Moeite met drinken

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door 636, 31 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 636

    636 Actief lid

    7 jul 2015
    252
    0
    0
    NULL
    NULL
    Al bij al mag ik echt niet klagen, dat besef ik en daar ben ik erg dankbaar voor. Misselijkheid en emo-buien horen er nu gewoon eenmaal bij denk ik...

    Maar waar ik wèl moeite mee heb, en dan vooral omdat ik besef dat het niet goed is voor baby-en-mama-in-wording, is het feit dat ik moeite heb met drinken. Ik krijg momenteel echt niet voldoende vocht binnen en dat voel ik soms en dat begint zich uiterlijk ook te vertonen: erge droge benen, droog voorhoofd en droge mond/keel, dikker speeksel.

    Normaal gezien drink ik echt voldoende op een dag, vroeger weliswaar in de vorm van cola zero of andere rommel... :) Maar nu krijg ik enkel bruiswater binnen en af en toe wat ice tea of gewone thee. Maar eenmaal ik iets heb gedronken, 'kan' ik zonder moeite minstens 4u zonder nog iets te drinken.

    Drink dan gewoon regelmatig iets zou je denken, maar dat lukt me dus niet. Alles drukt meteen zo op mijn maag, tenzij ik dus pas een beetje drink wanneer ik echt dorst heb...

    Het is misschien allemaal wat onnozel, maar ik voel me er niet 100% bij en vroeg me dus af of anderen hier ook last van hebben/hadden en/of iemand tips heeft...?
     
  2. Tulpje34

    Tulpje34 Lid

    19 apr 2015
    76
    0
    6
    Utrecht
    Lukt regelmatig iets eten? Door middel van groente en fruit waar veel water in zit krijg je dan toch weer wat vocht binnen. Bijvoorbeeld snoeptomaatjes, komkommer, selderij, babyworteltjes, sinasappel, dat soort dingen. En die zitten ook vol met vitaminen dus dubbel goed voor je!
     
  3. Oreokoekje

    Oreokoekje Actief lid

    24 okt 2013
    434
    0
    16
    Ik heb exact hetzelfde als jou dus ik lees mee. Goed topic!
     
  4. Eke84

    Eke84 Actief lid

    17 apr 2015
    255
    25
    28
    Zelf heb ik liters gedronken tijdens mijn zwangerschap dus geen ervaring maar als je kan eten, kan je bv fruit of groenten met veel water eten.

    Bv aardbeien of andere bessen, komkommer, wortel... Zo krijg je ook nog een aardige hoeveelheid vocht binnen op een dag.

    Als het echt blijft aanhouden misschien wel eens naar de ha of gynae.
     
  5. Meris

    Meris Fanatiek lid

    14 jun 2008
    3.355
    1
    0
    Ijsjes!
     
  6. Stephx

    Stephx Lid

    19 mei 2015
    93
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben nu 32 weken en nog steeds moeite met drinken ook :( eten wil wel aardig.. Beter dan drinken..
    Heb hier ook veel ijs, fruit, groente.. Probeer vaak gember thee te drinken.. Dat valt me beter op de maag.. Of kamille of munt..
     
  7. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Wat hier goed hielp was een schijf citroen uitknijpen in het water. Daardoor is het minder 'muf' maar lekker fris. En gezond ook!
    Verder de Spa rood met smaakje misschien nog proberen?
     
  8. nana84

    nana84 Fanatiek lid

    18 jul 2013
    1.003
    8
    38
    Hier hetzelfde probleem. Ik word beroerd van drinken en krijg echt te weinig binnen. Ik probeer wat meer fruit en ijsjes te eten :(
     
  9. evelxx

    evelxx Lid

    16 apr 2015
    71
    0
    6
    NULL
    NULL
    ik heb het ook, vroeger dronk ik 2L water per dag, nu krijg ik amper een glas water binnen! Dus verplicht mij als ik een slokje neem, direct 'door te drinken'
    en ja verder spa geel, en bitter lemon lukt...
    en fruit eten: appelsienen, druifjes....
    Eet ook veel witloof omdat daar veel vocht in zit.

    Zijn jullie ook meer s avonds misselijk dan s ochtends? In de ochtend ben ik zo fris als een vis, maar tegen de middag begint het dan, met het ergste s avonds... precies of mijn maag loopt over ofzo, ookal eet ik niet zoveel...
    Hopelijk betert dit allemaal!
    Ik volg ook nog ff mee voor de gouden tip :)
     
  10. TotosDawn

    TotosDawn Niet meer actief

    Herkenbaar!! Wat bij mij hielp waren dikke dranken! Zoals Optimel of vruchtensmoothies.
    Die vielen wat minder 'waterig' op de maag en hielp prima!

    Ook melk hielp goed!!
     
