Zwanger vd 2e.... weer net zo onzeker!

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Roosje1984, 29 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roosje1984

    19 mrt 2014
    72
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dag dames,

    Ik weet nu een week dat ik zwanger ben van de 2e. Zal nu om en nabij 5 weken ver zijn. Ik merk echter helemaal niets. Ik voel me kiplekker. Enkel af en toe beetje weeïg, maar dat trekt dan snel weer weg. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik ook nooit ergens echt last van gehad. Ik voel me eigenlijk net als ik toen ik niet zwanger was. Het is dat ik een knallende test had en dat mijn menstruatie uitblijft, anders had ik niet gemerkt dat ik zwanger ben. Bij mijn vorige zwangerschap had ik dat ook en toen was ik daar zo onzeker over, dat ik mezelf helemaal gek maakte. Ik had gehoopt dat ik nu, dankzij de ervaring van de eerste keer, meer vertrouwen in mijn lichaam zou hebben. Helaas is dit niet zo. Ik heb al een hummeltje van 1.5 jaar rondlopen en doordat ik nu druk met hem ben, vergeet ik soms zelfs gewoon helemaal dat ik zwanger ben... Ik ben er (onbewust) nauwelijks mee bezig. In de eerste plaats doordat ik druk ben met mijn zoontje, maar ook doordat me gewoon (nog) niet zwanger voel.

    Wie herkent bovenstaand verhaal? Ik weet dat ik juist blij moet zijn dat ik (nog) geen kwaaltjes heb en dat dit nog kan komen (of niet), maar wat deden jullie om deze periode door te komen zonder al te veel te doemdenken? En in hoeverre scheelde de eerste met de tweede zwangerschap?

    Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen!
     
  2. twins2009

    twins2009 Bekend lid

    10 nov 2012
    563
    1
    0
    NULL
    NULL
    ik heb nog geen nieuwe zwangerschap mogen uitdragen sinds de geboorte van mijn tweeling maar ik heb 3 zwangerschappen gehad en ze waren allemaal anders.
    Mijn eerste zwangerschap was de tweelingzwangerschap en voelde ik niks tot de 6 weken. Toen werd ik heel ziek en kreeg een HG zwangerschap.
    Mijn tweede zwangerschap heb ik nooit positief getest maar kwam de gynaecoloog erachter met een echo, jammer genoeg bleek het ook meteen fout te zijn. ik heb nooit iets gemerkt.
    Mijn derde zwangerschap voelde ik al voor de positieve test me heel anders. Ik was al vaker wat misselijk/weeig en voelde me op en top zwanger. Tot ongeveer 5 weken, het was ineens over en werd een miskraam.

    3 zwangerschappen en allemaal verschillend die eerste weken. Zolang je geen bloedverlies hebt gewoon genieten.
     
  3. Angel2005

    Angel2005 Bekend lid

    25 jun 2014
    655
    219
    43
    Utrecht
    Gefeliciteerd! Ik heb woensdag positief getest voor onze tweede... maar ik heb ook nergens last van (bij de eerste ook pas een beetje weeïg na 6 weken). Maar ik ben ook zo onzeker nu... ik heb nog geen knaltest gehad. Wel een duidelijke streep K2v5 en digitale clear bleu maar de Action testen zijn zoooo ontzettend licht dat ik er heel onzeker van wordt.
    Ik herken je verhaal heel goed... ik ben er door mijn dochter ook veel minder mee bezig dan de eerste keer maar ik ben volgens mij nog veel onzekerder over de tests en de zwangerschap dan de eerste keer... ik hoop echt dat ik snel een knaltest heb.
     
  4. Dwergteckeltje

    Dwergteckeltje Actief lid

    10 apr 2013
    137
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als eerste: gefeliciteerd:).
    Ik herken je verhaal deels. Ik weet sinds anderhalve week , dat ik in verwachting ben van de 2e. Hier een zoontje van 20 maanden. Echt veel kwaaltjes heb ik nog niet, behalve af en toe buikpijn en veel plassen. De eerste zwangerschap was ik ook onzeker en voor nu maakt het ook geen verschil.
    Ik merk wel, dat ik er juist wel mee bezig ben. Het duurt nog 2,5 week voor de eerste echo en pffff, wat duurt dat lang. Eerst de onzekerheid of ik wel of niet zwanger zou zijn en nu de onzekerheid of alles goed zal gaan. Hoe maak je jezelf gek.... Nu scheelt het ook wel, dat ik vakantie heb. Ik heb ook tijd om er mee bezig te zijn.
     
  5. Klein

    Klein Fanatiek lid

    4 jan 2009
    1.405
    1
    0
    Je verhaal is herkenbaar! Ik heb afgezien van moeheid weinig klachten. Hier loopt al een mannetje van 2 jr.
    Ik kan mijzelf ook helemaal gek maken of alles wel goed zit daarbinnen. Rond nod was ik erg weeeig en dacht misselijk maar nu alleen nog weeeig.
    Overdag vergeet ik ook weleens dat ik zwanger ben.
    Mijn 1e zw ging ook prima, alleen moe. Helaas kreeg ik wel bekkeninstabiliteit. Maar kwaaltjes nie.

    Misschien kunnen we een onzeker clubje oprichten:D
     
  6. Danie1991

    Danie1991 Actief lid

    18 aug 2014
    449
    0
    0
    heel herkenbaar.
    nu heb ik ook nog wat bloedverlies gehad en een vroege echo. maar geen kloppend hartje (nog). word er gek van..
     
  7. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Proficiat!
    Bij mijn eerste zwangerschap voelde ik ook totaal niets. Maar dan ook echt niet! Niet misselijk, geen gevoelige borsten niks! Alleen soms het gevoel ongesteld te worden
    En ookal was ik niet druk bezig, vergat ik dat ik zwanger was.
    Ik geloofde het niet dat ik zwanger was, zelfs niet na de bloedtest, En zelfs niet na knaltest..
    En zelfs na de eerste echo met 8 wk voelde ik mij niet zwanger..
    was nadien wel misgelopen maar heeft daar niets mee te maken
     
  8. Marlo

    Marlo Bekend lid

    30 aug 2014
    843
    161
    43

    Jouw verhaal herken in wel!
    Zwanger van de derde, geloofde het niet (pas na 13 mnd zwanger) geen symptomen niks.....
    Bleek een missed abortion.
     

Deel Deze Pagina