Verbaasd over snelheid misselijkheid

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Jalou, 29 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jalou

    Jalou Bekend lid

    5 feb 2010
    931
    0
    16
    Rotterdam
    Gisteren heb ik positief getest voor ons derde wonder, en vandaag ben ik 4 weken en 1 dag zwanger en ik ben al behoorlijk misselijk. Ik kan me dit niet meer herinneren van de eerste 2 zwangerschsppen. Ik was toen ook misselijk maar niet zo erg. Is dit echt of spelt mijn hoofd spelletjes met mij?
     
  2. xeva

    xeva Actief lid

    30 aug 2015
    158
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het kan volgens mij wel echt per zwangerschap verschillen.. Als je je misselijk voelt kan dat heel goed hoor. Bij mij begon het vanaf week 5 ongeveer..
     
  3. Liz

    Liz Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.873
    0
    36
    Dat verschilt per zwangerschap...
    Bij de 1e was ik na 6 weken misselijk
    Bij de 2e meteen
    En nu bij de 3e hoopte ik niet misselijk te worden maar vanaf 6 weken weer behoorlijk misselijk..ik zit echt het overgeven in te houden zegmaar...en over een uur heb ik weer trek in een hamburger hahaha...
     
  4. zasu

    zasu Fanatiek lid

    5 mei 2015
    1.486
    1
    36
    Ja hoor kan heel goed! Hier al voor mijn positieve test misselijk en overgeven.

    Bij de 1e helemaal niet gehad. En bij de 2e tot een week of 13 met overgeven en daarna meer door zuurbranden.
     
  5. Spathiphyllum

    Spathiphyllum Bekend lid

    3 mei 2014
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik zit toevallig in precies dezelfde situatie. Ik ben meerdere keren zwanger geweest (dochter, ma, bbz en meerdere vroege miskramen) en geen enkele keer ben ik zo misselijk geweest als nu. Ik zit nog niet eens op de 4 weken, het is echt heel pril dus. En toch moest ik gisterochtend al overgeven, iets wat me nog nooit eerder overkomen is tijdens een zwangerschap. Ik weet dat het kan verschillen per zwangerschap maar echt, hoe kan het dat ik nu al zo misselijk ben?
     
  6. Jalou

    Jalou Bekend lid

    5 feb 2010
    931
    0
    16
    Rotterdam
    Helaas, we zullen het gewoon more ten ondergaan. Hey is voor een goed doel😉. Ik verbaasde mij alleen over de snelheid. Succes allemaal!!
     
  7. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Kan zelfs nog sneller :) ik hoor regelmatig mensen die al zo snel misselijk zijn. Als je al zo vroeg misselijk bent, dan kan het zijn dat je er veel last van gaat hebben (hoeft natuurlijk niet, maar de kans is aanwezig). Als het te erg wordt, is het wel zaak om langs de huisarts te gaan. Want ja tot op zeker hoogte moet je het ondergaan, maar als je veel overgeeft (zeg paar keer per dag), weinig kunt eten en weinig kunt drinken dan moet er wel wat aan gedaan worden. Zie overigens ook hier voor tips: Zwanger en misselijk -
     
  8. nicole1987

    nicole1987 Fanatiek lid

    19 sep 2015
    3.027
    970
    113
    Vrouw
    brabant
    Zie dat je 2 zoons heb, ik had bij me zoontje nergens last van en nu vlagen misselijk en het is een meisje :D dus wie weet het ander geslacht ;)
     
  9. anne0616

    anne0616 Lid

    29 nov 2015
    27
    1
    0
    Werkzaam in de zorg
    Zuid Limburg
    Ik ben sinds vorige week woensdag misselijk. Het begon met vlagen, maar nu bijna heel de dag door een naar gevoel, soms zakt het even en soms verergert het.

    Bij mijn eerste kindje (meisje) had ik alleen last van misselijkheid als ik later op de avond at of te vettig of gekruid. Maar nu....niks smaakt me. Gevolg is dat ik sinds woensdag al 2 kilo kwijt ben. Volgens huisarts kan het geen kwaad, zolang ik niet de hele dag overgeef en nu voldoende drink.

    En vind het niet erg. Ben zo blij met dit kleine dupke.
    (heb er 8 jaar op gewacht)
     
  10. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.136
    1.058
    113
    Ik was bij eerste niet misselijk, bij de tweede al ruim voordat ik uberhaupt een positieve test in handen had (3 wkn dus of zo?), bij mk vanaf ongeveer 4 wkn, bij mijn derde van ene op andere dag zeer heftig met spugen bij 5 wkn (hyperemesis gravidarum).

    Ik moet je bekennen dat ik sinds mijn 2e zwangerschap, in lichte mate, dezelfde soort misselijkheid heb soms rondom eisprong en regelmatig voor menstruatie. Ik denk wel eens dat ik erg gevoelig ben voor de (abrupte) stijging van progesteron (na eisprong). Dus niet eens perse van HCG ;)...
     
  11. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Grappig, ik ben ook misselijk na mijn eisprong sinds mijn eerste zwangerschap. Alles stinkt, ben snel misselijk, ik kan zonder moeite overgeven. Mijn maag (en reukorgaan) is volgens mij beschadigd na het vele spugen tijdens de zwangerschappen ;)
     

Deel Deze Pagina