onzeker na positieve test

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door EsRobin, 15 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EsRobin

    EsRobin Lid

    23 feb 2012
    92
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo allemaal,

    Ik ben niet zo van het posten maar ik ben toch benieuwd naar jullie ervaringen.

    Zaterdagochtend heb ik twee positieve testen gedaan! We zijn inmiddels een jaar bezig voor een tweede zwangerschap dus uiteraard super blij. Het begin van deze zwangerschap is alleen wel heel anders dan bij de zwangerschap van onze dochter.

    Ik ben namelijk 1 December nog ongesteld geworden, die duurde ook gewoon een dag of 5. Alleen was het met wat oud bloed met af en toe wat verser rood bloed, soms meer slijmerig (klinkt niet heel fris, I know). Na een aantal dagen ging dat over dus ik dacht; gewoon een menstruatie, heb dat wel eens vaker gehad dat het niet zoveel was. Maar omdat ik toch het één en ander voelde heb ik tijdens die 'menstruatie' toch een test gedaan. Eind van de dag, na een dag veel waterdrinken... en negatief.

    Afgelopen donderdag hebben mijn verloofde en ik gemeenschap gehad en vrijdag had ik opeens wat bruinverlies. Dus zaterdag toch maar getest en twee positieve testen. Ik durf nog niet helemaal blij te zijn. Het bruinverlies heb ik nog steeds, het is niet veel maar toch. Daarbij heb ik sinds een paar dagen voor de 'menstruatie' de bijbehorende krampen. Ik kan me dat van de vorige zwangerschap niet zo herinneren maar het is wel een bekend fenomeen geloof ik. Maar goed... ik ben toch wat onzeker en ben bang dat het niet goed zit.

    Iemand vergelijkbare ervaringen oid?

    Bedankt!
     
  2. Margien82

    Margien82 Actief lid

    19 jan 2014
    127
    19
    18
    Vrouw
    Sales Manager
    Drenthe
    Een zwangerschaptest kan ook reageren op je eisprong. Wellicht kun je een ovulatietest proberen? Hoe lang is je cyclus? 10 dagen na je menstruatie zwanger zijn, is erg onwaarschijnlijk. Maar ja je weet het nooit!
     
  3. EsRobin

    EsRobin Lid

    23 feb 2012
    92
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vanmiddag met de verloskundige gesproken, de zogenaamde menstruatie waren hoogstwaarschijnlijk innestelingsbloedingen. Over 2 weken krijg ik een echo. Dan zien we wel verder.
     
  4. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Die kans is wel groot. Twee weken na je menstruatie zit je rond je eisprong. Dat bruinverlies van afgelopen vrijdag kan zeer goed een ovulatiebloeding geweest zijn.
    Dan heb je dus geen zwangerschap getest, maar je eisprong.

    Test over een paar dagen nog eens, desnoods met CB Digitaal met wekenindicator.
    Negatief = reactie op eisprong geweest
    Positief = zwanger uiteraard en dan lekker genieten!

    Hoop dat je over 2 weken inderdaad een zwangerschap ziet op je echo en niet ongesteld wordt (en dat vervolgens aanziet voor een miskraam ofzo).
     
  5. EsRobin

    EsRobin Lid

    23 feb 2012
    92
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb zaterdag eerst met ochtendurine een kv test gedaan en daarna rond het middaguur een clearblue met indicator, beiden positief. Daarnaast heb ik allerlei klachten die ik never nooit rond een eisprong heb gehad maar wel bij mijn vorige zwangerschap. Die 'menstruatie' was heel minimaal met bruin oud bloed en na de beschrijving aan de vk dacht zij echt dat het innestelingsbloedingen waren. Vrijdag begon er weer wat bruinverlies, een dag na gemeenschap. Ook dat gebeurd vaker volgens de vk. Dus ik ga proberen te genieten van mijn zwangerschap en wacht de echo af.

    Bedankt voor jullie reacties.
     
  6. IkkieIk

    IkkieIk Lid

    20 jan 2014
    43
    0
    0
    NULL
    NULL
    Een vriendin van mij is ook 'gewoon ongesteld' geworden terwijl ze later zwanger bleek te zijn. Was ze dus al een paar weken verder dan werd gedacht. Het kan dus wel hoor!
     

Deel Deze Pagina