Vaker geldzorgen na geboorte kind

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door mamastarlight, 27 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamastarlight

    mamastarlight Niet meer actief

    Vaker geldzorgen na geboorte kind

    Ouders vergissen zich vaak in de kosten die het hebben van een kind met zich meebrengt. Financiële problemen nemen toe na gezinsuitbreiding.

    [​IMG]
    Copyright 2009, Novum
    Vaker geldzorgen na geboorte kind



    (Novum) - Ouders vergissen zich vaak in de kosten die het hebben van een kind met zich meebrengt. Uit onderzoek van het budgetinstituut Nibud blijkt dat geldproblemen, zoals betalingsachterstanden en rood staan, toenemen als stellen kinderen krijgen. Een kwart van de ouders vindt de kosten van gezinsuitbreiding hoger dan van tevoren verwacht was.
    Bij ruim de helft van de gezinnen daalt het besteedbare maandinkomen na gezinsuitbreiding met enkele honderden euro's omdat de ouders minder gaan werken, terwijl de uitgaven met een vergelijkbaar bedrag stijgen.
    Bijna zeventig procent van de ouders had voor de komst van kinderen geen geldproblemen, na gezinsuitbreiding komt minder dan de helft (43 procent) goed rond. Zestig procent van de ouders heeft zich onvoldoende voorbereid op de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding.
    Na de geboorte van het eerste kind gaat veertig procent van de ouders minder werken. Gemiddeld gaan mannen terug van 39 uur naar 37 uur en vrouwen van 23 uur van 15 uur.
     
  2. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Tja als je een kinderkamer van een paar duizend euro koop en een super dure kinderwagen dan kan ik me voorstellen dat het duur word en dat je geld zorgen krijgt, maar wij hebben bv de kinderkamer van kyano voor 50 euro over gekocht van een vriendin, de kinderwagen als aanbieding voor 140 euro, maxicosi hebben we gehad.. Dus het is maar net hoe je met het geld om gaat .. ;)

    Toch ??
     
  3. jannn

    jannn VIP lid

    13 jul 2008
    5.942
    89
    48
    Kinderkamer voor € 50!! Zo zeg lekker een koopje..

    Onze babykamer was € 2000 euro & met de rest erbij waren we totaal € 5000 euro kwijt! Maar goed dan heb ik wel wat ik graag wil hebben en ik heb nogal een dure smaak :(

    Maar goed als je het geld heb kan je het ook gewoon besteden!

    Ik ga nu wel minder werken en dan merk je toch dat je nu met minder salaris rond moet gaan komen, maar wel met een extra persoon erbij (ons zoontje dus)..

    Dit wordt de eerst maand dat ik minder gaat krijgen.. Dus we zien wel.. Gelukkig heb mn man een goede baas!
    Hij mocht opgeven hoeveel ik minder ging verdienen, zoveel krijg hij er extra bij. Maar dat was al aan het begin van het jaar dus daar zijn we alweer aan gewend!
    Erg he :)
     
  4. Sammie88

    Sammie88 VIP lid

    12 jun 2008
    11.287
    0
    36
    Emmen
    off topic-Wij hebben de babykamer gehad van een kennis :D

    on-topic- Je kan het zelf zo duur maken als je wilt.
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    denk dat de mensen die ineens geldproblemen hebben gewoon te veel en te duur kopen. ik heb ook veelminder te besteden dan ik had toen ik noggeen kinderen had maar jepast gewoon je koop en leef gedrag aan. ipv eten in een duur restaurant bestel je zo nu en dan wat eten. ipv van merkkleding koop je bij de goedkopere winkels en zo nu en dan 2e hands ipv nieuw zal ook wel is helpen.

    kinderen groot brengen kost geld en de een besteed hieraan 1000 euro per jaar en de ander 10000 -per jaar. ook is het tegenwoordig zo van de buren hebben dit dan wij ook maar. Ik heb zoiets wat ik niet kan missen ga ik niet uitgeven en als ik het geld er niet voor heb en heb het wel echt nodig kijk ikof het gratis of 2e hands te krijgen is. wj hadden vroeger de luxe. goedkoop huurflatje, 2 fultime inkomens, 2 dure autos , elke dag buiten de deur eten etc en nu koophuis, 1,5 inkomen en eten haast nooit meer buiten de deur maar we zijn wel 2 schatten van kinderen rijker en heb het er graag voor over.

    financiele problemen komen dus niet door het krijgen van kinderen maar door het slechte aanpassen van de ouders op de nieuwe situatie
     
  6. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    Je slaat de spijker op zijn kop!
     
