Progesteron voorkomt vroege miskraam?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Lieve711, 1 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lieve711

    Lieve711 Lid

    9 jun 2016
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dag meiden,

    Wie heeft er ervaring met progesteron tekort of herkent de volgende symptomen?
    Ik heb wat zitten surfen en denk dat er nog vrij weinig over bekend is. Ik ben nu 5 a 6 wkn en de symptomen die worden genoemd bij zwangerschap heb ik allemaal. Oppervlakkige nachtrust, pijn onderrug, menstruatie achtige krampen, nachtelijk zweten, opgefokt kort aangebrand, pijnlijke borsten, opgeblazen gezicht. Wie herkent dit?
    Ik heb hiervoor een vroege miskraam gehad. Als er echt sprake zou zijn van progesteron tekort dan zal het nu weer misgaan. Nu wil ik mijn huisarts vragen om medicijnenen waarmee ik het progesteron aan kan vullen, maar denk dat hij dit recept niet zomaar kan geven. Ik heb progestoroncreme besteld. Iemand hier ervaring mee? En is dit zo iets als baat het niet dan schaadt het niet of kan een teveel aan progestoron ook kwaad voor de zwangerschap? Genoeg vragen dus... ☺ Ben benieuwd naar jullie reacties.
     
  2. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Artsen in Nederland geloven niet zo in progresteron tekort sls oorzaak voor miskramen. Na 1 miskraam is er geen arts die je hiermee zal willen helpen. Pas na 2 meestal 3 mk wordt er vervolg onderzoek ingezet. En zelfs dan schrijft t meerendeel van de gynaecologen geen progresteron voor.
    Of progresteron crème zal helpen? Nee denk ik niet dan hadden vele vrouwen je voor gegaan...
    Een vroege mk is waarsvhijnlijk echt pech geweest. De kans op herhaling is maar heeel klein. De kans op een diagnose nog veel kleiner..
     
  3. Switi

    Switi Fanatiek lid

    22 feb 2013
    1.234
    28
    48
    Hier wel degelijk een aangetoond tekort aan progesteron en waarschijnlijk daardoor miskramen. Maar waarom denk jij nu aan een progesteron tekort? Als jouw miskraam niet is veroorzaakt door een progesteron tekort waar idd de meeste artsen in NL niet in geloven zul je er niet makkelijk iets voor voorgeschreven krijgen. Dat deel ben ik met Zonnetje eens maar er zijn genoeg dames met een progesteron tekort waar extra medicatie wel heeft geholpen dus er zijn je wel dames voorgegaan..overigens wordt vaker Utrogestan gebruikt dan crème.

    De symptomen die je opnoemt hebben niets met progesteron tekort te maken. Pijnlijke, grotere borsten is juist meestal een teken dat de progesteron zijn werk doet..

    Maar nogmaals, een miskraam kan verschillende redenen hebben, progesteron aanvullen kan helpen als een tekort de oorzaak was maar in jouw geval lees ik niet dat dat het geval is. Heb je al je progesteron laten checken?
     
  4. Lieve711

    Lieve711 Lid

    9 jun 2016
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb contact gehad met de huisarts. Hij overlegt met de gyn en belt mij morgen terug. Vond het aannemelijk maar had hiermee zelf te weinig ervaring. Het heeft zeer lang geduurd voor ik zwanger werd vandaar. Dit zou eea kunnen verklaren. Bedankt voor jullie reacties.
     
  5. Meissie1001

    Meissie1001 Fanatiek lid

    6 aug 2013
    1.880
    358
    83
    Vrouw
    Reizen, fotografie
    Breda
    Je kunt op dokter online zelf utro bestellen
    Niet goedkoop maar wel zonder recept.
    ik heb inmiddels 3 mk gehad
    Elke keer zonder utro
    (Of te laat)
    Mijn progesteron niveau zou wel genoeg zijn maar het houdt mijn baarmoeder rustig. Elke keer zonder utro werkt mijn baarmoeder vruchtjes eruit. Ziekenhuis Gent zweert erbij en heeft mij dit bij deze zwangerschap ook weer voorgeschreven.
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Lees dit artikel eens. Dit is waar Nederlandse gyns zich vaak asn vast houden. Zo ben je iig voorbereid mochten ze hierover beginnen..
    Maar meid nogmaals een mk is vreselijk.. Maar na een keer hoef je niet bang te dijn dat er iets mis is. Denkend dat deze zwschap goed gaat is 85-90 procent. Inmiddels ben je wat lsnger zwanger dus je kansen stijgen!
     
  7. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113

Deel Deze Pagina