PD en opnieuw zwanger

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Danie1991, 12 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Danie1991

    Danie1991 Actief lid

    18 aug 2014
    449
    0
    0
    hey hallo,

    vorig jaar heb een postnatale depressie gekregen naar de bevalling en hier dus de afgelopen tijd medicijnen voor gehad.
    nu ben ik weer zwanger, ben er zo blij mee.
    nu probeer ik het af te bouwen, maar ben erg down. vind het lastig in te schatten of het nou komt van de hormonen of van het gebrek aan de medicijnen.
    kan er nu ook voor kiezen om via een andere instantie de controles laten lopen. deze zullen ook goed letten op het sociale aspect, hoe het met mij gaat. dit lijkt me opzich niet verkeerd maar voelt ook weer alsof ik het niet zelf kan. als falen.
    wat als ik straks wel weer depressief word, wat verschrikkelijk zou zijn. of als ik het niet wordt. doe ik mijn zoontje dan niet te kort.
    niet gedacht dat er nog zoveel weer van los zou komen. sorry moest t ff kwijt.
     
  2. Danie1991

    Danie1991 Actief lid

    18 aug 2014
    449
    0
    0
    serieus, 112 mensen, 0 reacties :(
     
  3. vally

    vally Niet meer actief

    Lastige situatie.....
    Zelf ook een pd gehad en snel opnieuw zwanger. Maar geen medicijnen gehad. Ook deze zwangerschap een lastig begin maar nu gaat het steeds beter en kan zelfs soms genieten.

    Misschien toch proberen af te bouwen? Zolang je extra controles hebt en goed je eigen gevoel volgt kun je ook weer starten als het toch niet goed gaat. Nu is het gissen...mss voel je juist door de onzekerheid extra down?
     
  4. vally

    vally Niet meer actief

    Dat faalgevoel is trouwens heel herkenbaar. Maar soms moet je je laten vallen om opgevangen te worden. Dit maakt iemand juist heel sterk, want sommige dingen krijg jezelf niet opgelost. Om hulp vragen is juist heel sterk!!
     
  5. Jajo

    Jajo Fanatiek lid

    7 aug 2015
    3.462
    904
    113
    In het ziekenhuis heb je een speciale pop-poli die helpt bij dit soort dingen. Ik heb zelf geen pnd gehad, dus kan er niet echt over mee praten. Bouw je je medicatie af op advies en met begeleiding van een arts? Maar dat je om hulp vraagt vind ik juist ontzettend sterk! En absoluut niet dat je faalt. Onthoud alsjeblieft dat vragen om hulp nooit falen is.
     
  6. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.188
    2.396
    113
    Ik zou zeker van de mogelijk heid voor extra ondersteuning gebruik maken je pnd is nog maar kort geleden en je piekert er over.

    Ik Ben bij mijn tweede doorverwezrn naar een pop poli. Daarr is veel kennis over medicijnen en zwangerschap.
    Wat wel mag .
    Vindt je zc dsg je moet afbouwen . Of mag deze medicatie niet met zwangerschap.
    .

    Google eens op pop poli. Dan zie je ook een lijst met welke medicijnen wel of niet mogen.

    Heb zelf last van steeds terugkerende depressies en het is vreselijk
    Alle schuldgevoel is ook erg herkenbaar. Dat is ook onderdeel van een depressie.
     
  7. MelZoe

    MelZoe Fanatiek lid

    6 feb 2015
    2.136
    330
    83
    Vrouw
    Noord Holland
    Het is niet gezegd dat je er bij een 2de bevalling weer last van krijgt.

    Ik heb na mijn 1ste dochter 1,5 jaar gelopen met pd en daarna kwamen we er pas achter dat ik medicatie had gekregen die het juist verergerden inplaats van verbeterden.
    Na het stoppen met de medicatie ging het snel beter.

    In elk geval na de geboorte van onze 2de heb ik helemaal geen last gehad 😉 dus kijk goed naar de hulpmogelijkheden en laat je goed adviseren.

    Heel veel sterkte!
     
  8. Danie1991

    Danie1991 Actief lid

    18 aug 2014
    449
    0
    0
    Nou daar ben je ook mooi klaar mee! je gaat er vanuit dat het zou gaan helpen. ik ben mn medicijnen aan het afbouwen maar ben nu echt een moe emotioneel geval op het moment. maarja dat is ook gewoon zwanger zijn. dus vind 't erg lastig om te zeggen waar het nu echt van komt. mn man kan er op dit moment blijkbaar niet goed tegen.

    dankjewel allemaal voor de lieve woorden :D we hadden thuis ook overlegd en de pop lijkt ons toch wel verstandig. alleen er staat dan dat je 3 dagen in het zh moet blijven. daar zie ik nu al tegen aan..
     
  9. Danie1991

    Danie1991 Actief lid

    18 aug 2014
    449
    0
    0
    nu naar een week toch maar weer gestart met medicijnen. het was een hel en 't was zwaar en somber. hoop dat het snel weer wat minder wordt.
    ik ga wel naar de pop-poli toe. leek ons toch wel een goed idee. ;) nu mogen we maandag al komen. hopelijk is alles gewoon goed na deze stressvolle week.
     
  10. wens09

    wens09 Fanatiek lid

    1 dec 2013
    1.028
    224
    63
    Sterkte danie! Ik wilde even zeggen dat ik het juist heel sterk van je vindt! Een teken dat je een goede moeder bent! Iedereen heeft af en toe hulp nodig. Depressie is niet iets wat jouw schuld is, maar wat je overkomt! En waar je gelukkig hulp bij kunt krijgen. Zet m op! Hopelijk kan je snel een beetje genieten.
     

Deel Deze Pagina