  7. mamastarlight

    mamastarlight Niet meer actief

    helemaal mee eens meiden maar aangezien dit onze eerste is en ik dit bericht zag was ik benieuwd naar reacties. tot op heden hebben we heel veel gekregen omdat iedereen zo blij is. van mijn beste vriendin heb ik de kinderkamer, doos vol speelgoed, doos vol jongenskleertjes, doos vol meisjeskleertjes en een doos vol slapzakken, borstkolf ect gekregen voor 250 euro (en een dagje dierentuin :D) kinderwagen hebben we we nieuw (!) voor 60 euro gekocht. en het kampingbedje voor 25 euro. dat bedoel ik maar...
     
  8. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Iedereen schrijft hier over de babyuitzet, maar dat is volgens mij niet hetgene dat kinderen zo duur maakt, want het is een eenmalige uitgave, en die kan je zo duur en zo goedkoop maken als je wilt.

    Ik denk dat mensen zich vooral verkijken op de kosten die een opgroeiend kind met zich meebrengt, buiten de uitzet om. Levensonderhoud, kleding, sport, zakgeld, gestegen stook- en waterkosten, en als ze 18 zijn komt de grootste klapper: de studie.

    Wij hebben ruim voldoende om van te leven, ook al ben ik minder gaan werken en hebben we de kosten van de kinderopvang erbij, maar toch maak ik me wel eens zorgen om de toekomst. Hoe groter de kinderen, hoe groter de kosten, denk ik...
     
  9. Troeltje

    Troeltje VIP lid

    28 okt 2007
    10.662
    0
    0
    Weet je wat kinderen krijgen zo duur maakt? Luiers en flesvoeding! Zeker in het begin drinken ze zoveel (als je geen borstvoeding geeft) je kan elke 3 dagen nieuwe voeding en luiers halen, want ze krijgen ook na elke voeding een schone luier!
    Plus dat je het beste wil voor je kindje en ze zeker in het begin zo snel groeien en dus vaak nieuwe kleertjes moet kopen (die je natuurlijk zo duur kan kopen als je zelf wil). Dat bij elkaar maakt het duur!
    Maar zodra ze met de pot mee-eten word het al een stuk goedkoper hoor, en als ze op de wc plassen en poepen helemaal ;) Maar ja dan wil je met ze naar het dolfinarium (22,50 voor een kind entree) of de efteling (26 euro!).
     
  10. mamastarlight

    mamastarlight Niet meer actief

    Mikki: is ook zo hoor helemaal mee eens maar dat werd ook al wel genoemt tussen de regels door ;)
     
  11. Mijkeltje

    Mijkeltje Fanatiek lid

    7 jun 2009
    3.029
    1
    0
    Als je goed kunt budgetteren hoeft het helemaal geen ramp te zijn, maar idd, hoeveel ouders berekenen van te voren hoeveel luiers ze nodig hebben? Flesvoeding? Nieuwe schoenen? Kleding? Zwemles? Schoolgeld? Nou hebben manlief en ik dat toevallig wel gedaan, maar 't merendeel zal echt niet op dat idee komen...

    Maar goed, speeltuintjes en kinderboerderijen zijn ook leuk, goedkope schoenen lopen ook lekker en zwemles is nét sport.. ;)

    Mensen zijn vaak gewend met een bepaalde standaard te leven en dan ineens moet je dat héél anders doen. En probeer dát maar eens op voorhand in te schatten! En ook al schat je 't in, dan nog is het heel moeilijk de gewoonte eruit te slijten...
     
