Schopjes zonder zwanger te zijn?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door MommyOwl, 4 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MommyOwl

    MommyOwl Bekend lid

    30 jun 2013
    735
    0
    16
    Heel gek. Ik voel nu al een paar dagen heel duidelijk "schopjes" in mijn buik. Ik heb het al eens eerder af en toe gevoeld de afgelopen maand, maar nu voel ik het meerdere keren op de dag, vooral wanneer ik even rust neem. Ook lijkt mijn onderbuik iets gegroeid. Maar ik kan gewoon niet zwanger zijn. Ik heb een koperspiraal, die 3 maanden geleden nog met een echo is gecontroleerd. Sindsdien ben ik alweer 3 keer ongesteld geweest, waarvan 2 keer flink heftig. Ik controleer mijn spiraal regelmatig en de touwtjes blijven dezelfde lengte als toen wanneer de echo liet zien dat mijn spiraal goed zat. En ik slik medicijnen die, als bijwerking, ervoor zorgen dat mijn cyclus onregelmatig is en mijn lf verkort is tot rond de 7 dagen. Ik kan gewoon niet zwanger zijn. Maar om er zeker van te zijn heb ik eergister en vandaag een Action test gedaan. Die van eergister gaf een wit/grijze streep, die van vandaag was omo wit. Ik ben gewoon niet zwanger.

    En toch... toch blijf ik twijfelen. Je leest van die ongelooflijke verhalen op internet waar vrouwen tóch in zo'n situatie zwanger bleken te zijn. En bedankt hè, mr. Google ;)

    Ik ben zo'n vrouw die belachelijk goed weet wat haar lichaam doet en hoe alles aan voelt. Ik heb al mijn verloskundigen, gynaecologen en artsen versteld doen staan hoe gevoelig mijn lichaam is en hoe goed ik kan aanvoelen wat er waar in mijn lichaam gebeurd. Na mijn zwangerschap van mijn dochter heb ik regelmatig mijn darmen voelen rommelen en gedacht "haha, dat voelt net als schopjes, wat leuk!". Maar ik kon altijd voelen dat het mijn darmen waren, en niet mijn baarmoeder.

    Maar nu... nu voel ik echt iets bewegen in mijn baarmoeder. En ik kan het niet verklaren, behalve met dat mijn lichaam misschien aan het veranderen is. Misschien is de boel wat aan het inzakken ofzo, weet ik veel, waardoor ik nu dingen op andere onbekende plekken voel. Misschien voel ik tóch mijn darmen. Of misschien rommelen mijn darmen nu soms zonder dat ik het merk en verschuiven die rommelingen soms het spiraal een beetje ofzo, en voel ik dat. Geen idee :(

    Heeft iemand hier ooit meegemaakt dat je er haast van overtuigd was dat je iets in je baarmoeder voelde bewegen, terwijl het toch niet zo bleek te zijn? Ik kijk het nog even aan denk ik, maar als ik blijf twijfelen, dan laat ik een echo maken voordat ik mijzelf echt gek maak :D
     
  2. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Dat kunnen heel goed je darmen zijn. Die kunnen ook zorgen voor een dikkere buik.

    Zal je nog sterker vertellen. Er was hier vorig jaar een lid die dacht zwanger te zijn ondanks negatieve testen en negatieve bloedtesten. Ze voelde toch echt schopjes en dacht rond de 15 weken zwanger te zijn.Best zielig ook, want ze liefkoosde haar "zwangere" buik en liet haar man de schopjes zelfs voelen.
    De volgende dag mocht ze voor een echo.
    Waar niks op te zien was.
    Haar darmen hielden haar voor de gek.

    Om jezelf gerust te stellen zou je ook een echo kunnen laten maken.n

    Bovendien zou je dan veel langer zwanger moeten zijn dan 3 maanden wil je echte schopjes kunnen voelen! Dan moet je meer aan 18 tot 20 weken denken minimaal.
    Dat kan dus niet, want tijdens het plaatsen van de spiraal was niks bijzonders te zien op de echo. Tijdens de controle - echo ook niet.
    (Rond de 13 weken zou je al wel wat gekriebel kunnen voelen, maar dat is totaal wat anders dan echte schopjes!)
     
  3. Rosy90

    Rosy90 VIP lid

    29 jul 2014
    9.546
    6.409
    113
    Vrouw
    Ik had dat na de zwangerschap ook, maar zijn gewoon me darmen
     
  4. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Jep, dit zijn je darmen. Ik heb het ook regelmatig. En heb ook wel een test gekocht omdat ik echt moest uitsluiten dat ik zwanger was :)
     
  5. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Ik heb dit ook regelmatig, van die "schoppende darmen".
     
  6. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Ik heb het ook.
    Voor mijn zwangerschap voelde het echt anders dan daarna. Ik weet zeker dat ik niet zwanger ben. Lijkt wel of alles een iets andere plaats aangenomen heeft.

    Ook ik voel eisprong etc. Ik lach er wel eens om want het is dat ik weet dat ik niet zwanger ben, zou ik wel zwanger zijn dan zou ik ervan overtuigd zijn dat het de baby was die ik voelde.
     
  7. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    Na de zwangerschap vond ik het gerommel van mijn darmen ook erg vergelijkbaar met lichte schopjes van begin in de zwangerschap. Komt dus erg overeen.
    Maar ja ik zou een echo laten maken dan weet je het zeker.
     
  8. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ja dat heb ik ook sinds mijn zwangerschappen. Vooral de laatste maanden. Zijn inderdaad je darmen hoor. Heb het nog aan de gyn gevraagd want vond het zo apart.
     
  9. Daantjuh85

    Daantjuh85 Fanatiek lid

    6 mrt 2013
    3.166
    2
    38
    Zoetermeer
    Herkenbaar, maar het zijn echt je darmen..
    En anders doe je toch een test?
     
  10. Monja

    Monja Lid

    8 jul 2014
    74
    0
    0
    Ook hier regelmatig 'schopjes', haha! De eerste keer dat ik het voelde kreeg ik het lichtelijk benauwd en heb ik er twee testen tegenaan gegooid. Maar niks hoor..
    Zo gek dat ineens te voelen na de zwangerschap. Komt qua gevoel inderdaad behoorlijk overeen.
     
  11. blondine01

    blondine01 Niet meer actief

    Ik heb dat ook inderdaad, net een baby maar dat zijn je darmen. Of tijdens je menstruatie ook echt je baarmoeder die rommelt

    Maar als je toch vermoed dat je zwanger bent, dan ben je al op zo'n termijn dat testen niet veel zin heeft, je zal dan inderdaad een echo moeten maken
     
  12. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Hoe kom je erbij dat een test niet zo veel zin heeft? Een zwangerschapstest blijft gedurende de hele zwangerschap positief voor zover ik weet.
     
  13. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Nou idd bijzonder om dat met zoveel overtuiging te zeggen. Hcg blijft de hele zwangerschap in je bloed zitten dus of je nu met 1 maand of 8 maanden test, bij een zwangerschap zal deze positief zijn.
     

Deel Deze Pagina