    0
    0
    Ok heb het op werk al verteld omdat ik me zo rot begon te voelen. Dus hopelijk maakt de kennis het minder erg.

    Mijn vriend zei net dat ik blauwe wallen heb... Desnoods stuur ik ze wel ene foto van hoe ik eruit zie, dan snappen ze het wel 😝
     
  4. Liminous

    Liminous Actief lid

    23 okt 2009
    371
    69
    28
    NULL
    NULL
    Ik ben het type dat bij wijze van spreken doorgaat totdat ik er bij neer val. Niet altijd verstandig, maar ik heb persoonlijk echt een hekel aan mensen die zich voor ieder wissewasje ziek melden.

    Ik ben chronisch verkouden en heb chronische voorhoofd holte en bijholte ontsteking, dus regelmatig sta ik met een bonkende kop en een aantal paracetamolletjes op de werkvloer.

    Tijdens mijn zwangerschappen me uiteindelijk gedeeltelijk ziek moeten melden vanwege bekkeninstabiliteit, kans op vroeggeboorte wegens verweekte baarmoedermond en groei achterstand bij mijn dochter, maar voor de bekende zwangerschapskwaaltjes heb ik me nog nooit ziek hoeven melden.

    Ik zie het wel eens om me heen; mensen zijn zwanger en mankeren meteen van alles.. Alsof zwanger zijn een ziekte is of een mooi excuus om het er maar eens van te nemen. Nee bah, zo zit ik niet in elkaar.
     
  5. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Tot week 13 alles uitgekotst. Heb het daarom.vroeg gemeld op het werl dat ze ervanaf wisten. Doordat ik niks binnenhielf was ik er slap en erg moe.

    maar heb een kantoorbaan dus lichamelijk niet zwaar. ( wel als je geen energie hebt maar oed)
    Heb me 1 dag ziekgemeld. Vorige zwangerschap een hele week. Was toen 7kg afgevallen van t spugen. Nu maar 2
     
  6. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Aan mij zie je ook niks, maar dit betekent niet dat ik niks mankeer.

    En nee ik meld mij alleen ziek als ik mij echt heel beroerd voel. En zelfs dan nog probeer ik het vaak nog wel.. Ik slik geen ibuprofen dan, want moet goed luisteren naar mijn lichaam. Ziek is ziek.
     
  7. merelfox

    merelfox Actief lid

    4 dec 2013
    445
    0
    0
    Ik snap wel wat je zegt maar dat iemand zich ziek meld wil niet zeggen dat diegene dan gelijk een ziekte verklaart of het ervan neemt toch?

    Zwangerschap is voor iedereen anders, denk niet dat je het zo makkelijk over een kan kan scheren
     
  8. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    4 dec 2011
    3.414
    0
    36
    Vrouw
    zuid holland
    Ik ben ook misselijk. Super moe.. maar ik ga me niet ziekmelden. Dat doe ik echt alleen als ik erbij neerval maar anders echt niet. Ik werk in de thuiszorg zorg met soms pittige dagen ertussen. Maar bij alledrie mijn zwangerschappen me nooit ziekgemeld en bij de eerste twee tot 36 wk. Gewerkt. En ja of jij je aansteld kan ik niet over oordelen dat kan alleen jij als je eerlijk naar jezelf kijkt.. ik denk altijd voel ik me beter als ik thuis de hele dag op de bank hang.. waarschijnlijk niet dus hop aan het werk. .
     
  9. Gosh

    Gosh Actief lid

    31 aug 2014
    313
    0
    0
    Tijdens mij eerste zwangerschap werkte ik als postbode maar had ik nergens last van. Nu ben ik thuisblijfmoeder en valt deze zwangerschap me een stuk zwaarder. Het had me nu niet gelukt om gewoon door te werken.. ben al kapot als ik mijn zoon naar school heb gebracht en boodschappen heb gedaan. Iedere zwangerschap is anders en als je ziek bent, bent je ziek.. wat anderen daar dan ook wel niet van mogen denken.
     
  10. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    #10 merah, 5 nov 2014
    Laatst bewerkt: 5 nov 2014
    Ik wil niet zeggen dat ik doorga tot ik erbij neerval, maar wel heb ik de instelling dat zwanger-zijn mijn eigen keuze is en dat een werkgever daar niet onder hoeft te lijden.
    Misselijk, moe, obstipatie, kramp, rugpijn, weet ik wat... Het hoort er allemaal bij en dat 'draag' ik dan ook gewoon.
    Bij alledrie de zwangerschappen geen dag thuis gezeten (idd ook met de vraag: voel ik me thuis beter dan op het werk?). Deze zwangerschap wel met 34 weken met verlof gegaan, terwijl het streven was nog een weekje langer door te gaan. Wel soms eerder naar huis, of wat langer pauze, maar daar heb je als zwangere gewoon recht op.

    Ziek is natuurlijk ziek, maar helaas zie ik het vaak gebeuren dat zwangeren wel hun sociaal leven en hun huishouden op de rit houden, maar daarna te weinig energie over hebben voor werk. Ik vind dat dit anderom hoort te zijn. Een werkgever zorgt voor je natje en droogje, dus daar heb je (naar mijn mening op de eerste plaats) verantwoording aan af te leggen.
     
  11. merelfox

    merelfox Actief lid

    4 dec 2013
    445
    0
    0
    Allemaal sterke punten.

    Ik heb absoluut hart voor de zaak maar ik zou niet weten hoe ik op dit moment smorgens een uur in de bus moet gaan zitten, of de trein.

