Geen eetlust

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door VroegeLente, 22 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. VroegeLente

    VroegeLente Actief lid

    3 mei 2015
    347
    146
    43
    Hallo dames,

    Ben momenteel bijna 11 weken zwanger en heb sinds een maand last van zwaar verminderde eetlust. Ik leef momenteel op muesli met melk en veel fruit en kleine tussendoortjes. Maaltijden gaan niet naar binnen. Voor de rest geen last van misselijkheid/braken. Ik ben ook iets afgevallen. Kan het zo zijn dat je kindje groeiachterstand kan krijgen omdat mama niet goed eet of heeft het daar totaal niks mee te maken?

    En nog een ander vraagje ik probeer om dat nodapp met hoe ver je bent als banner te krijgen maar lukt me niet?

    https://www.nodapp.nl/banner/rainbow/s0/2016/1/13/zw-banner.jpg
     
  2. VroegeLente

    VroegeLente Actief lid

    3 mei 2015
    347
    146
    43
    Volgens mij is het gelukt
     
  3. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Hoi, in het begin was ik erg misselijk / overgeven en at ik bijna niks. Beebjes krijgen hierdoor geen achterstand. Ze nemen alles wat ze nodig hebben uit jouw reserves. Gewoon eten waar je wel zin in hebt, zolang je maar iets binnen hebt van voedsel en drank! Gezonder en meer eten zal wel terug komen als je eetlust weer beter is.
     
  4. Sakura123

    Sakura123 Actief lid

    16 dec 2014
    353
    0
    16
    Verpleegkundige
    Rotterdam
    Ik ben de eerste 16 weken 9 kilo afgevallen en at ontzettend onregelmatig en niet genoeg, door misselijkheid/overgeven. Mijn baby groeit heel goed en heeft nergens last van, dus ik zou me geen zorgen maken. Die kleine pakt gewoon al jouw reserves, vandaar dat je af kunt vallen.
     
  5. Hannah1989

    Hannah1989 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    1.269
    16
    38
    Ik heb ook tot 30 weken verminderd eetlust gehad..
    En nu eet ik alles wat los en vast zit!
    Tot 16 weken ook veel afgevallen ivm braken en misselijk zijn..
    Maar naderhand werd het steeds iets beter..
    Zolang je nog maar iets eet en niet alles er uit spuugt is het niet erg.

    Succes!
     
  6. ZaZaM

    ZaZaM Fanatiek lid

    22 jan 2015
    1.694
    38
    48
    Vrouw
    Utrecht
    Probeer vooral zo veel mogelijk te blijven drinken (water, roosvicee). Bij mij gaat watermeloen wel goed in. Daar zit ook veel vocht in. Komkommer? Waterijsjes? Gewoon de hele dag door beetje knabbelen aan groenten en fruit werkt voor mij het beste:) succes
     
  7. VroegeLente

    VroegeLente Actief lid

    3 mei 2015
    347
    146
    43
    Het is fijn om te horen dat het kindje geen groeiachterstand kan oplopen ivm weinig eten. Ik probeer gewoon te eten van alles maar lukt niet altijd. Heb ook een groente-afkeer ontwikkeld. Laatst zat ik tomaten in plakjes te snijden, ik dacht gewoon ff proberen, een plakje in de mond, ikke kauwen kauwen kauwen en proberen om het door te slikken ging niet. Moest op een gegeven moment bijna kokhalzen.
     
  8. Geheimpje84

    5 jun 2015
    29
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,

    normaliter lust en eet ik alles.
    Nu ik 7 weken zwanger ben leef ik op cracottes, fruit en andere dingen die wat droger zijn.
    Warm eten smaakt me totaal niet.
    Mayonaise e.d. Daar gruwel ik nu van.
    Warme groente smaakt nergens naar.
    Oftewel ik krijg weinig goeds binnen.
    Ik bleef maar denken ik moet gezond eten voor die kleine in mn buik.
    Ik hield dat echt niet vol.
    Daarnaast heel misselijk, waardoor ik maar kleine hoeveelheden kan eten.
    Ook zit ik gewoon heel snel vol.
    Gisteren heb ik het er met mn verloskindige in het ziekenhuis over gehad.

    Haar advies: Eet wat je wel lust. Het is belangrijker dat je eet, dan dat je bezig blijft met gezond eten. Iedere keer kleine hapjes is wat jouw lichaam nu aangeeft en is dus prima.
     
  9. Sherra

    Sherra Actief lid

    4 jun 2015
    312
    174
    43
    #9 Sherra, 28 jun 2015
    Laatst bewerkt: 28 jun 2015
    Heel herkenbaar! Ik heb een tijd last van verminderde eetlust gehad (werd alleen vrolijk van fruit en sap), nu gaat het wel iets beter maar zoals gister ineens een vlaag van alles naar binnen werken kleine beetjes achter elkaar. Normaal gesproken geeft mijn lichaam aan wanneer ik vol zit, nu dus niet :( Ik ken de grens niet meer. Terwijl ik nu weer voel dat ik vol zit. Ik eet nu in de ochtend fruityoghurt en een cracker, het eerste laagje.

    En het kindje loopt geen groeiachterstand omdat het lichaam altijd reserves heeft waar het de nodige voedingstoffen uit haalt, als ik het goed heb begrepen :)
     
  10. puissant

    puissant Niet meer actief

    Vroegelente.. probeer niets te forceren met het eten wat je tegen staat, probeer echt wat op dat moment wel aantrekt of wat daarbij in de buurt komt. Je hebt kans dat als je toch doorzet je het de komende jaren aan de misselijkheid koppelt en gek genoeg als je het eet dus ook een naar gevoel krijgt... (Ik kon een bepaalde film écht niet meer zien nadat ik hem voor het eerst gekeken had terwijl ik kots misselijk werd, en hoorde van mijn zus dat ze iets niet meer lust nadat ze het tijdens zwangerschaop toch gegeten had terwijl ze het toen echt vies vond.) Sterkte met je kwaaltjes...
     
