Ervaringen met IJzertabletten? Ik voel me een futloze vaatdoek!!!

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Grace1987, 23 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Grace1987

    Grace1987 Lid

    18 apr 2016
    41
    0
    0
    NULL
    NULL
    He dames,

    Ik ben net mijn 7de week ingegaan.

    Buiten het feit ik last heb van ietwat misselijkheid en vooral brandend maagzuur (heel vervelend die laatste vooral).. gespannen borsten, veel plassen, ben ik vooral heel heel heel erg moe.

    Zo moe dat ik het liefst alleen maar op bed wil liggen.
    Echt slapen lukt me dan niet eens, maar ik heb geen energie iets te ondernemen. Ik moet me er echt toe dwingen om bijv. boodschappen te gaan doen.
    Ik werk voor mezelf samen met mijn partner, dus ik zit in de luxe positie dat hij veel kan overnemen en ik thuis kan werken of eerder naar huis kan etc.

    Op deze manier ben ik niet in staat om ook maar iets te regelen/ondernemen.... (En dat wordt moeder :()..
    Ik weet dat vermoeidheid heel normaal is in het 1e trimester, maar ik moet toegeven dat ik me wel een klein beetje zorgen maak.

    Wat zijn jullie ervaringen met ijzertabletten... Ik ben al ver voor ik zwanger raakte gestart met foliumzuur en hier zit natuurlijk ook wat ijzer in.
    Ik eet gezond, maar ik heb het gevoel dat het niet genoeg is.

    Zou bijv. 1 ijzertablet per dag schelen? Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

    :):p
     
  2. joos1

    joos1 Bekend lid

    29 dec 2006
    509
    0
    16
    Persoonlijk denk ik dat het écht een zwangerschapssymptoom is.
    Je kan natuurlijk voor de zekerheid even bloed laten prikken :)
     
  3. Noah89

    Noah89 Lid

    28 jan 2016
    31
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoii Ik slik ook ijzerpillen deze beginnen wel pas te werken na 4/6 weken dus voor mn gevoel merk ik er nu nog niet zo heel erg veel van en ben ik super moe steeds.

    Heel frustrerend moet er soms bijna van huilen haha ik denk dan ook steeds ow gaat die ooit over en hoe dan als ik straks moeder ben.. ;)

    Ik ben met 6,5 week bij de verloskundige geweest en die heeft met een prik in mn vinger ijzergehalte opgemeten en deze was veel te laag zij heeft de ijzerpillen voorgeschreven zodat ik ze kon ophalen bij de apotheek misschien kun je ook je verloskundige bellen ijzer is wel heel erg belangrijk voor zwangere vrouwen :) Succes en hopelijk is de vermoeidheid snel voorbij!
     
  4. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    vingerprik werkt niet zo nauwkeurig is mijn ervaring. pillen kan ik zeer slecht tegen, krijg dus zo nu en dan een opkikkerinfuus. ferritine is te laag, hb is goed. scheelt enorm!
     
  5. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    Moe is helaas een welbekend symptoom van zwanger zijn. Zelfs met ijzertabletten zul je in het eerste trimester echt niet meteen een energieboost hiervan krijgen.

    Je kunt altijd even je ijzer laten testen, maar ik zou niet zelfstandig gaan starten met pillen, zowieso omdat je lichaam nou eenmaal moe is het eerste trimester, of je nou wel of geen ijzertekort hebt.
     
  6. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.144
    1.940
    113
    Vervelende bijwerking van ijzertabletten is obstipatie. Vermoeidheid en futloos voelen hoort er helaas wel bij, maar wat je uit voorzorg zou kunnen nemen is Floradix, verkrijgbaar als tabletten en drankje. Kun je zo bij de drogist halen.
     
  7. Daan90

    Daan90 Bekend lid

    10 mrt 2013
    651
    3
    18
    Ik zou eerst even bloed laten prikken. Ijzertabletten hebben ook bijwerkingen dus als je geen tekort heb zou ik het niet zomaar gaan slikken.
    De vermoeidheid hoort er ook echt bij, dus het hoeft zeker geen ijzertekort te zijn. Je zou even met de verloskundige kunnen overleggen of je vast bloed kan laten prikken, ijzer nemen ze altijd wel mee.
     
  8. Grace1987

    Grace1987 Lid

    18 apr 2016
    41
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vandaag met de gynaecoloog gesproken en hij geeft aan dat het echt bij de zwangerschap hoort, en dat ik geen extra ijzer tabletten hoef te slikken.. Ik wacht het deze weken maar even af..
     
  9. Dua82

    Dua82 Actief lid

    25 aug 2015
    190
    14
    18
    Ik had behoorlijke bloedarmoede en slik denk ik nu al zo'n 3 jaar 3 keer per dag ijzertabletten, niet constant ingenomen maar mijn ijzergehalte is nu prima. Nu ik zwanger ben hebben we met de HA afgesproken dat ik 1 keer per dag een tabletje inneem.
     
  10. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Ja ik heb ze meerdere keren geslikt, omdat ik ,bij een voor mij doen lager hb , flinke hartkloppingen kreeg
    Hb zat altijd op het randje 6,8 , maar na de tabletten weer netjes op 8 en was ik weer klachtenvrij
     
  11. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum

    Ja het is frustrerend, ik zit in hetzelfde schuitje als jij. Lig maar op de bank en probeer iets gedaan te krijgen. En ga zo echt even mijn bed in.
    Het gaat echt over hoor. Bij mijn vorige zwangerschappen voelde ik me rond week 12 a 14 (dan daalt HCG en stijgt progesteron) een stuk beter.

    Bij zwangerschap 2 heb ik doorgewerkt tot 4 weken voor de bevalling en 6 weken erna weer begonnen. Dus het komt echt wel goed maar de eerste weken gebeurt er gewoon heel veel.

    Maagzuur heb ik overigens totaal geen last van sinds ik gestopt ben met alle zuivel ;)
     
  12. Nan87

    Nan87 Actief lid

    21 nov 2015
    444
    502
    93
    Ik was ook vreselijk moe. Maar vond het ook niet erg er aan toe te geven (ging gewoon heel vroeg naar mn bed:))
     

Deel Deze Pagina