Zwangerschaps Acne

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Indy89, 6 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Indy89

    Indy89 Fanatiek lid

    19 dec 2015
    2.020
    681
    113
    Vrouw
    Sinds het stoppen met de pil al last van een onzuivere huid. Vooral rond mijn kin van die grote die wel openbreken en op mijn wanger onderhuidse bulten.
    Nu ik zwanger ben al v.a. de positieve test last van puisten rond mijn wang, kaak en kin. Begint met een rode vlek, dan een kloppend pijnlijk gevoel en dan een bult. Als ik deze niet kapot maak blijven ze rood en pijnlijk, als ik er aan ga zitten worden het lelijke korstjes.
    Ik ga al om de 4 weken naar de schoonheidsspecialste maar na 2 dagen komen er alweer nieuwe puistjes. Ik gebruik nu via de HA inderm en benzylperoxide 5%. Na 2 weken nog geen verandering.. Baal als een stekker. Mijn vriend zegt dat ik me niet zo aan moet stellen en dat het er gewoon bij hoort. Maar ik ben elke dag onzeker en heb het gevoel dat iedereen naar me kijkt. pfffff maarja ik vroeg me dus af, zijn er meer meiden die er last van hebben of hebben gehad en of er dingen zijn die geholpen hebben? Ik hoor het graag:)
     
  2. Aegyo

    Aegyo Fanatiek lid

    3 jan 2015
    2.322
    1.345
    113
    Je vriend heeft makkelijk praten, die loopt niet met een pijnlijke huid rond ;) Ik ben ook gevoelig voor acne, met +/- 30 à 32 weken merkte ik opeens dat ik meer last begon te krijgen. Heb toen wel besloten om naast de Benzoyl Peroxide ook Clindamycine Lotion te gaan gebruiken. En zinkzalf (gewoon die van Kruidvat Baby, ongeparfumeerd) doet ook wonderen.

    Maar begrijp ik het goed dat het bij jou meer cystische acne is? Dat is zo moeilijk om te behandelen tijdens de zwangerschap :( Wat je wel zou kunnen proberen is om een laag percentage BHA aan je routine toe te voegen. Dat kan in ieder geval de zwellingen van de bulten een beetje kalmeren. Die van Paula's Choice is heel fijn en 1% of 2% is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap :)

    Of rood lichttherapie. Zoek maar eens op BioStick :) Die kan je op de ontsteking zetten en dat werkt echt :D
     
  3. Indy89

    Indy89 Fanatiek lid

    19 dec 2015
    2.020
    681
    113
    Vrouw
    Super bedankt voor de tips. Ik gebruik nu ook benzyl in combinatie met een antibiotica lotion, maar in de gebruiksaanwijzing staat dat het pas na 4 weken resultaat geeft... Gebruik je de zinkzalf alleen op de ontstekingen?

    Via de schoonheidsspecialste heb ik een hele lijn dermalogica producten, ook van die kalmerende smeersels maar werkt niet zoals ik had gehoopt...Het enige verschil is nu wel dat ik geen enorme vette glimhuid meer heb!
     