  11. TotosDawn

    TotosDawn Niet meer actief

    Hier vanaf 16 weken weer eetlust (en dan ook direct een bodemloze put, ik ben vast aan het inhalen, haha). Hiervoor at ik bijna niks en vond ik niks meer lekker. Dus de gyn heeft toen ook een wensdieët afgesproken, niet forceren om gezond te eten, maar eten waar je trek in hebt. Kleine beetjes.
    Ik ben trouwens wel heel erg misselijk en aan het overgeven geweest.
     
  12. Evia

    Evia Bekend lid

    11 mrt 2015
    595
    0
    16
    Fijn om hier te lezen dat het niet snel kwaad kan om een verminderde eetlust te hebben. Vooral rond tijden van de avondmaaltijd kan het idee van een of ander maal mn maag al doen draaien. Ik geef gelukkig niet over. Maar ondanks honger, doet het idee van 'iets' eten me gewoon geen goed. Enige wat er als ontbijt in gaat is brood met aardbeien, heb ik even geluk dat die er nu veel zijn in de supermarkten ;)..

    Hoop wel dat het snel anders zal zijn en ik mn eetlust terug krijg, datzelfde hoop ik voor alle anderen hier. Is toch prettig wanneer je maag 'normaal' reageert..
     
  13. Sherra

    Sherra Actief lid

    4 jun 2015
    312
    174
    43
    Oh deze inderdaad ja sinds 2 dagen :(. Vorige week zat ik nog aan een bordje tomatensoep, het idee dat er iets warms naar binnen moet kan ik niet meer aan denken. Gisteren had vriendlief zelf magere aardappelsalade gemaakt, beetje zoals huzaren. Voor mn gevoel nog enigzins een maaltijd.

    Kop op dames, komt allemaal goed :)
     
  14. mom2be21

    mom2be21 Bekend lid

    11 jun 2012
    777
    591
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ook hier een bekend probleem, nu 9+5 maar weinig eetlust en daarbij erg misselijk en soms braken. De vk vertelde mij dat je hele lichaam op de kop staat vanwege alle aanpassingen die het moet doen voor de kleine, en die kleine neemt wel wat hij/zij nodig heeft!

    Wat er bij mij goed in gaat is vloeibaar voedsel, ik maak daarom smoothies met yoghurt en fruit. Deed er eerst ook havermout door voor de vulling maar dat was na een paar dagen geen succes meer haha, dus nu maar zonder havermout. Ook knijpfruit gaat goed of gewoon appelmoes. Verder gaat een beschuitje met suiker er ook redelijk in. En fruit, meloen aardbei en banaan gaan goed. Dingen met velletjes zoals druiven en perziken etc gaat niet goed, dat kost teveel moeite om te verteren ofzo. En wat ik ook nog wel wil doen is rijst met appelmoes. Dan heb je toch iets meer vulling :)
     
  15. LenteVlinder

    5 jul 2015
    55
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben rond de 6 Weken zwanger en ik merk dat ik de laatste dagen niet meer kan genieten van eten. Niets smaakt en heb al de hele dag een rare geur in mijn mond/neus (jakkes) zijn dat ook symptomen van de zwangerschap? (Ik doe ook nog eens mee met de ramadan). Ik kan helaas niet meer uitkijken naar eten (dat deed ik tot een past dagen a week geleden wel). Is dat normaal?
     
  16. Fleetwood

    Fleetwood Bekend lid

    24 okt 2013
    752
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat is normaal Lentevlinder, bedenk dat eten nu niet bepaald leuk is als je nergens trek in hebt. Zal ook een stuk psychologisch zijn.

    Ik ga soms een 'lijstje' af in mijn hoofd met voedingsmiddelen. Boterham? Nee, toch niet. Sinaasappel? Hmmm, ja, die lust ik wel. Mijn maag reageert er direct op. Misschien ook de moeite om te proberen.
     
  17. LenteVlinder

    5 jul 2015
    55
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dankjewel fleetwoord. Vandaag is het ook weer een ramp. Mijn man vraagt wat het avondeten zal zijn, ik laat duidelijk weten dat ik er niet eens over wil nadenken. Buhhhhhhh
     
  18. Kleinewonderr

    Kleinewonderr Actief lid

    2 dec 2012
    237
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vervelend is het! Welke week komt de eetlust weer terug???
     
  19. Fleetwood

    Fleetwood Bekend lid

    24 okt 2013
    752
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kleinewonder, lastig te zeggen, dat is bij iedereen anders. Bij mijn dochter was bij mij de misselijkheid met 14 weken voorbij en toen kwam de eetlust dubbel zo hard terug. :)
     
  20. liz87

    liz87 Actief lid

    5 feb 2015
    194
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik ben nog niet zo lang zwanger als jullie maar nu al geen trek meer in eten, terwijl ik niet misselijk ben ofzo.
    Normaal ben ik een goede eter en vooral lekkere dingen gaan er met gemak in, maar nu...
    Als ik eenmaal eet is het wel lekker maar zit gewoon snel vol en totaal geen honger gevoel.
    Vandaag 3 boterhammen op en snitzel, aardappeltjes en bloemkool omdat ik dat van mezelf moest en dat was het..
     

Deel Deze Pagina