Moeite met eten :(

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Shellyx, 21 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Shellyx

    Shellyx Actief lid

    28 jun 2016
    100
    1
    16
    Heey dames ,

    Heb nu de laatste paar dagen echt moeie met eten heb nergens zin in of als ik bepaalde geuren van eten ruik word ik misselijk waardoor ik dus gewoon helemaal niet eet.

    Wat kan ik het beste doen en eten ?
     
  2. Ukkie29

    Ukkie29 Actief lid

    24 jul 2016
    191
    0
    0
    Grave, Noord-Brabant
    Ik lees even mee, hier ook, kan niks verdragen
     
  3. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Toch proberen wat te eten. Neutrale dingetjes, kleine hoeveelheden. Even uitproberen wat je wel kunt verdagen. Sterkte!
     
  4. Ri1987

    Ri1987 Actief lid

    9 sep 2015
    176
    1
    18
    NULL
    NULL
    Tip 1: als je niet eet wordt het alleen maar erger. Dus blijf eten, al zijn het maar 5 hapjes.

    Tip 2: eet verdeeld over de dag, dus geen 3 grote maaltijden maar verdeel dit over ±6 eetmomenten. Zorg dat je voordat je gaat slapen ook nog iets lichts binnenkrijgt (yoghurt of vla)

    Tip 3: melk of vanillavla hielp bij mij om mijn maag rustig te krijgen. In de ochtend at ik eerst een paar hapjes van een Lu cracker. ( dus voordat je uit bed gaat) en daar dan at ik daarna een beschuitje en daarbij glas melk.

    Tip 4: Probeer bij te houden van welk eten je misselijk wordt, na een aantal dagen zie je een patroon en merk je welk eten wel kan en welk eten niet.

    Tip 5: zorg dat je genoeg blijft drinken. Voel je je slap dan kan je bijvoorbeeld sportdrank nemen

    Tip 6: zorg dat je wel al je vitamines en mineralen binnen krijgt, ik gebruik zelf de multivitamine Davitamon mama compleet plus. Gaf mij een gerust gevoel dat ook al at ik weinig dat de kleine en ik toch alles kregen wat nodig was.

    Als laatste, veel sterkte. Hopelijk zwakt het misselijke gevoel snel af.
     
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Mijn zus werd altijd misselijk als ze níet of niet regelmatig genoeg at. Ze zorgde er dan ook altijd voor dat ze iets in d'r maag had, al waren het maar 5 happen van een droge cracker (had ook altijd een pakje LU crackers naast het bed / in de tas). :)
    Misschien kan je sowieso wat zwaarder voedsel een beetje vermijden, dus niet te vet/gekruid enzo.
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Blijven eten. Iets eten is nu belangrijker dan gezond eten. Hoe minder je eet hoe misselijker je wordt.
    Eet wat je lekker vind. Ik at liefst frietje joppiesaus 😁.
    Nog steeds erg lekker..

    Echt ik heb dagen gehad dat ik m'n bed niet uit kwam slleen naar de wc. Douchen ging ik van m'n stokje. Medicijnen hielpen niet. Vsjsntie geannuleerd etc. Tot ik echt door de misselijkheid gern begin te eten. Niet nadenken eten toen ging t beter.
    En zo plots als t er was, zo plots ook weer over.
    Nu alleen nog op lege maag af en toe weeïg maar verder voel ik me prima!
     
  7. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Sterkte meid! T is echt ff flink doorbijten maar sls je je kindje op de echo ziet springen weet je echt waar je t voor doet.
     
  8. Lalay

    Lalay Actief lid

    2 jun 2014
    384
    0
    0
    Ik heb mn vorige zwangerschap de hele dag door op wortels geknaagd.. dat hielp toen mijn misselijkheid nog niet heel erg was.. Helaas heb ik HG dus kan je verder niet adviseren. Kan je alleen zeggen dat ik ondanks mijn HG, ziekenhuisopnamen en weinig aankomen toch 4 supergezonde kinderen met een apgarscore van 10/10 op de wereld heb gezet.

    Probeer het uit en (als je slank bent!) maakt het niet uit wat je eet, als je cola en hamburgers binnen kunt houden dan eet je dat, en als het crackers en yoghurt is dan eet je dat. Het kan per dag verschillen. Mijn vroedvrouw raadde me aan warme dingen te eten omdat dat de maag minder prikkelt.. maar soms kon ik juist koude dingen het beste verdragen.

    Sterkte!
     
  9. Shellyx

    Shellyx Actief lid

    28 jun 2016
    100
    1
    16
    Bedankt voor jullie reacties ik had gister crackers geprobeerd met een laagje boter dat hielp erg goed ! , verder nog een vraagje ik drink niet erg veel waardoor ik per dag maar 2 keer moet plassen met ontlasting (sorry) is het om de paar dagen en niet elke dag , moet ik mij hier zorgen om maken ?
     
  10. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Hier helpen appelmoesjes goed op kamertemperatuur. En ijskoud water. Droge cracottes met beetje pesto hihi.
    Gaat hopelijk snel over.
    En het is logisch als je minder eet komt er ook minder uit. Maar probeer wel meer te drinken anders heb je kans op uitdroging.
     
  11. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Ik ben een paar weken lang zelfs 's nachts opgestaan om iets kleins te eten. Lag elke keer wakker van de honger/misselijkheid. Het ging dan gewoon om een appel of een kiwi. Daarna voelde ik me al wat beter. Gelukkig heb ik ondanks de misselijkheid altijd kunnen blijven eten. En veel ook (mijn hongergevoel oversteeg werkelijk álles). Heb wel een tijdje eieren van het menu moeten schrappen (at ik eigenlijk nooit voor ik zwanger werd, maar toen opeens elke dag bij het ontbijt nog 2 gebakken eieren erbij) en koffie kon ik ook echt niet meer verdragen. Kwam erachter dat ik daardoor heel de dag misselijk bleef. ;) Maar zoals gezegd, eten waar je zin in hebt en wat je lekker vindt. Beter iets dan niets. En wat drinken betreft, is eigenlijk wel belangrijk. Zeker met de warme dagen die eraan komen. Moest ik ook erg naar zoeken (alles stond me tegen). Elke ochtend begin ik met een kop thee. Verder vanalles geprobeerd maar blijft moeilijk. Laatste tijd heb ik blikjes cola light ontdekt. Dan drink ik een (of twee) blikjes voor/tijdens/na het avondeten. Ben benieuwd hoelang deze erin blijft. Probeer gewoon vanalles, soms is het zoeken, maar je kunt er wel uitkomen. En zeker als de misselijkheid uiteindelijk minder wordt. Succes.
     
  12. YasK

    YasK Lid

    4 feb 2016
    12
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heel herkenbaar! Ik ben ook 7 weken en 5 dagen zwanger en ik vind t zo moeilijk om wat binnen te krijgen. Ik heb gek genoeg wel erge trek maar als ik t zie staan wil ik er niks van weten. Ik ben sinds gister begonnen met yoghurt en toetjes dat gaat nog wel. Hopelijk waait dit stukje snel over :(
     

Deel Deze Pagina