Voedingsschema voor baby bijna 3 weken

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door VeraM, 16 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. VeraM

    VeraM Actief lid

    22 apr 2010
    463
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Gelderland
    Maud is bijna 3 weken oud en krijgt flesvoeding. Namelijk KV Extra Care. Tot een paar dagen geleden kreeg Maud 6x 90cc water + 3 schepjes. Vaak redde ze dit om de vier uur. Er zat dan een voeding snachts bij rond 4 of 5 uur. Nu mochten we de voeding ophogen volgens het CB naar 120 cc aangemaakte voeding. Maar sinds we dat doen lijkt het wel of haar honger onstilbaar is. Ik probeer een schema aanhouden van een voeding om de vier uur. De nachtvoeding laat ze nu zitten sinds ze meer voeding krijgt. Maar nu slaapt ze tussen de voedingen door eigenlijk niet meer, ze is alleen maar druk met vreselijk zuigen op haar fopspeen of op mijn pink. Zodra dat weg valt is het vreselijk huilen. Ze zuigt op haar vuistjes enz. Ik hoor vaak zelfs haar maag knorren. Nu is het al zo dat ik soms na 3 uur huilen 30cc aangemaakte voeding geef om de volgende voeding te redden. Wel trek ik die 30 cc van de volgende voeding af, anders krijgt ze natuurlijk te veel. Hebben jullie een idee hoe ik dit kan oplossen? Dit is voor Maud en voor ons geen doen. Donderdag kan ik nog even naar het CB voor een weeguurtje, dan ga ik het ook weer aankaarten.
     
  2. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    gewoon ff het cb bellen en advies vragen.

    wel een voordeel dat ze nu de nachtvoeding laat zitten.
    krijgt ze nog 6voeding per 24uur?
    zoja dat wordt de tijd tussen de voedingen weer korter om die 6flessen te halen.

    kijk ook even naar hoelang ze over de fles doet.

    daymian dronk namelijk te snel en had ook wat jij nu beschrijft.

    liefs doris
     
  3. Allistair

    Allistair Bekend lid

    8 jun 2010
    979
    0
    0
    En heb je al eens geprobeerd om wat meer te geven? Misschien heeft ze 's ochtends gewoon een beetje meer trek, ze laat immers de nachtvoeding staan. En misschien trekt ze dat in de loop van de dag wel weer recht.
    Een beetje extra water kan je ook proberen.

    Liefs Allistair
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Hoe ruikt ze uit haar mond?
    Spuugt ze, ligt ze wel eens te herkauwen?
     
  5. adi

    adi Niet meer actief

    Inderdaad, kindjes kunnen soms last hebben van maagzuur, en door het zuigen doet het minder pijn. Dan lijkt het alsof de baby alsmaar honger heeft, terwijl die gewoon de pijn aan het stillen is. Hou even goed in de gaten, of ze wat mondjes teruggeeft, ruikt ze zuur uit de mond? Is ze rustiger als je haar rechtop houdt ipv plat op haar rug enz..
     
  6. VeraM

    VeraM Actief lid

    22 apr 2010
    463
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Gelderland
    Maud spuugt bijna niet (tenminste nu niet meer sinds een week ongeveer), boert goed. Wel hikt ze veel. Maar dat deed ze toen ik zwanger was ook. Ze ruikt absoluut niet zuur uit de mond. Ik dacht namelijk ook aan reflux. Rechtop op liggend maakt helemaal niets uit. Ze doet over een fles minimaal 20 minuten soms zelfs een half uur.
     
  7. MamaMiaatje

    MamaMiaatje Bekend lid

    11 feb 2008
    887
    0
    0
    Ik denk dat ze gewoon meer voeding nodig heeft en zou als ik jou was dit even aankaarten bij het cb. Ze krijgt misschien nu wel de hoeveelheid die mag voor haar lengte gewicht, maar sommige kindjes hebben gewoon meer nodig.
    Dit hebben wij zelf ook ervaren en het cb deed hier overigens niet moeilijk over.
    Als je borstvoeding geeft, zie je ook niet hoeveel er binnen komt, dus naar mijn mening kan een beetje extra flesvoeding geen kwaad, hoewel je het ook niet gelijk moet gaan overdrijven natuurlijk. Als je maar niet over de limiet gaat per dag, maar hoeveel die limiet precies is weet ik niet meer, zou je effe na moeten vragen op het cb.
    Succes!
     
  8. VeraM

    VeraM Actief lid

    22 apr 2010
    463
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Gelderland
    Morgen ga ik even naar het weeguurtje op het cb en dan ga ik het (weer) aankaarten.
     
  9. VeraM

    VeraM Actief lid

    22 apr 2010
    463
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Gelderland
    Ik ben naar het Cb geweest. Ze was in 2 weken gegroeid van 3440 naar 4080. Erg hard dus, 2,5 week geleden woog ze nog 3290. Ze was namelijk na haar geboorte erg afgevallen. Het Cb snapt ook niet zo goed waar het gedrag vandaan komt. Ze denken niet aan reflux, ik moet nu om de 3 uur 100 cc gaan geven. Misschien is meer verdelen van de voeding de oplossing. Volgende week moet ik weer terug komen om weer te overleggen.
     
  10. Bruidje77

    Bruidje77 Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    4.747
    0
    0
    Ben ik de enige die vindt dat 4 uur best lang ertussen is voor een baby van pas 3 weken.... Die van mij is bijna 8 maanden en redt dat nog steeds niet... Ik zou gewoon wat kleinere flesjes maken en desnoods wat vaker geven of in overleg met het cb de hoeveelheid ophogen..

    Haha zie nu pas bovenstaande berichtje... succes!
     
  11. adi

    adi Niet meer actief

    ja dat dacht ik ook! Want als je om de 4 uur voedt en de nachtvoeding valt weg, zit je dan op 5 voedingen al? Daar is het toch veel te vroeg voor?
     
  12. Bruidje77

    Bruidje77 Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    4.747
    0
    0
    Dat was ook mijn gedachte inderdaad..
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Met 3 weken zou ik nog proberen 6 voedingen tussen 7:00 en 23:00 te geven en een 7e 's nachts.
    Dus 150ml x kg lichaamsgewicht delen door 6 voedingen. De 7e is extra.

    7:00
    11:00
    14:00
    17:00
    20:00
    23:00
    nachtvoeding
     
  14. VeraM

    VeraM Actief lid

    22 apr 2010
    463
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs
    Gelderland
    Ik geef Maud nu eigenlijk voeding op verzoek.. En het is een heel ander kind geworden! Soms krijgt ze 6 keer voeding en soms 7. Ik vind het allemaal prima. Ook heb ik de hoeveelheid opgehoogd in overleg met het CB. Al wilde een persoon dat ik wel naar 5 voedingen ging op een dag, en een ander weer niet. Hmm ik volg nu mijn eigen gevoel, ik geloof dat dat het beste is. Ik deed eerst helemaal volgens het CB, maar Maud kreeg wel te weinig.
     

Deel Deze Pagina