Ernstige benauwdheid/hartritmestoornissen bij 1e

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Monijari, 22 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Monijari

    Monijari Actief lid

    27 sep 2014
    307
    3
    18
    Hoi allemaal, ik ben echt net zwanger van ons tweede kindje en ik vroeg me af of iemand zich in t volgende herkent:

    Bij Mn eerste zwangerschap was ik niet misselijk, geen hoofdpijn maaaaar werd ik met 6 weken ontzettend benauwd. Ik kreeg zelfs bij stilzitten amper lucht. Uiteindelijk werd t zo erg dat ik eindigde op de 1e harthulp. Hier konden ze, behalve een hartritmestoornissen stoornis (die ik voor Mn zwangerschap niet had), niets vinden. En ja hoor, na 12 weken was t volledig weg.
    Ik heb 6 weken alleen maar op de bank/bed kunnen liggen... verschrikkelijk!

    Nu maak ik me natuurlijk zorgen dat dit weer gebeurt omdat ik weet dat de hartritmestoornis er nog zit... herkent iemand zich hierin?
     
  2. Monijari

    Monijari Actief lid

    27 sep 2014
    307
    3
    18
  3. MamaenMini

    MamaenMini Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.646
    74
    48
    Vrouw
    Utrecht
    Je hart werkt flink harder tijdens de zwangerschap, je hebt extra bloed dus de kans is groot dat je ( onschuldige) ritmestoornis hierdoor meer opvalt ( en je t normaal ook hebt maar dus niet opmerkt)

    Ik adviseer je een afspraak bij de huisarts te maken, en je angsten te vertellen, wie weet laat hij je wel even controleren of in de gaten houden.

    Oja trouwens ik heb het dus ook in de zwangerschap, komt vaak voor.
     
  4. Monijari

    Monijari Actief lid

    27 sep 2014
    307
    3
    18
    Dank je wel voor reactie. Reden was me inderdaad duidelijk. Heb je het bij beide zwangerschappen gehad? Ben gewoon op zoek naar mede lot genoten :)
     
  5. Shafra

    Shafra Actief lid

    23 mrt 2010
    328
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb bij mijn eerste zwangerschap tijdens de vakantie (9 weken zwanger) enorme hyperventilatie aanvallen gehad tijdens het fietsen. Geen idee waardoor het kwam, achteraf zei de vk dat het door mijn hormonen kwam die rondgieren door mijn lijf. En daardoor mijn hart (meer bloed) moet rondpompen. Dat in combinatie met verkeerd ademhalen zorgde voor hyperventilatie. Ik doe nu met sporten en fietsen weer rustig aan, was idd ook tot 12 weken ongeveer. Nooooooit meer die aanvallen.....
    Succes!
     
  6. Nath91

    Nath91 Bekend lid

    2 jun 2015
    525
    3
    18
    Ass. Filiaalmanager
    Fijn om te lezen dat mijn klachten bekend zijn bij andere. Hier ook extreem benauwd vanuit het niets. Fietsen is een hell op t moment en hartkloppingen zijn er nu vaker als eerst.
     
  7. Monijari

    Monijari Actief lid

    27 sep 2014
    307
    3
    18
    Dank je wel voor je reactie! Wat fijn en vervelend dat je het herkent. Dat je nog kan fietsen... als het goed is gaat het bij jou met een paar dagen voorbij. Was bij mij in ieder geval wel zo bij de eerste... Mijne begint nu net toch op te zetten. Ik hoop dat ik dit keer meer kan dan 6 weken op de bank/in bed liggen... pffff.... mijn conditie is nu beter dan bij de eerste en ik weeg minder (bmi 24,9) meer kan ik er helaas niet aan doen. Sterkte! Hopelijk is t bijna over bij je!
     
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ik heb zelf ook regelmatig hartkloppingen. Zeker in perioden van stress. Sinds ik zwanger ben, merk ik dat ik er elke avond wel een beetje last van heb. Erg irritant, want als je rustig zit, dan ben je je er erg bewust van. Ook ben ik wat sneller buiten adem en af en toe duizelt het een beetje als ik te snel op sta. Ik probeer gewoon relaxed te blijven en ga het aankaarten tijdens de eerste echo. Ik had het vorig jaar ook een tijdje en toen heb ik bij de huisarts mijn bloeddruk laten meten en heeft hij naar mijn hart geluisterd. Dat was verder gewoon prima. Dus: probeer je niet te veel zorgen te maken. Tijdens je zwangerschap moet je hart meer bloed rondpompen en om te voorkomen dat je hartslag continu te hoog wordt (iets verhogen gebeurt sowieso), verwijden je aders wat. En als je er steeds aan denkt, dan maak je je druk en gebeurt het sowieso. Mocht je je er echt druk om blijven maken, kun je miss ook even je HA bellen. :D
     

Deel Deze Pagina