Het moet niet gekker worden

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door trotsemama12, 12 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. trotsemama12

    trotsemama12 Bekend lid

    17 feb 2014
    848
    1
    0
    NULL
    Noord-Brabant
    Ik weet dat dit in veel andere categorieën past maar omdat de meeste toch wel in de lounge kijken plaats ik het hier. Mocht je toch een betere plek weten mag je dat gerust zeggen. Ik weet ook niet of dit artikel al is geplaatst, dan kan dit topic ook gewoon gesloten worden.

    Ik kwam dit artikel tegen en ik vind het echt erg om dit zo te lezen, wilde het ook graag met jullie delen. Hou m'n hart vast voor alle alleenstaande bijstand ouders! Hoeveel gezinnen gaan nou weer uit elkaar gerukt worden? Ik vind het in en in triest :(

    De overheid maakt gezinnen bewust kapot met ‘Hervorming Kinderregeling’ | Martin Vrijland
     
  2. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    En wat zijn precies de bronnen betreft de voorbeelden van de uithuisplaatsingsmogelijkheden? Ik vind het geloof ik niet echt een betrouwbaar iets.
     
  3. misa

    misa Niet meer actief

    Ik vind dit artikel wel erg negatief en veel bangmakerij... :)
     
  4. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    5 jan 2012
    4.525
    1
    36
    Google schrijver Martin Vrijland eens. Dat is namelijk een nutcase.

    Martin Vrijland | HoaxWiki

    Ik citeer " Paranoïde complotdenker Martin Vrijland is ervan overtuigd dat homoseksuelen deel uitmaken van een complot om satanische pedofilie te legaliseren."
     
  5. Tommo

    Tommo Fanatiek lid

    3 jul 2013
    1.741
    1
    36
    NULL
    NULL
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Dit stukje vind ik ook heel erg...

    Denkt u nu niet: “Dat zal mij niet gebeuren“, want ieder gezin krijgt in 2015 een voogd (of een andere mooi bedachte titel). Als u bijvoorbeeld vindt dat u uw kind niet hoeft te laten vaccineren en uw voogd of Bureau Jeugdzorg vindt van wel, dan kunt u al de klos zijn. Ik noem zo maar even een voorbeeld. De staatsnorm moet dan ook uw norm zijn. Vindt u bijvoorbeeld dat u uw kind nog niet seksueel zaken bij hoeft te brengen en u wijkt daarmee af van de staatsopvoedingsnorm – die uw kinderen graag op jonge leeftijd leert dat homofilie en transgender ook een keuzeoptie is – dan kunt u daarmee dus al afwijken van de opvoedingsnorm. Dat zou dus kunnen inhouden dat u zich of aan moet passen of dat een voogd u thuis gaat helpen om dat specifieke onderdeel van uw opvoeding bij te sturen of misschien in het ergste geval dat uw kind zonder tussenkomst van de rechter uit huis geplaatst wordt.



    Ik zie nu pas het bovenstaande.....

    Dan ga ik er maar van uit dat het erg overdreven is
     
  7. Aimee85

    Aimee85 Bekend lid

    22 mrt 2014
    774
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik geloof er ook helemaal niets van! De budgetten voor de jeugdzorg zijn In 2015 echt een stuk minder dan nu, dus dat betekent dat er heel veel bureau jeugdzorg ,medewerkers (waar onder ik wellicht) per 1 januari 2015 op straat staan. We hebben nu al lange wachtlijsten ook voor de zgn. Voogdij kinderen dus laat staan dat er mensen beschikbaar zijn om als voogd op te treden bij bijstandmoeders, zoals het artikel omschrijft. Wat natuurlijk heel vaak niet nodig is!!

    Wat nog belachelijker is, is dat ,het dit artikel angst wordt aangejaagd terwijl je als bijstandsmoeder al genoeg aan je hoofd hebt, en niemand vaak zit te wachten op bjz...belachelijk!

    Wel is het geloof ik zo dat idd De uitkeringen gelijk worden getrokken....en dat vindt ik ook schandalig , want soms lukt het je gewoon niet om als alleen staande moeder naast het opvoeden van je kinderen en je huis houden nog te gaan werken , want opvang is natuurlijk onbetaalbaar...

    Kan soms zo boos worden op de overheid! Zulke regelingen zorgen juist voor stress en zorgen er niet voor dat mensen meer/weer aan het werk gaan.... grrrr
     
  8. trotsemama12

    trotsemama12 Bekend lid

    17 feb 2014
    848
    1
    0
    NULL
    Noord-Brabant
    Oh sorry zover had ik ook nog niet gekeken! Wil ook zeker niemand bang maken! Ik zag het meerdere keren voorbij komen en schrok hier best wel van. Maar als dit idd zo een hoax schrijver is zullen we het allemaal maar met een korreltje zout nemen.
     
  9. EdelHertje

    EdelHertje Niet meer actief

    Sja, ik kan dit echt niet serieus nemen.

    Daarbij vind ik dat een bijstand moeder het niet slechter heeft dan een gezin met een modaal loon zonder extra's.
     
  10. AnnaCF

    AnnaCF Niet meer actief

    Dit is de man die zich ook enorm tegen de zaak Hansje aan bemoeid.
    Zomaar bijstandsuitkeringen aanpassen mag echt niet. Of er moet via een andere weg weer geld bijkomen.
    Als je weinig verdient dat is kinderopvang zo goed als gratis want je krijgt het grootste deel terug via de belastingdienst.

