Baby 4 weken wakker maken voor late avondvoeding?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Polletjepiek, 23 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Zie titel.

    Zouden jullie een baby van 4 weken wakker maker voor de voeding van 23.00u? Of uit zichzelf laten komen?
     
  2. MissSol

    MissSol Bekend lid

    20 dec 2011
    518
    0
    0
    paraveterinair
    Alkmaar
    Ik maak mijn kleintje niet meer wakker want hij is in zo'n diepe slaap dan. Nu ik hem door laat slapen gaat het ook veel beter en begint hij een ritme te krijgen en slaapt hij door. Hij komt nu steeds op vaste tijden en als ik hem wakker maak word hij onrustig en wisselen de tijden. Omdat hij daardoor op een voeding minder komt heb ik de rest iets opgehoogd zodat hij genoeg binnen krijgt! Ik zou haar dus lekker zelf laten komen!!
     
  3. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    Als ze goed groeit en op tijd vraagt om voedingen, zou ik altijd op verzoek voeden. In elk geval zolang je nog verlof hebt. Zorg inderdaad wel dat ze genoeg voedingen per dag drinkt. Drinkt ze te weinig, zou ik haar wel wakker maken.
     
  4. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    140
    63
    R'dam
    Hey,

    Ik zou het een keer proberen, merk je nou dat ze in de nacht wakker word voor een extra voeding zal ik haar gewoon wakker maken voor de late voeding.

    Even hoe wij het deden (voelt al als een eeuwigheid geleden ;) ) Bij 4 maanden sliep hij ook vaak nog bij de avond voeding toen hebben we besloten deze te laten vervallen dit ging 2 weken goed en sliep hij elke nacht door....

    Na 2 weken werd hij elke keer wakker rond 2 uur omdat hij honger had...toen hebben we weer de laatste avondfles het leven in geroepen en deze zijn we blijven geven totdat hij zijn fles niet meer opdronk. Het resultaat was goed want toen sliep hij weer hele nachten door....weetje ik kan me niet eens meer een gebroken nacht herinneren (klopt het snel af ;) )

    Mijn motto bij Timo is: Rust en Regelmaat gaat voor alles!
     
  5. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Nou als je baby genoeg aankomt zou ik het misschien niet doen...maar als ze nog zo jong zijn vindt ik het moeilijk hoor.
     
  6. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    140
    63
    R'dam
    ohhh en luister naar je gevoel!!
     
  7. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    En heb je hem wakker gemaakt?
    Wij hebben het een tijdje wel gedaan. Maar dat leverde onrustige nachten op. Dus lieten we haar na de voeding in de avond (20-21 uur) gewoon slapen en kwam ze na een uurtje of 6-7 slapen in de nacht, en daarna in de ochtend weer.
    Toen gooide ze haar hele ritme om (veel huilen door reflux). Nu heeft ze medicijnen en is ze sinds een week een stuk rustiger. Dus we hebben het weer geprobeerd om een voeding rond 23-24 uur te geven. En nu gaat het heel goed. Ze gaat na de fles van +- 20 uur naar bed. Tussen 23 en 24 uur halen we haar uit bed. Geven (in het donker) terwijl ze slaapt de fles en dan slaapt ze door tot de ochtend (7-8 uur).
    Oftewel, het is een beetje uitproberen wat past bij je zoontje denk ik..
    Onze dochter is trouwens ruim 6 weken.
     
  8. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    als je besluit om je kindje te laten slapen kijk dan wel goed uit dat de suikerspiegel niet te laag wordt.
     
  9. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Wij doen niets op tijd en uur maar ik voed wanneer hij aangeeft honger te hebben. Dus nee, ik zou de baby niet wakker maken maar afwachten tot hij zelf komt. Mits hij gezond is natuurlijk.
     
  10. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    We maken hem normaal niet wakker om 22.00/23.00u en dan komt ie rond 24.00-01.00u dan heeft hij er zo'n 5 uur tussen gelaten en komt na de voeding weer om een uur of 04.00-05.00u en laat er dan dus 4 uur tussen.

    Ik zal vanavond eens proberen hem wel wakker te maken en eens zien hoe hij dan doorslaapt.

    Hij is trouwens wel klein: nu 3370 gram bij 47 cm. Bij de geboorte was hij 2920 gram en 44,5 cm.
     
  11. Amy32

    Amy32 Bekend lid

    28 jun 2010
    699
    75
    28
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem wel heel erg klein vind om 5 uur tussen voedingen te laten. Volgens mij wordt tot 4 kg geadviseerd om om 3 uur te voeden.

    Wat zeggen ze bij CB over zijn groei? 450 gr in ruim een maand vind ik persoonlijk veel te weinig.
     
  12. Loesie1982

    Loesie1982 VIP lid

    25 dec 2008
    5.486
    0
    0
    Juffrouw
    Overijssel
    Ik heb laatst gehoord dat je het aantal kilogram x 2 uur moet doen en zolang 'mag' hij zonder voeding...

    Dus in jouw geval zou dat 6 uur zijn!

    Bij mij zeiden ze altijd dat er gerust 6 uur tussen mocht zitten (niet langer) rond die leeftijd, want slapen is ook erg goed voor groeien!
     
  13. poppedopje

    poppedopje Fanatiek lid

    29 mrt 2010
    2.389
    1
    0
    NULL
    Vlak aan zee
    Mij is verteld dat je overdag om de 3 a 4 uur zou moeten voeden en dat je 's nachts ze zelf laat bepalen hoe lang ze op de voeding doen, máár niet langer dan 6 uur op deze leeftijd....

    De kraamzorg adviseerde zelfs een wekker te zetten 's nachts ;) Dat gaat me iets te ver, maar ik laat mijn dochter in de nacht wel zelf wakker worden. Overdag kietel ik nog wel eens onder haar voeten als het weer tijd is voor een voeding.

    Juist zó leren ze dag en nacht onderscheiden en gaan ze op een gegeven moment doorslapen.

    Mijn oudste sliep met 8 weken door. Toen ik dat vertelde aan andere ouders kreeg ik ook de vraag of dat al 'mocht' op die leeftijd. Maar als ze dit zelf aangeeft, zou ik daar gewoon in mee gaan! Op het CB zeiden ze toen ook dat het geen kwaad kon (met 8 weken dan, ik vind mijn jongste nu echt nog te klein om door te slapen hoor, dus daar houd ik wel de 6 uur aan. Al kwam ze gisteravond om 23.00 en vanochtend om half 6, dus dat is dan eigenlijk 6,5 uur....)
     
  14. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    De wijkverpleegkundige is vanmiddag nog geweest en ze zei: je kunt proberen wat hij doet als je hem om 22.00u/23.00u wakker maakt. Als hij dan goed z'n fles leegdrinkt is dat goed. Als hij er dan moeite mee heeft, dan uit zichzelf laten komen.
    Over zijn gewicht was ze goed te spreken, je hebt nou eenmaal grote en kleine kindjes.

    Nu is hij vandaag de hele dag al aan het rommelen met z'n flesjes. Hij drinkt nu wat vaker kleine beetjes. Zal wel door het warme weer komen.
     

Deel Deze Pagina