Sterk voorgevoel dat de zwangerschap niet goed zal gaan

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Pancake, 20 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pancake

    Pancake Lid

    27 okt 2016
    49
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben nu ruim 7 weken zwanger en ik heb eigenlijk vanaf het moment dat ik erachter kwam een onzeker gevoel gehad. Afgelopen zomer heb ik een missed abortion gehad dus dat speelt wel een grote rol in dit onzekere gevoel. Bij de missed abortion had ik op de dag van de echo van de een op de andere dag geen kwaaltjes meer (dit was bij 10 weken).

    Nu heb ik dus weer exact hetzelfde. Ook precies dezelfde dingen waar ik in ene geen last meer van heb. Ik ben er dus van overtuigd dat het weer niet goed zit. Alleen ik moet dus nog 2 weken wachten op een echo. Ergens wil ik gewoon weten waar ik aan toe ben. Kan ik met mijn zorgen bij de verloskundige terecht? Of moet ik gewoon echt die 2 weken nog uitzitten? Ik heb geen bloedverlies of krampen, het is puur mijn gevoel die zegt dat het niet goed is.
     
  2. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Ik denk dat je zeker de verloskundige kunt bellen.
    Veel sterkte! hopelijk zit je gevoel er naast!
     
  3. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Je zou de vk kunnen bellen, misschien kunnen ze de echo vervroegen. Als ze dat niet willen kun je ook zelf een pretecho laten maken. Google even op welk bureau in de buurt zit.

    Ik heb zelf ook een MA gehad en ik had dus ook een slecht voorgevoel toen ik in aug een positieve test had, en idd dat werd een vroege miskraam. De ronde daarna weer een positieve test. Ook al had ik het gevoel dat het mis zou gaan gaat het nog steeds goed. Inmiddels 14 weken.

    Hoewel het bij jou een teken was dat het niet goed was toen je symptomen verdwenen met 10 weken de vorige keer, is het ook 'normaal' dat je de ene dag symptomen hebt en de volgende dag je weer helemaal niks voelt. Dat kan zo weer een paar dagen duren, om dan ineens weer enkele dagen heel veel last van symptomen te hebben. Dus dat zou nu het geval kunnen zijn.

    Ik duim dat alles gewoon goed is met de beeb! En dat de vk je wil helpen om je onzekerheid weg te nemen.
     
  4. Pancake

    Pancake Lid

    27 okt 2016
    49
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank voor jullie reacties. Ik ga morgen maar even bellen en ik hoop dat de verloskundige wat voor me kan doen. Nu maak ik mezelf echt alleen maar gek.
     
  5. Piindaa

    Piindaa Actief lid

    10 jul 2016
    313
    143
    43
    NULL
    NULL
    Als je aangeeft dat je een MK hebt gehad kunnen ze vaak wel eerder een echo inplannen.

    Ik heb met 6 weken de eerste echo gehad en de tweede met 8 weken.
    Dit ook omdat ik in een traject zat met icsi behandelingen.

    Ik zou voor je eigen gemoedtoestand toch even een belletje wagen naar de verloskundige, wie weet kan zij je zorgen zo weg halen. Stress is ook niet goed voor de baby!
     
  6. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Bij de vorige zwangerschap MOEST ik gewoon weten of het goed zat, zo'n slecht gevoel erover.
    Ik heb bij een pretechobureau toen een echo laten maken. Omdat ik geen reden had om ongerust te zijn (nog nooit een miskraam gehad gelukkig) vond ik ook niet dat ik daarmee de vk kon belasten door eerder een echo te vragen.
    Maar gezien jouw voorgeschiedenis zou ik het zeker wel met de vk bespreken. Succes, en ik hoop dat je gevoel, net als de mijne toen, helemaal verkeerd zit!
     
  7. Pancake

    Pancake Lid

    27 okt 2016
    49
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik wilde toch nog even laten weten dat alles tot nu toe goed gaat. Ik had vandaag de echo en er was een kindje te zien. Echt helemaal blij. Verder ook intake gehad bij verloskundige en mijn angsten besproken.
    Er is nu echt zo'n last van mijn schouders gevallen.
     
  8. marieke24

    marieke24 Actief lid

    10 nov 2014
    486
    1
    16
    Wat fijn gefeliciteerd ! Goed dat je gebeld hebt. Nu lekker genieten 😁
     
  9. Eblr4

    Eblr4 Niet meer actief

  10. Schuurpapier

    Schuurpapier Niet meer actief

  11. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Yes! Gefelicteerd met de goede echo! Hopelijk kan je nu wel een beetje genieten!
     
  12. PinkButterfly

    PinkButterfly Actief lid

    9 sep 2012
    441
    0
    16
    Hi!

    Ik kwam hier terecht omdat ik hetzelfde slechte voorgevoel heb. Hoe sta je er nu in nadat je een goede echo hebt gehad en al weer wat weekjes verder bent?

    Nu wel gewoon vertrouwen in je lijf en je kindje? Oftwel; gaat dat verschrikkelijke gevoel weg na een 'teken van leven'?
     
  13. Pancake

    Pancake Lid

    27 okt 2016
    49
    0
    0
    NULL
    NULL
    PinkButterfly, wat naar dat jij dat slechte gevoel ook hebt. Helaas is bij mij het verschrikkelijke gevoel nog steeds wel aanwezig, maar gelukkig niet meer zo sterk als in het begin. Zeker nu kwaaltjes minder worden slaat af en toe de paniek nog wel eens toe. Toch heb ik ook wel goede dagen dat ik wel vertrouwen heb dat het allemaal goed gaat, maar ik durf gewoon nog niet echt heel erg blij te zijn. Het is me af en toe echt een beetje te spannend allemaal.

    Aankomende vrijdag ben ik 12 weken en dan heb ik ook weer een echo, ik hoop dat ik vanaf dan wel echt kan genieten. Of in ieder geval meer dan dat ik nu doe.
     
  14. PinkButterfly

    PinkButterfly Actief lid

    9 sep 2012
    441
    0
    16
    Dat afwisselende gevoel herken ik enorm. Het kan zich werkelijk per uur afwisselen! 'Wat kan er nou helemaal misgaan' tot 'zie je nou wel, minder last van mijn borsten.. Klaar'.

    Heel vervelend. Zou deze periode graag overslaan :)
     
  15. diabeetje

    diabeetje Lid

    20 dec 2016
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zo dat afwisselende gevoel heeft. Het ene moment echt heel blij met de zwangerschap en het moment erna een enorme huilbui omdat ik zo bang ben dat het mis zal gaan... Ben morgen 6 weken zwanger. Heb eigenlijk geen klachten wat me ook ontzettend onzeker maakt, want mijn hele lijf geeft geen "zwanger"signalen (behalve dan die 5 positieve testen)
     

Deel Deze Pagina