    Bewust gezinnen kapot maken, sure, wat heeft de overheid daaraan? We hebben straks en nu al een te kort aan kinderen. De nieuwe generatie die dit land draaiende moet houden. Dat er nu gekort moet worden op bepaalde punten is begrijpelijk. Maar de uitgave voor de bijstand, die overigens sinds het begin van dit jaar dalen, zijn niet de grootste uitgaven post. Dat is de zorg. Werk en sociale zekerheid is een grote kostenpost maar omvat meer dan alleen bijstand.

    Miljoenennota 2014
    Huishoudboekje van Nederland | Miljoenennota en rijksbegroting | Rijksoverheid.nl

    En als het echt zo is dan moesten we meneer Rutte maar eens aan z'n jasje trekken 😇
     
  11. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ja hoor....wat een onzin. Een kind dat zomaar, zonder tussenkomst van een rechter, uit huis geplaatst kan worden. Zo'n wetswijziging komt er natuurlijk nooit door...

    Niet alles geloven wat je leest op internet ;).
     
  12. trotsemama12

    trotsemama12 Bekend lid

    17 feb 2014
    848
    1
    0
    NULL
    Noord-Brabant
    Ik ben wel overtuigd dat het grootste deel onzin is maar die cijfers kloppen wel is van de week nog op het nieuws geweest en ken zelf ook moeders die die brief binnen hebben gehad. De uitkering word wel degelijk gekort en de kindertoeslag gaat dat niet bij trekken. Vind het wel erg dat iemand met kinderen net zo veel krijgt als iemand zonder kinderen, je hebt gewoon met bijv. 3 man meer nodig.
     
  13. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ik heb er niks over gelezen, maar zoiets zou eventueel nog kunnen, ze maken wel meer beslissingen waar ik mijn wenkbrauwen bij optrek. Maar dingen als "iedereen krijgt een gezinsvoogd" en kinderen die zomaar uit huis worden geplaatst is natuurlijk kletskoek.
     
  14. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.910
    1.188
    113
    Nederland
    Nou dit!!
     
  15. Skyscrapper

    Skyscrapper Fanatiek lid

    11 mei 2013
    2.604
    3
    38

    dat hij een duidelijke mening over homo's en andere geaardheden behalve hetero heeft, is heel duidelijk te lezen in het artikel.

    De staatsnorm moet dan ook uw norm zijn. Vindt u bijvoorbeeld dat u uw kind nog niet seksueel zaken bij hoeft te brengen en u wijkt daarmee af van de staatsopvoedingsnorm – die uw kinderen graag op jonge leeftijd leert dat homofilie en transgender ook een keuzeoptie is – dan kunt u daarmee dus al afwijken van de opvoedingsnorm.

    inderdaad nogal veel bangmakerij
     
  16. AnnaCF

    AnnaCF Niet meer actief

    Kind gebonde budget gaat wel omhoog.
    Als ik het goed begrijp worden ouders met werkende kinderen gekort die thuis wonen.
    Maar heb de info op de website van het ministerie even snel doorgelezen dus misschien zie ik wat over het hoofd.

    Ergens snap ik wel dat werk moet lonen. En er zijn altijd mensen die bij een verandering van een regel er beter of slechter op worden.
    En in die zin loont werk ook echt alleen kan je minder tijd met je kind doorbrengen en dat is kut :(
    Lijkt me ook vreselijk als ik de baby straks met 3 maanden naar het kdv moet brengen :(
     
  17. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Ieder gezin een voogd? Jeetje hebben ze daar wel tijd en geld voor?

    Mafketel
     
  18. trotsemama12

    trotsemama12 Bekend lid

    17 feb 2014
    848
    1
    0
    NULL
    Noord-Brabant
    Gaat dat nu toch wel door komen? 1,5 jaar geleden werd daar ook al over gesproken en werden wij bijna gedwongen om bij mijn schoonvader weg te gaan omdat we dan zelf bijna geen geld mee zouden over houden om voor ons zoontje te zorgen. Gelukkig was het toen niet door gegaan en hebben we rustig naar een andere woon plek kunnen zoeken.

    Werken loont op zekere maten zeker. Maar er zitten idd ook keer zijdes aan. Ik vond het zelf persoonlijk best erg om te horen dat een vriendin van mij (alleenstaande moeder) in een uitkering maar 100/200 euro in de maand minder dan ons had (incl. toeslagen) terwijl mijn vriend er kei hard voor staat te werken. Dat ontmoedigd ook veel mensen om gewoon te gaan werken.
     
  19. snoepje84

    snoepje84 Niet meer actief

    Je moet er niks van geloven. Martin vrijland is in mijn ogen een rare vogel die overal zn neus in steekt en met onwaarheden aan komt zetten. Hij bemoeid zich echt met alles en is een ongelooflijke leugenaar. Zoek zn naam maar op btw dat is zn nickname hij heet heel anders..
     
  20. Islah

    Islah Niet meer actief

    Niet dat ik nou zo'n hoge pet op heb van die Martin Vrijland hoor, maar deze link lijkt me ook niet zo betrouwbaar. Dus als je gelooft dat de new world order bestaat en wat deze van plan zijn is dit gelijk 'onzin'? En sowieso is het denk ik niet aan een of andere website om een persoon paranoïde te verklaren, maar aan een psychiater.
     

Deel Deze Pagina