Last van gebit tijdens de zwangerschap!

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door mamahartje, 24 jul 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik (rond een maand of 6, 7?) tandpijn en heb toen een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Auw. Verschillende mensen kwamen wel eens met de uitspraak: ieder kind kost je een tand.

    Nu, tweede keer zwanger. Ik verzorg mijn gebit toch wel goed hoor, poets netjes mijn tanden. Maar had vorige week opeens hartstikke ontstoken tandvlees! En dan alleen de bovenkant, maar zowel links als rechts boven! Alleen een klein stukje aan de voorkant was nog in orde. Dus ik maar spoelen en zachtjes poetsen, het bloedde ook behoorlijk. Het is ondertussen gelukkig wel ver weggetrokken, maar het was zeker geen pretje.

    Meer meiden last van dit vervelende kwaaltje?
     
  2. Bertha1

    Bertha1 Actief lid

    29 apr 2014
    123
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ja ik. Verschrikkelijk!
    Na de vorige zwangerschap een wortelkanaalbehandeling gehad. Nu weer zwanger en veel last van mijn tandvlees. Moet ook een tand bijwerken maar ik durf niet.
    Moet steeds overgeven bij tanden poetsen dus ben bang dat ik dan ook moet overgeven.
     
  3. Sorarocks

    Sorarocks Bekend lid

    9 jul 2013
    791
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik had bij m'n eerste zoon terugtrekkend tandvlees bij m'n kleine kiezen boven. Nu heb ik heel even ontstoken tandvlees gehad bij m'n hoektanden boven maar verder geen last gelukkig
     
  4. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Jep, zacht en bloedend tandvlees. Ga daarom iedere maand naar de mondhygiëniste om alles goed schoon te laten maken. Gewoon om ontsteking te voorkomen.
     
  5. harlene2014

    harlene2014 Fanatiek lid

    23 mei 2014
    3.426
    920
    113
    Haaglanden
    Ja hier ook tandvlees ontsteking. Ben naar de mondhygiënist geweest, 2x en nergens meer last van!
     
  6. Hotsiflots

    Hotsiflots Fanatiek lid

    31 aug 2015
    1.538
    165
    63
    Full time mom
    yup, hier de ene kies die pijn gaat doen na de andere en ook bloedend tandvlees, word er stapel gek van!! en ben niet zo van de verdoving en paracetamol :(

    Nu moeten er weer 2 kiezen uit wat mijn tandarts niet wil doen omdat ik zogenaamd ''moeilijke kiezen'' heb wat bullshit is want de andere heeft die wel getrokken toen ik niet zwanger was, dus doorverwezen naar de kaakchirurg, maar dat wil IK weer niet want die snijden en hechten, in plaats gewoon trekken en klaar is kees pfft dus ik hoop dat ik geen erge pijn krijg aan die 2 kiezen en paar weken kan uitzitten tot na de bevalling.

    Voor mijn tandvlees gebruik ik Corsodyl mondspoeling en werkt heel erg goed!
     
  7. annemieke83

    26 mrt 2013
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Had hier ook last van. Ben ook bij de mondhygiëniste geweest. Even ook de pockets onder je tandvlees laten reinigen. Verder goed elke dag stokeren en een zachte tandenborstel gebruiken.
    Succes, echt geen pretje.
     
  8. Enna87

    Enna87 Actief lid

    29 sep 2015
    264
    8
    18
    Het begint bij mij een beetje! Kauw altijd op de linkerkant omdat rechts soms pijnlijk is (denk een beginnend gaatje?) maar nu krijg ik links ook een gaatje.. dus zoet eten is een drama (aan de andere kant, zo laat ik het wel sneller staan ;)). Ik ga even aankijken hoe het loopt anders maar naar de tandarts! Blegh.. ik weet trouwens niet of dit in verband staat met de zwangerschap? Krijg je dan sneller gaatjes? :)
     
  9. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Het lijkt er wel op, helaas! Maar hoe het precies komt? Dat weet ik niet zo goed. Misschien een tandarts aanwezig op het forum die hier een wetenschappelijke theorie tegenaan kan gooien? ;)

    Toch maar even naar de tandarts gaan lijkt me. Kun je toch beter op tijd bij zijn als je gaatjes hebt. :) Veel sterkte ermee, want nee, het is zeker geen pretje natuurlijk.

    Bij mij is nog steeds het tandvlees behoorlijk aan het irriteren. Zucht. Ben bang dat m'n gebit nog meer gaat aftakelen deze zwangerschap.
     
  10. Linky

    Linky Fanatiek lid

    12 jun 2014
    3.487
    172
    63
    Vrouw
    Ja bleeh herkenbaar! Steeds weer ontstoken tandvlees, de hele zwangerschap lang. Wat wel aardig hielp was poetsen met parodontax. Die vond ik toen ook niet zo vies als de gewone tandpasta (zwangerschapsgekkigheidje denk ik)
     
  11. Braam0

    Braam0 Fanatiek lid

    23 sep 2015
    1.104
    1
    38
    Vreselijk! Ben twee dagen geleden een stuk van mijn kies verloren (1/4 deel). Tandarts op vakantie dus spoed tandarts geweest. Heb ook al verschillende keren ontstoken tandvlees gehad, veel bloedend tandvlees, blaasjes en irritatie.
     
  12. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Auw! :( Hopelijk is het nog goed gekomen met je kies!
    Mijn tandvlees blijft maar irriteren. En ook af en toe last van de kiezen (alsof ik gaatje heb ofzo). Het is wel alleen de bovenkaak, onder heb ik (nog) nergens last van. Volgens mij heb ik volgende maand een afspraak bij de tandarts. Ik vind het nooit een straf om te gaan (heb een soort rare crush op mijn tandarts, superraar haha, ben altijd heel blij als ik daar geweest ben ;)), maar zal nu helemaal blij zijn om eens goed onder handen genomen te worden.
     
  13. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Oh jee! Vanmiddag was ik gedroogde dadels aan het eten (niet hard) en tijdens het nemen van een hapje brak er opeens een klein schaafje van mijn voortand af!!!!! :$
    Wat is dit nu weer. Heb soms echt het gevoel dat ik compleet uit elkaar aan het brokkelen ben! :(:(
    Was gelukkig maar heel klein en het valt niet op, maar ik voel het de hele tijd met m'n tong. Pffffffff.
     
  14. Ri1987

    Ri1987 Actief lid

    9 sep 2015
    176
    1
    18
    NULL
    NULL
    Tijdens de zwangerschap stijgt de hormoonspiegel in het lichaam. Bij sommige vrouwen wordt daardoor het tandvlees roder en opgezwollen, en bloedt het tijdens het tandenpoetsen. Deze gevoeligheid is een overgevoelige reactie op tandplak en wordt veroorzaakt door een verhoogd niveau van progesteron in het lichaam. Dit kan met name tussen de tweede en achtste maand optreden.

    Hoewel, zoals gezegd, de kans op tandvleesproblemen groter is, beïnvloedt de zwangerschap de gezondheid van je tanden niet. Het gerucht dat ieder kind een tand kost klopt dan ook niet.
     

Deel Deze Pagina