  4. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Ohh wat vervelend zeg. Ik heb soortgelijke acne gehad, jaren geleden (lang voor ik zwanger werd). De oorzaak was nooit bekend en ik was wanhopig! Enorme dikke en harde bulten op en onder mijn kaaklijn en dan was het maar duwen tot ze opensprongen en alle rotzooi eruit kwam. :(
    Heb helaas nooit de oorzaak kunnen achterhalen. Het is bij mij na ontelbare middeltjes smeren en proberen (tevergeefs) uiteindelijk min of meer vanzelf overgegaan. Sorry dat ik geen goede tip heb. Ik zocht ook altijd naar een wondermiddel, maar ben bang dat de smeerseltjes en producten die je bij de schoonheidssalon krijgt ook niet veel zullen helpen (uit ervaring). Benzac crème helpt denk ik wel, hoewel ik niet zeker weet of ook met die harde bulten? En zinkzalf deed ik ook vaak erop smeren. Maar las daarvan ook weer vaak dat het juist te vettig is, waardoor het juist erger kan worden.
    Wat ook wel eens zou kunnen is je voedingspatroon aanpassen. Laat bijv. eens een tijdje zuivelproducten achterwege en kijk of dit voor jou verschil maakt. Is heel erg moeilijk natuurlijk.
    Als je er voor de zwangerschap geen last van had (toen je de pil slikte), kun je ervan uitgaan dat het toch aan de hormoonhuishouding ligt. En dat kun je nou eenmaal ook niet controleren en zeker niet tijdens de zwangerschap. Dus ik hoop dat tips die hierboven vermeld staan (Aegyo komt wel gespecialiseerd over, misschien dermatologie gestudeerd? :)) de klachten in ieder geval zullen verminderen.
    Ik hoor graag hoe het verloopt!
     
  5. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Ik heb dit tijdens mijn zwangerschap ook gehad. Echt rampzalig. Enorme ontstekingen in mijn hals, kaaklijn, rug en borst. Pijnlijk. Ik ben naar een huidtherapeut gegaan en ben uiteindelijk met antibiotica (pillen) behandeld door een dermatoloog. Zodra ik bevallen was nam het zienderogen af. Het is helaas nog steeds een kwetsbare plek en rond eisprong en menstruatie ktijg ik het nog steeds in lichte mate terug. Heel veel succes ik weet hoe rot het is. De tips van aegyo zou ik ook proberen als ik jou was. Ga ik ook noteren voor een evt volgende keer.
     
  6. Indy89

    Indy89 Fanatiek lid

    19 dec 2015
    2.020
    681
    113
    Vrouw
    thanks voor jullie reacties meiden. Iedereen die het heeft of heeft gehad weet hoe het is. Die grote bulten op mijn wangen houden zich koest, maar die verplaatsen naar mijn kaak en hals en die doen pijn!!! Ik heb al meerdere keren met voeding dingen uigeprobeerd, maar dat had helaas geen effect. Ik blijf gewoon doorsmeren en moet het er maar even mee doen. Hoop dat het snel over gaat, maar heb er een hard hoofd in:(
     
  7. wens09

    wens09 Fanatiek lid

    1 dec 2013
    1.028
    224
    63
    Vreselijk! Ik ken t gevoel! Tijdens m'n zwangerschap juist helemaal niet gek genoeg. Nu weer wel, nu ik ook meer last heb v pms lijkt t. Dus hormonale oorzaak denk ik! Je kreeg al super goede tips maar ik gebruik via cosmania.nl de producten van Mario badescu. Help mij heel goed. Dat Paula's choice kan je daar ook kopen! Sterkte!
     
  8. Indy89

    Indy89 Fanatiek lid

    19 dec 2015
    2.020
    681
    113
    Vrouw
    Thanks wens09! Hoop dat het bij jou ook snel rustig wordt.

    6 uur geleden bij de schoonheidsspecialiste geweest en ze geeft alle ontstekingen weg kunnen halen (au). Zit nu vol rode plekken en korstjes.. maar het ergste is nu weg. Ze wilde meteen weer nieuwe smeerseltjes aansmere, maar heb nu wel genoeg geld uitgegeven aan "middeltjes". Hou het goed schoon, gebruik een miniraal poedertje om het een beetje te camoufleren en hopen dat het snel weg gaat trekken..... ik hoop het!
     
  9. ElinevK

    ElinevK Bekend lid

    29 jun 2016
    771
    751
    93
    Vrouw
    Fijn dat de schoonheidsspecialiste het weg heeft kunnen halen! Hopelijk ben je gauw van de korstjes en plekken af en blijft het hierbij!

