Misselijkheid door zwangerschap, vooral 's nachts een probleem

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Friesje203, 11 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    De titel zegt het al, ik ben misselijk.
    Nu ongeveer een week en ik heb het er natuurlijk enorm voor over en ik weet dat het er bij hoort.
    Ik wil bij deze dan ook vragen of jullie tips of ervaringen hebben.

    Overdag heb ik de oplossing wel redelijk gevonden door steeds wat te eten zoals crackertjes van Lu en zuurtjes. Maar 's nachts word ik er gewoon wakker van. Dan ben ik al enorm misselijk em weet ik niet wat ik met mezelf aan moet, een spuger ben ik niet dus dat is dan ook nog niet gebeurd. Nu zou je zeggen; wat eten en weer verder slapen. Dat kan, maar uiterlijk tot half 5. Ik moet namelijk om half 7 medicijnen innemen waarbij je 2 uur van te voren EN een half uur erna niet mag eten...
    De laatste 2 nachten was het net na 5 uur dat ik wakker werd :(

    Is het raar om maandag bij mijn eerste echo al te vragen naar iets hier tegen?

    Alvast bedankt!:)
     
  2. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Hier wou nog wel eens een appel helpen net voor het slapen gaan.

    Ben erg misselijk geweest + spugen.
    Uiteindelijk met 14 weken gevraagd om medicatie.
    Emesafene gekregen. Spugen stopte gelukkig alleen de misselijkheid is tot het eind gebleven.. :(
     
  3. Frouk

    Frouk Lid

    31 dec 2011
    38
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ondanks dat het allemaal voor een onwijs goed doel is, is het misselijk zijn niet heel tof. Herken het helemaal.

    Ik ben nu bijna 6 weken zwanger en de misselijkheid is alweer in volle hevigheid begonnen. Met meerdere keren overgeven per dag. Ik heb na de positieve test gelijk iets gevraagd, maar ook om de vorige ervaring en het vooruitzicht dat dit wel eens heel lang kan gaan duren (bij mijn tweede kindje tot 32 weken misselijk geweest). Ik heb direct wat gevraagd. Ik zou gewoon maandag wat vragen, misschien werkt het en dat maakt het wel wat dragelijker.

    s' Nachts probeer ik wat meer rechtop te gaan liggen, paar kussens in de rug of bed wat omhoog. Dan komt het bij mij minder boven. Zet em op :)
     
  4. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Heb je ook last van maagzuur? Ik heb vandaag mijn honger gevoel genegeerd omdat ik een super drukke dag had met deadlines en gelijk werd ik daarna gestraft door maagzuur, wat pas na een flinke maaltijd en een rennie af nam. Dat negeren doe ik dus niet meer. Je geeft aan dat het overdag prima gaat, het zit m dus denk ik echt in het feit dat je continu iets in je maag moet hebben. Kun je niet bijv om de 3 uur even een wekker zetten en dan een droge cracker nemen? Klinkt stom naar als het helpt.. of bijv 's avonds wat eten dat goed vult, zoals een bakje kwark met een banaan of een boterham met pindakaas..? En dan idd niet helemaal plat gaan liggen..
     
  5. Dharma

    Dharma Lid

    20 nov 2016
    25
    0
    0
    Thuiszorg
    Amsterdam
    Ik heb hier zelf ook last van, en bij mij gaat het ook over zodra ik iets eet. Ik eet de hele dag door kleine beetjes. En 's nachts zit ik rechtop in mijn bed, ergens tussen 2:00 en 5:00. Even uit bed en wat eten en drinken helpt dan wel.

    Je geeft aan dat je uiterlijk tot half 5 iets kunt eten. Als je hier echt elke nacht last van hebt, zou je evt. een extra wekker kunnen zetten (bijv op je telefoon) om 4:00, zodat je dan wat kunt eten en verder kunt slapen. Grote kans dat je er dan om 5:00 geen last meer van hebt.
     
  6. Sambabal

    Sambabal Actief lid

    4 nov 2015
    109
    17
    18
    Vrouw
    Rotterdam
    Ik heb eindelijk een beetje ritme gevonden na ook van alles geprobeerd te hebben. Van kleine maaltijden tot aan koekjes en/of zuigsnoepjes.

    nu voor het slapen gaan een beker warme melk en een bakje yoghurt met vruchtjes of musli/cruesli dat vult en vervolgens ga ik naar bed met een warme kruik op mn buik en slaap dan redelijk de nacht door.
     
  7. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Heel bekend. Ik ben hier ook erg misselijk (de hele dag door) met af en toe overgeven. Ik ben ook geen braker en loop vooral te kokhalzen, zo'n reflex die soms een half uur aanhoudt.

    Gisterenavond had ik ook last van brandend maagzuur. Ik had na mijn avondeten niets meer gegeten dat nog vult. Eergisteren ging het veel beter, toen had ik nog een paar hapjes rijst op. Dat ga ik dus meer doen.
     
  8. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Dank jullie wel voor de verhalen en tips.
    Vandaag een hele slechte dag na een redelijke nacht. Haast niet kunnen ontbijten, lunch ging en als avondeten heeft mijn man maar tosti's gemaakt want aan aardappels moest ik echt niet denken. (Zo lief, hij is bij 3 supermarkten geweest om wit brood te zoeken :)).

    Ik ga vanavond de warme melk proberen met een boterham pindakaas en een kruik.

    Maagzuur heb ik soms, 1x een rennie gehad maar werd daar nog misselijker van :(

    Ik houd jullie op de hoogte!
     

Deel Deze Pagina