Zwanger worden

Vruchtbare periode berekenen

Vruchtbare periode berekenen
Vruchtbare periode berekenen
En dan is het zo ver. Je wilt zwanger worden! Meestal duurt het een paar maanden voordat je zwanger raakt, soms sneller maar vaker langer. Als je weet hoe je cyclus verloopt kun je de kans op een zwangerschap vergroten.

Vruchtbaarheidscalculator

Met behulp van onze vruchtbaarheidscalculator kan je eenvoudig je vruchtbare periode berekenen. Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie en de lengte van je cyclus en klik daarna op “bereken”. De uitkomst wordt onder de vruchtbaarheidscalculator weergegeven. Ben je al zwanger? Bereken dan je vermoedelijke bevallingsdatum.

Ovulatietesten

Wat je ook dan kan doen om je vruchtbare dagen te bepalen is het gebruik van ovulatietesten. Lees voor meer informatie over het gebruik van een ovulatietest ons artikel Hoe werkt een ovulatietest.

Billings ovulatiemethode

Je kunt ook proberen je vruchtbare periode te bepalen door de billings ovulatiemethode. Deze methode leert je je vruchtbare periode te herkennen door de samenstelling van het baarmoederhalsslijm. Lees meer over de Billings ovulatiemethode in ons artikel Billings ovulatiemethode.

Temperaturen

Je zou ook kunnen gaan temperaturen. Door op zoek te gaan naar de stijging van je lichaamstemperatuur door de eisprong kun je je eisprong en dus de vruchtbare dagen herkennen. Meer over het temperaturen vind je in ons artikel: Inzicht in je cyclus door te temperaturen.