5 weken Beetje helder bloedverlies bij afvegen. Ervaringen?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Eva3006, 14 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Vandaag ben ik 5 weken zwanger.
    Vanmorgen na het plassen helder rood bloedverlies bij het afvegen. Later op de ochtend nog wat lichtroze afscheiding maar verder geen bloed meer gezien.
    Heb ook geen krampen. Ik dacht vanmorgen meteen aan het begin van een miskraam.. nu krijg ik stiekem weer een beetje hoop..
    Heeft iemand hier ervaring mee?
     
  2. jongemama1993

    jongemama1993 Fanatiek lid

    5 mrt 2014
    1.187
    3
    38
    Bloedverlies in de eerste weken hoeft niets te betekenen. Heb zowel een goede ervaringen na helderrood bloedverlies (blijkbaar een bloedvaatje gesprongen).. en helaas ook een negatieve ervaringen. Dat je geen krampen hebt is een goed teken.

    Houd het wel even in de gaten. Je zou altijd de verloskundige kunnen bellen als je je toch zorgen hierover begin te maken.
     
  3. Marlee16

    Marlee16 Actief lid

    17 mrt 2016
    473
    67
    28
    Ik helaas slechte ervaring. Begon alleen met bruinverlies en ging over in rood. Ik was ook vijf weken zwanger. Ik hoop dat het voor jou goed afloopt het kan ook nog een verlate innestelingsbloeding zijn...of iets anders want heb veel gehoord van goede zwangerschappen en wel gewoon bloedverlies in het begin.🍀
     
  4. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Hier beide een negatieve ervaring zowel als een goede. Het hoeft in eer geval echt niks te zeggen. Het is daar beneden tijdens je zwangerschap gewoon goed doorbloed en daardoor kan er wel eens een vaatje springen.
     
  5. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Dankje voor jullie reacties
    Ik had gister ochtend de verloskundige gebeld en die zei ook dat het inderdaad niks hoeft te zijn. Kon zijn van nog beter innestelen of omdat alles nu gewoon beter doorbloed is. Zolang ik geen krampen had en stolsels zou verliezen was het goed. Maar het was natuurlijk afwachten of het bloeden erger zou worden of niet.
    Ik moest gister ochtend wel een paar keer flink niezen. Zou het daardoor kunnen komen? Moet zeggen dat het ook meer roze zag, niet echt dat rode bloed.
    Verder trouwens geen bloed meer gezien en ook geen buikpijn.

    Toen het bij jullie fout ging hadden jullie dus wel echt krampen en buikpijn?
     
  6. jongemama1993

    jongemama1993 Fanatiek lid

    5 mrt 2014
    1.187
    3
    38
    De laatste keer dat het bij mij helaas misging had ik overigens een hele lichte test. Had meteen na het testen al een voorgevoel dat het mis zou gaan.

    De dag erna had ik buikpijn, had overigens net zo goed de darmen kunnen zijn! Ben boodschappen gaan doen en bij thuiskomst kreeg ik enorme krampen. Dacht op dat moment echt dat mijn darmen extreem verstopt waren.
    Bij het toilet bezoek zag ik lichtroze bloed. Een uur en vele krampen later weer gaan kijken en toen was het vloeien best erg, erger dan tijdens een normale menstruatie. Er zaten heel veel "propjes" tussen.

    Uit jouw verhaal begrijp ik dat jij dit niet hebt? Gelukkig maar.
    Roze bloed bestaat voornamelijk uit een heel klein beetje bloed en veel slijm. Dat bloed zou zeker kunnen komen doordat jij een paar keer heb moeten niezen. Je baarmoeder is zo erg doorbloed als je zwanger bent dat zulke dingen een bloedvaatje kunnen laten springen.

    Heb je al een afspraak gemaakt voor de eerste echo? Normaal krijg je die tussen de 9-12 weken. Vanwege het bloedverlies zou je misschien een echo met 7 weken kunnen krijgen, zodat je minder lang in spanning hoeft te zitten.
     
  7. anoniempje101

    anoniempje101 Bekend lid

    20 jun 2015
    735
    2
    0
    NULL
    NULL
    Bij mij ging het mis zonder buikpijn of krampen. Ook op het 'hoogtepunt' van de miskraam, dus moment dat ik het vruchtje verloor, had ik geen krampen oid. Als bloed nu wegblijft zou ik zeker niet gaan stressen, dat is wel een goed teken.
     
  8. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Bloedverlies zo vroeg is 50/50. Sterkte met afwachten.
     
  9. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief


    Vanmorgen weer een beetje bloed bij het afvegen.. echt heel weinig. Ik heb verder geen krampen en nu is het al weer weg.
    Het is nu dus 2x gebeurd na een volle blaas.. zou dit daardoor kunnen komen?
    Ik heb vrijdag om 18.00u een echo bij een pretechobureau om te checken hoe het er voor staat. Ik ben dan 6 weken, dus ze zal dan wel wat meer zekerheid kunnen geven over het bloedverlies zei ze.
     
  10. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Dit was trouwens mijn test gister.. al weet ik dat het niet veel zegt, want als het fout gaat, is het hcg niet ineens minder... maar toch
     

    Bijgevoegde bestanden:

  11. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Ik heb rond die periode ook bloed (meer roze) verlies gehad zonder krampen of stolsels.
    Ook knaltesten blijven houden en ik ben nog steeds zwanger.

    Mocht je echt krampen gaan krijgen, een wc vol bloed of stolsels dan ziet het er niet goed uit denk ik, maar kleine beetjes hoeft niet altijd te betekenen dat het mis gaat.
     
  12. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Ahh dankjewel je verhaal geeft hoop :)
    Nee inderdaad geen krampen, geen bloed in de wc, alleen een beetje met afvegen. En dan eigenlijk meer roze dan echt rood.
     
  13. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Even een update mochten mensen nieuwsgierig zijn..
    Zondag en maandagochtend weer bloedverlies. Op advies van de verloskundige m'n urine laten checken, blijk ik een flinke blaasontsteking te hebben! Heb sinds gistermiddag een kuur.
     

Deel Deze Pagina