Kwaaltjes bij de 2e heel anders dan bij de 1ste?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Me28, 19 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Me28

    Me28 Bekend lid

    4 nov 2012
    648
    181
    43
    Hoi allemaal,
    Ik ben nu pril zwanger van mijn tweede kindje. Bij de eerste wist ik al ruim voor de NOD dat het raak was, mn borsten waren heel gespannen, veel buikkrampjes, darmen compleet van slag. Daarna kreeg ik ook vrij snel meer kwaaltjes. Bij de eerste werd ik met 6 weken heeeeeel moe, heeft helaas de hele zwangerschap geduurd. Misselijkheid maar een paar weken last van gehad.
    Nu bij de tweede heb ik nog amper kwaaltjes. Wel beetje darmen en zeurende buik, maar minder dan bij de eerste. Borsten heb ik nu totaal geen last van. Is het normaal dat het verschilt? En kan ik verwachten dat ik weer zo moe word, of kan het de tweede keer ook heel anders zijn?
     
  2. Tessa1991

    Tessa1991 Niet meer actief

    Ik heb geen antwoord voor je. Maar ik ben ook erg benieuwd. Nu van de 2e zwanger (ruim 6 weken). Bij de eerste ben ik van week 5 tot en met 37 (de geboorte) misselijk geweest en heb ik elke, elke dag gespuugd. Ik hoop zoooo dat dat nu zo is. Ben benieuwd hoe vaak het voorkomt dat je de ene keer wel misselijk bent en spuugt bij en bij een ander helemaal niet. Zou het? Ik hoop het zo! Maar al met al valt het nu in vergelijking met de 1e mee.. qua klachten! :)
     
  3. Zwanger1

    Zwanger1 Lid

    25 apr 2015
    20
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben inmiddels bijna uitgerekend van de tweede en bij mij klopte het dat de kwaaltjes erg verschilden. De eerste keer ben ik niet heel erg misselijk geweest, had ik in het begin flinke 'menstruatiepijn' was ik wel heel moe, hield ik op het einde veel vocht vast, maar had een mooie volle bos haar en blozende wangen, voelde me goed! Bij de tweede flink misselijk geweest het eerste trimester en heg gekke is ik hoefde niet over te geven maar viel wel erg af. Mijn haar wil niet zitten , was heel vet in het begin en ben heel weinig aangekomen. Ook deze zwangerschap meer last van mijn hormonen 😁 ik merk wel degelijk verschil! Misschien scheelt het ook dat het deze keer een meisje is!
     
  4. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    hier 2 verschillende zwangerschappen gehad. de eerste was ik bijna uitgedroogd van het vele spugen en deze keer vrijwel geen last ervan gehad. ook had ik bij nummer 1 een enorme eet-bui die van week 20-40 ging... dit keer totaal niet. heel apart. ook veel minder last van BI nu gelukkig. nu weer een meid, dus dat zegt iig niets ;)
     
  5. Me28

    Me28 Bekend lid

    4 nov 2012
    648
    181
    43
    Grappig dat het toch zo kan verschillen! Dan is er nog hoop voor mij, misschien deze keer minder lang moe :). Vet haar en puistjes had ik vorige keer ook veel last van het 1ste trimester, tot nu toe nog helemaal niet, mijn haar zit juist heel goed! Maar goed, ben ook pas 5 weken, dus het kan nog komen natuurlijk.
     
  6. Mamasaar

    Mamasaar Actief lid

    1 jun 2015
    105
    1
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hier merk ik wel wat overeenkomsten met de eerste, maar ook wat minder. Ik weet nu nog niet hoe ver ik ben, maar ls ik al 8 weien ben zijn de symptomen beduidend minder heftig. Weinig misselijk maar wel lekker moe de hele dag ;) En trek, dat vooral. Kan met dat van de eerste niet herinneren zo vroeg in de zwangerschap.
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Als ik kijk naar de eerste 2 maanden...

    Nr 1: flinke menstruatiekrampen, pijnlijke borsten, moe en slechte eetlust
    Nr 2: misselijk, huilerig/emotioneel, slapeloosheid, rommelende darmen en constant honger
    Nr 3 (mk): extreem pijnlijke borsten, hoofdpijn, rommelende darmen, misselijk
    Nr 4: bandenpijn, moe, slapeloosheid en vanaf 5 wkn van ene op andere dag extreem misselijk, spugen en nauwelijks kunnen eten (hyperemesis)

    Me altijd zwanger gevoeld, maar iedere keer andere combinatie van kwaaltjes ;)...
     
  8. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.542
    2.524
    113
    Nederland
    Ja wel wat anders dan bij de eerste. Bij dochter was ik ziek -eeeecht ziek- en nu was ik alleen misselijk. Bij dochter alleen savonds, nu altijd na het eten. Bij dochter verslaafd aan fruit, nu aan ongezonde snacks:/

    Bij dochter voelde ik me lichamelijk heel lang goed, nu snel uitgeput. Bij dochter pas laatste mnd vocht vasthouden, bij deze al vanaf 16wk.

    Dus ik ervaar het allemaal heel anders :)
     
  9. piccolina

    piccolina VIP lid

    5 mrt 2012
    7.200
    5
    0
    Het is normaal want je hormoonhouding is niet levenslang hetzelfde.
    Elk zwangerschap is anders.

    Ik heb 3 meegemaakt en alle 3 meisjes en alle drie hetzelfde;)
    Verschil is dat bij 2e werd ik niet geplant zwanger dus ik kwam pas met 7wk achter en met 1e en 3e wist ik en lette ik extra op alles.
    Alle drie keren niet misselijk of spugen.
     
  10. GSSDJ

    GSSDJ Fanatiek lid

    19 okt 2011
    1.085
    137
    63
    Expediteur - Import
    Alblasserdam
    Bij de eerste af en toe misselijk en niet de gehele dag, nu bij de 2de vanaf week 6 elke dag misselijk, overgeven,weinig eetlust.
     
  11. Fleetwood

    Fleetwood Bekend lid

    24 okt 2013
    752
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik merk ook al wat verschillen. De eerste keer was ik zoooo ontzettend moe, al voor het testen. Ik weet nog dat ik meeging om de trouwjurk van mijn schoonzusje uit te zoeken en dat ik het liefst onder de wol wilde kruipen. Op het werk kon ik zo op mijn bureau storten van vermoeidheid.

    Nu voel ik me aan het einde van de dag wel moeier dan normaal, maar zo gek als de eerste keer, nee.

    Ik heb nu wel eerder hoofdpijn en bandenpijn vergeleken met de vorige keer. Hopelijk komt de misselijkheid niet, maar die heb ik de vorige keer ook minimaal gehad (ik had echte ochtendmisselijkheid, tot een uur of elf en dan was het over :) ).

    Maar goed, het is zeer pril, wat nog niet is kan nog komen natuurlijk.
     
  12. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Ben nu voor de derde keer zwanger. 1e enkel heel pijnlijke gespannen borsten ( mk), 2e gevoelige borsten en misselijk ( mk) ni voor de 3e keer zwanger en veel minder kwaaltjes. Sinds gisteren gevoelige tepels en wat aders op m'n borsten, lijken iets voller, vlagen van misselijkheid en opgeblazen gevoel. We duimen dat t nu goed gaat
     

Deel Deze Pagina