  11. Stephx

    Stephx Lid

    19 mei 2015
    93
    0
    0
    NULL
    NULL
    Had het in begin ook en helaas met 32 weken nog steeds.. Nu ook meer moeite met avondeten omdat de baby en baarmoeder zo groot zijn..
    Heb een dieet omdat ik bepaalde voedingsstoffen niet goed verteer icm de hormonen en traag werkende spijsvertering.. Maar dat doe ik wel via een diëtiste.. Enige wat bij mij als enige echt wat verlichting bracht was de pure gember thee.. Echt ik ben de hele zwangerschap niet fit geweest, vooral savonds niet, maar gember was mijn enige redding om een beetje in te kunnen slapen..
     
  12. evelxx

    evelxx Lid

    16 apr 2015
    71
    0
    6
    NULL
    NULL
    onee geeft niet meteen moed!
    We waren vorige week naar een spa geweest en daar hadden ze zelfgemaakte gemberlimonade, ik dacht dat moet ik is proberen, brrr kreeg het met moeite op! Maarrr was wel véél minder misselijk... Waar vind je die gemberthee? heb hier al is in grootwarenhuis gekeken maar niet meteen gevonden...
    Of maak je die zelf met verse gember?
     
  13. kat80

    kat80 Fanatiek lid

    12 jul 2013
    1.311
    0
    36
    Ik heb het met momenten ook heel moeilijk met drinken maar ik drink met kleine slokjes. Doe wel veel langer over een fles water maar heb zo tenminste men vocht wel binnen :) Ook grenadine in water en fruitsap gaat goed binnen mits kleine slokjes. Vandaag voor het eerst sinds mijn positieve test razende honger ipv misselijkheid dus heb ik lekker van geprofiteerd :)
     
  14. Friezin87

    Friezin87 Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.592
    1.036
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Leeuwarden
    normaal dronk ik zo 2 liter water op een dag. totaal geen moeite mee. maar nu zodra ik een paar slokken heb gehad zit ik vol en heb ik het idee dat mijn maag me in de steek gaat laten. ook was ik altijd een lekkere eter. maar nu is mijn eetlust totaal vertrokken. ook omdat ik snel last van maagzuur/misselijkheid heb. ik vind dit een top topic. dus lees ik ook mee voor goede tips!
     
  15. Stephx

    Stephx Lid

    19 mei 2015
    93
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zeg ook al na mijn zwangerschap drink ik het nooit meer!! Vind het ook niet lekker, maar zo blij als het daarna wat afzakt..
    Ik heb biologische gember thee van piramide.. Dit haal ik bij g&w (gezondheidswinkel) heb het ook wel eens bij de plus gezien!
     
  16. 636

    636 Actief lid

    7 jul 2015
    252
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier in BE verkopen ze in de meeste Delhaizes ginger love, dat is ook pure gember thee maar kost wel even € 12 voor (ik geloof) 8 zakjes!!! :$:D Gelukkig verkopen ze in bijna elke supermarkt ook wel gember+citrus thee. Die is ook erg lekker - voor 1 tas, want meer dan 1 = gelijk aan een maag die overhoop ligt... ;):D

    Gisteren had ik trouwens een hele goede dag qua drinken (en eten eigenlijk ook), heb veel fruitsap kunnen drinken, een ice tea en een glas water, jippie! :D
     
  17. Friezin87

    Friezin87 Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.592
    1.036
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Leeuwarden
    Ik heb gisteren heel veel vers fruit gehaald. en dat werkt voor mij tot nu toe goed. gisteravond en vanochtend smoothies gemaakt !!
    lekker fris.. hjum heerlijk
     
  18. evelxx

    evelxx Lid

    16 apr 2015
    71
    0
    6
    NULL
    NULL
    12€?! Das wel ontzettend veel, nu moest het écht zo zijn dat je dan nergens last meer van hebt, zou ik het met plezier betalen :)
    Morge nog maar is tegoei snuffelen in de winkels.

    Wat er ook wel goed in gaat: Almdudler :)

    juist ook vanille pudding gemaakt, telt die melk ook als vloeistofinname? :D
     
  19. Friezin87

    Friezin87 Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.592
    1.036
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Leeuwarden
    lukt het drinken al iets beter?
     
  20. 636

    636 Actief lid

    7 jul 2015
    252
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier gaat het iets beter met drinken, komt vast ook door het weer ofzo... Fruitsap gaat zelfs heel vlot binnen, een volledig glas in 1 keer (en dan merk ik dus ook echt dat ik eigenlijk wèl dorst heb ;)). En verder nog spuitwater, met kleine slokjes.

    Gisteren heb ik zelfs probleemloos kunnen zondigen: een volledig blikje cola zero :):D (het water was op en ik had dorst...). Smaken deed het me niet, maar was toch blij dat ik achteraf geen last had.
     

Deel Deze Pagina