    Bij mij is de boel sinds 1,5 week ook ontploft. Altijd al gevoelig geweest voor acne maar sinds de hormoonhuishouding overhoop ligt, vieren ze een feestje. Verschillende vormen van acne in mijn gezicht en op mijn rug, decollete en bovenarmen veel mee-eters. Ik hou een beetje stiekeme hoop dat dit na het eerste trimester minder wordt (pleeeeeeeease). Ik lees mee voor de tips!
     
  10. LindsayS

    LindsayS Bekend lid

    26 jan 2014
    798
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik slikte de Diane en Yasmin pil tegen acne. Toen ik ermee stopte kwam het heviger terug dan ik ooit had gehad. In ronde 3 was ik zwanger, en rond 10 weken zwangerschap zag ik het minder worden. Vanaf 12 weken was m'n huid schoon en is zo gebleven. Soms hier en daar een enkele maar dat hou je altijd wel. Na de zwangerschap niet meer aan de pil gegaan en heb nu rond mijn ovulatie en menstruatie soms wat pukkeltjes maar niet meer zo erg als toen. Sterkte, ik weet hoe vervelend het kan zijn! Enige tip die ik heb is ga niet overmatig wassen maar gebruik milde wasgel die is afgestemd op jou huid, anders kan het alleen maar erger worden
     
  11. Indy89

    Indy89 Fanatiek lid

    19 dec 2015
    2.020
    681
    113
    Vrouw
    Heeel herkenbaar Elinevk! Nou ik heb goed nieuws. Sinds het bezoek bij de SP heb ik geen (op een paar kleine puistjes na) geen grote ontstekingen meer gehad. Nu 13 weken en het lijkt rustiger te worden, EVEN AFKLOPPEN:p!

    linsdayS, hier idd ook na het stoppen 3 keer zo erg last gehad. Bedankt voor je tips. Gebruik geen benzylperoxide meer maar idd alleen zachte reiniging en goede dag/nacht crème... Vergeleken met vorige week voel ik me prachtig. Hoop dat het zo blijft!
     
  12. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Super Indy! Echt heel fijn voor je! :)
    Welke reiniging gebruik je precies? Ik wissel altijd heel veel tussen verschillende producten. Soms een scrubje, dan weer milde gel. Crème gebruik ik bijna niet, dan krijg ik altijd last en dat gaat dan weer bijna niet meer over.

    Heb nog een erg slechte, onrustige, onzuivere, onregelmatige (ga nog maar even door ;)) huid. Maar gelukkig niet van die grote pijnlijke ontstekingen. Hoewel, heb een harde bult op m'n wang, dacht eerst dat ik was gestoken door een mug, maar nu weet ik niet meer wat het is! Voelt hard aan, maar erop drukken is erg pijnlijk. En is ook donkerrood (en ziet er gewoon niet uit).

    Soms lijkt het wel even beter te gaan met mijn huid, maar dan een dag later is het weer schrikken en slikken als ik in de spiegel kijk. :( Mijn huid lijkt ook wel een soort van "uitgeput". Je ziet eraan af dat ik me gewoon niet helemaal goed voel.
    Oh ja en soms heb ik wel eens dat het er in de ochtend veel mooier en frisser uitziet, terwijl het ook vaker voorkomt dat ik juist in de avond een veel strakkere en fijnere huid heb!

    Gelukkig mag ik volgende week weer naar de schoonheidsspecialiste, en wat is het weer nodig. Duurt nog lang....
     
  13. ImAmommy

    ImAmommy Fanatiek lid

    23 aug 2015
    1.614
    0
    36
    Wat bij hielp en wat ik nog steeds doe na het stoppen met de 3 jaren geleden, is:

    1 eetlepel pure baking soda (GEEN bakpoeder) met een halve theelepel pure kokosolie en ongeveer halve theelepel water mengen tot een dik creme. Deze iedere avond op mijn huid smeren, paar minuten inlaten werken en met lauwwarm water afspoelen. Dat laagje van kokosolie wat achterblijft, is dan mijn nachtcreme. Ik heb sindsdien een supergave huid! In de ochtend was ik mijn gezicht met de pure active van garnier (omdat ik te lui ben om te mengen) en smeer nog een beetje kokosolie op mijn gezicht als dagcreme.

