Bijna 7 maanden en 3 flesjes genoeg?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door misa, 22 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. misa

    misa Niet meer actief

    Mijn zoontje is bijna 7 maanden en krijgt sinds zo'n 3 weken groente en sinds 1,5 week ook fruit. Zijn flessen zijn 180+6 (200 ml dus). Maar nu komt het vaak zo uit qua tijd en slapen dat hij op 4 flessen uit komt. Is dat niet te weinig? En te vroeg nu al? Of moet ik nog een (klein) flesje aanbieden tussendoor?

    Voelt ineens zo weinig namelijk! Ik wil wel een liga, soepstengel of rijstewafel tussendoor gaan aanbieden. Extra drinken doen we al wel.
    En welke zouden jullie kiezen als tussendoortje?
     
  2. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ons CB adviseerde vanaf 6 maand al 3 flessen. Zeker als de bijvoeding een beetje op gang kwam. Dus lijkt me geen probleem. Zeker als je kleintje tevreden is.

    Wij zijn met 7,5/8 maand overgegaan naar 500cc (2 hele en 1 halve fles)

    Ik zou de rijstewafel kiezen, die kinderwafeltjes zijn mooi formaat en bevatten weinig rommel. Soepstengels kunnen nog weleens zouter zijn, en liga is toch zoet. Liefst zoveel mogelijk naturele smaken op deze leeftijd. Je kunt ook een stukje banaan uit het knuistje of een broodkorst geven. Liga en soepstengel kunnen echt geen kwaad voor een keer, maar wissel het wel af..
     
  3. misa

    misa Niet meer actief

    Ja, mijn cb raadde dat ook aan, maar die vonden dat ik al eerder met groente enzo had moeten beginnen. Ik neem ze nooit zo serieus... ;) Ik denk in ieder geval altijd na of ik wel eens ben met ze!

    Hoeveel gaf je met 3 flessen in het begin dan? Ook 180+6?

    Dankjewel voor je uitleg over die extra's, want ik zou bijna voor een liga willen de gaan de eerste tijd. Maar goed, ik zou natuurlijk eerst een halve geven. :)
     
  4. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    Hier ook vanaf 7 maanden 3 flessen

    om 7 uur, 12 uur en 19/20 uur gewoon 180/6. Toen ze eenmaal goed brood at en een toetje na het avond eten, heb ik de flessen kleiner gemaakt, omdat ze ook niet meer leeg gingen..
     
  5. misa

    misa Niet meer actief

    Oke dankje!

    We zitten nog steeds op 3. Geen moeite! Mocht hij het toch willen, dan mag hij er eentje extra, maar anders doen we het niet. :)
     
  6. Belly34

    Belly34 Actief lid

    29 jan 2010
    355
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter heeft er 4 van 165 en die drinkt ze lekker, en ik ben een beetje bezig met brood, en als dat goed gaat dan zal er een fles afgaan. Groenten eten doet ze prima 200 per dag en een toetje. fruit uit de hand eten doet ze niet, wel als ik het haar geef, dan eet ze het wel.
    Maar elk kind doet alles in eigen tempo hoor en ze doen straks ook echt alles alleen.
     
  7. misa

    misa Niet meer actief

    Nu lijkt Simon het dus toch weer niet helemaal te redden met 3 flessen en fruit. Hij redde al maanden 4 uur tussen de flessen, maar dat lukt niet meer. Sochtends krijgt hij tussendoor fruit en dan houdt hij het aardig vol. Smiddags krijgt hij een liga of rijstewafel tussendoor, maar tot aan zijn hap redt hij het echt niet! Dus de laatste dagen toch maar weer een fles tussendoor en de hap ietsje later.

    Zou hij het met brood er straks bij wel redden denk je?
     
  8. tanjax11

    tanjax11 Niet meer actief

    Finn kreeg vanaf 4 maanden groente en fruit, en vanaf 6 maanden ook brood. Dus ook hij zat met 7 maanden nog maar op 3 flessen,...dit ging prima..zou gewoon naar je kindje luisteren, wat hij nodig heeft en inderdaad evt wel die 4e geven als hij dat graag wil...
     
  9. misa

    misa Niet meer actief

    Maar kan je dan niet te veel geven met al die hapjes tussendoor en 4 flessen?
     
  10. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    nee hoor, hij geeft zelf wel aan als t genoeg is ;)

    (wilde dat mijn kids al zo goed aten ;) )
     
  11. misa

    misa Niet meer actief

    Dankje!
    Ja, Simon is echt een vreetzakje volgens mij! Hij is pas een maandje met bijvoeding bezig maar vind alles lekker!
     

Deel Deze Pagina