  12. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    jep het gaat niet zozeer om de babykamer maar wel om de vaste lasten van een kindje, pampers, voeding, extra verwarming soms (als je meer thuis bent heb je vaak ook meer de verwarming aanstaan) meer water verbruik vaak, maar ook kleding, kinderopvang, in het algemeen ga je idd minder werken, zoiezo hebben mensen vaak geen idee wat ze uitgeven of wat voor vaste lasten ze hebben, een stukje kennisgebrek zou ik zeggen maar daar valt wel wat aan te doen vaak als je het niet te erg laat oplopen..
     
  13. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Koopie he :D .. Het was heel toevallig mijn smaak en ze verkocht het dus heb het me niet twee keer laten vragen of ik het wilde ;) ...
     
  14. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    @ mikki: daarvoor is de jaarlijkse loonstijging ;) Ik weet niet of dit een verplichting is, maar mijn man verdient ieder jaar meer dan het jaar daarvoor (buiten de inflatie om, hij gaat een tree omhoog in zijn loonschaal). In de toekomst heb je dus ook als je het goed doet meer te besteden dan op dit moment. Dus ik zou me daar niet zo'n zorgen om maken :)

    Verder hebben wij inderdaad ook vaker de spaarrekening aangesproken. Maar inderdaad eigenlijk alleen voor luxe spullen. Maar wij zijn er qua loon niet op achteruit gegaan sinds onze kleine er is, omdat ik toch al niet werkte. Dat scheelt enorm. En mijn man heeft vlak voor zijn geboorte een fikse loonsverhoging gehad. Maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen anders geldt en dat je je er inderdaad op kunt verkijken...
     
  15. Mijkeltje

    Mijkeltje Fanatiek lid

    7 jun 2009
    3.029
    1
    0
    Nope, da's niet verplicht. Hangt af van je werkgever.
     
  16. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    ik denk dan meteen; en bedankt nl!
    sorry hoor dat ik dat zeg maar je mag hier ook geen geld hebben dus tja! wij zijn minder gaan werken en krijgen nog steeds geen zak aan toeslagen.... en bedankt NL

    verder denk ik idd dat mensen het zo gek kunnen maken als ze zelf willen! Al vind ik gewoon somige spullen echt achterlijk duur en heb je niet te kiezen ;)
     
  17. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    Ik moet eerlijk bekennen dat het ons juist erg meevalt. Wij hadden eigenlijk op veel meer kosten gerekent voor een hummeltje.
     
  18. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Maar het is wel over het algemeen gebruikelijk dat hoe ouder je wordt, des te meer je gaat verdienen. Ik zie dat ook bij mijn ouders, vroeger geen zak te besteden en inmiddels kunnen ze eindelijk een beetje genieten van het leven.
     
  19. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    @ anniek: ik ben het er niet mee eens dat onze overheid verantwoordelijk hiervoor is. In eerste instantie ben je dat nog altijd zelf. Je weet voordat je aan kinderen begint dat je moet inleveren als het goed is. Dat is toch logisch? Het is toch begrijpelijk dat als je minder gaat werken en er een extra gezinslid bij krijgt, je minder te besteden hebt?
    Ik ben het wel met je eens wat betreft de verdeling van de toeslagen hier in Nederland. Maar andere mensen vinden juist weer dat de "rijken" te veel "krijgen" (al krijgen de "rijken" juist helemaal niets... de "armen" krijgen geld toe in Nederland terwijl de "rijken" alleen maar inleveren, voor de "armen").
     
  20. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Precies ik betaal me scheel aan belastingen door onze eigen zaak en zou zelf nergens recht op hebben (niet dat ik dat wil ik zorg wel voor mezelf en mijn eigen kinderen) dan ben ik ook extra trots op mezelf :)

    Net dat het slecht is trouwens om ergens recht op te hebben maar als je het zelf kan missen dan liever niet..
     

Deel Deze Pagina