pijn in mijn stuitje

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Humpie1985, 24 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Humpie1985

    17 nov 2014
    45
    0
    0
    Hoi,

    tijdens de vruchtbaarheidsbehandelingen (spuiten met gonal f en ovitrelle) had ik af en toe pijn in mijn stuitje, meestal rond de eisprong.
    Nu ik zwanger ben, blijft die pijn in mijn stuitje steeds opspelen. Ik moet goed opletten hoe ik zit (goed rechtop op mijn zitbotjes). Als ik op sta na een tijdje gezeten te hebben, is dat soms echt niet lekker.
    Ik zie dit echter nergens als symptoom terug. Zijn er anderen die dit ook hebben (gehad)? Zo ja: heb je tips om het te voorkomen/verminderen?

    Verder heb ik overigens nauwelijks symptomen. Af en toe wat steekjes in de baarmoeder of mijn borsten, maar dat is minimaal.
     
  2. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.039
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik kreeg pijn in mijn stuitje, toen ik rond de 21 weken zwanger was. Dat kwam door het hardlopen. Ik denk echt dat het met je bekken en rug te maken heeft. Als ik nu teveel doe op een dag, zoals afgelopen zaterdag uren achter elkaar het huishouden met sjouwen van de stofzuiger enzo, krijg ik ook pijn in stuitje en onderrug. Hardlopen doe ik nu op de band in de sportschool. Kwartiertje maar, maar omdat dat niet zo'n harde ondergrond is gaat dat prima. En zoals jij ook al zegt goed op mijn houding letten en dus de klusjes in huis beetje doseren en rust nemen tussendoor.
     
  3. Humpie1985

    17 nov 2014
    45
    0
    0
    Gisteren een controle echo gehad ivm een bloeding van afgelopen woensdag. Alles was gelukkig in orde. Wat we op de echo ook meteen zagen, was de oorzaak van de pijn in mijn stuitje. Er zit een vrij grote cyste. Die geeft hormonen af, hoort zo, dus prima. Alleen zit die zo dat hij op mijn stuitje duwt. Dat verklaart dus een hoop:)
    Waarschijnlijk wordt hij vanzelf kleiner naar verloop van tijd, maar het kan ook zijn dat hij er de hele zwangerschap blijft zitten.
    Oplossing tegen de pijn: zoveel mogelijk goed rechtop blijven zitten.
     
  4. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.554
    21.039
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    O, das ook wat! Hopelijk blijft de pijn te handelen! Fijn dat de echo verder goed was, wat een opluchting voor jullie!
     

Deel Deze Pagina