    Als het om de hoek zou zijn is het denk ik een ander verhaal. Ik geef over en heb door mijn chronische darmziekte hele pijnlijke obstipatie krampen.
    Ik zit dan kreunend van de pijn op de wc. En ja dan voel ik me zeker fijner als ik thuis ben :)

    Als ik me meerdere malen ziek moet melden door hoe ik me voel ga ik overleggen of thuiswerken een optie is op de dagen dat het niet lekker gaat. Dat lijkt mij een mooi alternatief.
     
  12. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.507
    2.503
    113
    Nederland
    Bij dochter heb ik me nooit ziek gemeld. Ze moesten me naar huis sturen als ik stond te huilen van de pijn maar zelfs toen wou ik nog doorwerken. (0uren contract dus ik moest en zou werken)

    Ik heb tot 36weken staan buffelen op de winkelvloer ondanks harde buiken en commentaar van klanten.

    Nu zou ik het nooit weer zo doen. Ik heb nu vast uren contract dus dat speelt ook wel mee, maar wat ik deed was echt niet gezond. Ik zal me niet voor elk klein dingetje ziek melden maar ik luister de volgende x wel beter naar mijn lichaam.:)
     
  13. Debbie81

    Debbie81 Fanatiek lid

    13 nov 2011
    1.338
    0
    0
    NULL
    NULL
    meld me pas ziek als ik niet meer op mn benen kan staan. verkouden of niet, hoofdpijn of niet...een paracetamol naar binnen en een paar op zak en hoppa daar gaan we weer.
    Blijf alleen thuis met koorts...daar loop ik niet mee door.

    Met de zwangerschap van mn zoontje heb me geen 1 keer ziek gemeld, heb gewerkt tot 34 weken voor 28 uur in de week. Was dan gelukkig niet misselijk maar wel extreem moe..lag dan ook om half 9 op bed elke dag......
     
  14. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    als ik echt ziek ben dan meld ik me ziek maar ik probeer zoveel mogelijk te doen. Ik zal wel nadenken of het verantwoord is wat ik doe, is het dat niet voor mijn gevoel dan doe ik het ook niet
     
  15. Truelove

    Truelove Fanatiek lid

    30 mrt 2014
    3.006
    0
    0
    Meld me niet gauw ziek.. Nu kreeg ik ernstige bloedingen met mijn zeangerschap waardoor ik mij niet goed voelde dus toen wel ziek gemeld..
     
  16. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Ik ben iemand die zich eigenlijk pas ziek meldt als het echt echt echt niet meer gaat, vorige week voor het eerst bij deze werkgever... Maandag weer begonnen en collega's vroegen waarom ik niet wat langer had uitgeziekt omdat ik er nog zo beroerd uit zag hahaha:D

    Hier ook een collega die tot en met week 23 continu (!) misselijk/overgeven was. Ze heeft zich in die tijd 1 week ziek gemeld om even bij te tanken.

    Zwangerschap is, meestal, een keuze en daarom kies ik er voor om me pas ziek te melden als het echt echt echt niet meer gaat en niet omdat ik me een paar dagen wat minder dan normaal voel. Mijn collega's hoeven niet onder mijn keuzes te lijden als het niet echt hoeft.

    Uiteraard ben jij uiteindelijk de enige die kan beoordelen hoe ziek je bent of je je voelt.
     
  17. vally

    vally Niet meer actief

    Vijf weken en vier dagen zwanger. Afgelopen dagen is de misselijkheid enorm toegenomen. Nog niet overgegeven maar bewegen/praten is al voldoende om bijna om te vallen van de misselijkheid. Eet hele kleine beetjes en krijg bijna mn foliumzuur niet naar binnen....zit ook met het dilemma ziek melden of niet maar vandaag ga ik toch echt thuisblijven. Gister een homeopatisch middel gehaald tegen de misselijkheid. Hopelijk gaat dat werken zodat ik morgen ook weer gewoon aan de slag kan. Ik vind ziekmelden vreselijk, maar soms is het gewoon niet anders.
     
  18. AnneLisa87

    AnneLisa87 Bekend lid

    28 okt 2014
    577
    70
    28
    Ik ben operatie-assistent. Vrij lastig is het om te opereren en over te geven tegelijkertijd. Ik ben nu nog maar 4-5 week zwanger. Toch gister maar ziek gemeld.
     
  19. merelfox

    merelfox Actief lid

    4 dec 2013
    445
    0
    0
    Denk dat de beste conclusie is dat iedereen anders is. En dat iedereen andere grenzen heeft.

    En dat je niet over de situatie van een ander kan oordelen :)

    Vandaag nog thuis. Heb alles in huis gehaald wat kan helpen en hoop dat mijn obstipatie medicatie aanslaat vandaag. Ik wil proberen morgen weer naar werk te gaan,
     
  20. Didi5

    Didi5 Actief lid

    17 nov 2012
    295
    41
    28
    Rotterdam
    Zowel bij mijn eerste zwangerschap als die van nu niet ziek gemeld. Maar sinds 2,5 week extreem misselijk, kokhalzen (op meest ongunstige momenten, buiten in de bus pfff) maar toch blijf ik werken. Soms denk ik wel 1dagje bij tanken zou fijn zijn, maar dan denk ik weer. Stel dat ik loop van de zwangerschap meer last krijgt en me dan echt ziek moet melden. Nee, laat ik maar naar het werk gaan.

    Ik vind dat iedereen naar zichzelf moet kijken. Elke zwangerschap, elk vrouw is anders. En ik denk niet dat je je zomaar zal ziekmelden, tenzij je je echt rot voelt. En vrouwen die wat kwaaltjes hebben of bijna niks, die kunnen natuurlijk wel iets makkelijker praten, dan een vrouw die elke dag, hele dag door moet overgeven etc. Daarom laten we elkaar niet vooroordelen, maar laat iedereen goed naar hun lichaam luisteren. Jij weet wat je wel of niet aan kan;)
     

Deel Deze Pagina