    Ik heb ook een hele vervelende huid wat snel onzuiverheden heeft en verdraag ook geen enkele crèmes. Krijg daar meteen onzuiverheden van...

    Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben :)
     
  14. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Wellicht het proberen waard! Waar haal je die baking soda? En kokos olie is dat gewoon uit de supermarkt bij de bakolie enzo? Of is het meer de beauty-soort? :)
     
  15. ImAmommy

    ImAmommy Fanatiek lid

    23 aug 2015
    1.614
    0
    36
    Ik haal ze bij de toko, maar baking soda kan je volgens mij ook bij de aphotheek halen. Daar zijn ze wel erg duur. Ik zou voor de baking soda naar de toko gaan. Heb je veel meer voor veel minder geld.

    Pure kokosolie kan je overal wel halen. Ik bedoel idd de soort waarmee je ook bakt. Zelfs de action heeft ze!
     
  16. Indy89

    Indy89 Fanatiek lid

    19 dec 2015
    2.020
    681
    113
    Vrouw
    Thanks voor de nieuwe tips!

    Ik gebruik producten van dermalogica mamahart!

    Helaas te vroeg gejuigd.. weer last van een enorme uitbraak. Heb zo een leuk feest waar ik heen wil maar schaam me dood, kl*te puisten.. gr... ik post wel even een fototje (schrik niet)
     
  17. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Hey lieve meis,

    Snap heel goed hoe je je voelt! Maar echt eerlijk gezegd moest ik wel even goed kijken naar je foto, en denk als ik je zo zou tegenkomen op straat dan zou het niet eens echt opvallen. :) Hoop dat je een heel leuk feestje hebt gehad.

    Maar ja dat is makkelijk gezegd als het bij iemand anders is, want ik weet al te goed hoe het is. Ik durfde in mijn ergste tijd ook niemand onder ogen te komen. :( Gewoon de schaamte en dan dacht ik dat iedereen me maar vies vond. Voelde voor mezelf ook vies aan, soms zo'n broeierig gevoel. Ik kan me herinneren dat ik soms ook zoveel pijn had eraan. En camoufleren gaat ook nog niet omdat het best dikke bulten zijn. Smeerde vaker zinkzalf erop en dat als soort maskertje. De grote bulten hadden bij mij uiteindelijk plaats gemaakt voor heel veel kleine bobbeltjes (vooral) op en onder de kaaklijn. De afgelopen jaren heb ik dat enorm kunnen verbeteren met regelmatig naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Maar helaas nog niet een huid waar ik me zelfverzekerd mee voel.

    Oh ja die bult op m'n wang is gelukkig plat geworden! Iedere dag na het reinigen was het beetje uitgedroogd en vandaag was het weer glad, maar nog steeds donkerrood paarsachtig! Valt ook niet te camoufleren die donkere plek maar ben al blij dat die bult weg is!
     
  18. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    gewoon een stuk handzeep gebruiken van de Kruidvat, droogt het uit, werkt perfect.
     
  19. ProudMom

    ProudMom Niet meer actief

    Balen meiden, ik heb er ook veel last van sinds de zwangerschap.
    Met welke producten camoufleren jullie je onzuivere huid? Ik weet dat je er beter helemaal niets op kan smeren, maar zonder durf ik echt niet over straat :p
     
  20. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Als het in elk geval maar foundation is die niet op olie is gebaseerd en niet elke dag gebruiken en in de avond goed reinigen. Ik heb nu foundation en poeder van Benefit (hello flawless). En reinig mijn gezicht dan met zeepvrije face wash. Ik doe er een primer onder zodat het niet zo in de huid trekt.
     

Deel Deze Pagina