Zwanger met ernstige rugproblemen?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door S0fietje, 7 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Hoi,

    Vandaag 11 weken en 2 dagen zwanger van ons eerste (en laatste) kindje. De afgelopen jaren ben ik gezegend met erge rugproblemen en zat het er heel lang niet in om zwanger te worden. Zou namelijk mijn kindje niet kunnen verzorgen en lag van de 24 uur zo'n 20 uur plat. Nu na het plaatsen van een neurostimulator Neurostimulatie - behandeling van chronische pijn | Mens en Gezondheid: Ziekten gaat het veel beter en heb ik groen licht gekregen om zwanger te worden. Heel erg gelukkig zijn we meteen ook zwanger geworden en tot nu toe gaat het nog steeds heel goed.

    Toch denk ik best wel vaak aan hoe het allemaal zou gaan verlopen en zou het allemaal goed blijven gaan. Ik heb een grote kans dat het een keizersnede ook zal worden omdat gewoon natuurlijk bevallen echt niet goed voor mijn rug zal zijn. Wil ook niet het risico lopen dat het weer mis gaat en ik straks alsnog mijn kindje niet kan verzorgen. Sta dus zelf wel achter die keizersnede.

    Zijn er hier meer meiden zwanger of zwanger geweest met erge rugklachten? Hoe is dat gegaan en hoe ben je bevallen? Hoe is het met de pijn tijdens de zwangerschap gegaan? En natuurlijk hoe ging het na de bevalling?

    Veel vragen maar blijf er ook een beetje over bezig. Tot nu toe gaat alles gelukkig heel goed en ben ik mijn pijnstillers nog aan het afbouwen. En ik hoop heel erg dat het ook zo mag blijven gaan.

    Groetjes,

    S0fie
     
  2. Cos

    Cos Fanatiek lid

    5 feb 2011
    2.687
    0
    0
    Ik heb zelf erge rugklachten door meerdere breuken in mijn rug. En ik moet zeggen dat het zwanger zijn best zwaar is geweest en nu nog is.

    Ik mocht eerst wel thuis bevallen, MAar inmiddels draaien ze alles terug omdat mijn rug het nu niet meer trekt. Morgen hoor ik daar meer over.

    De pijn werd bij mij naarmate ik langer zwanger was steeds erger kreeg ook al vrij snel bekkenklachten. Ik ben wel naar een fysio gegaan daarmee.

    Het kan goed gaat maar ook niet qua pijn. Suc6
     
  3. S0fietje

    S0fietje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    2.225
    2
    0
    Dank je wel voor je antwoord. Het is idd zo dat het 2 kanten op kan gaan. Hoop dat het de goede kant op gaat maar er is toch ook een kans dat het wel minder word. Ik mag nu na 8 maanden niks doen beginnen met revalideren bij de fysio. Hoop dat ik er niet te laat mee ben want heb zelf toch wel het idee dat ik erg slap de zwangerschap in ben gegaan.

    Weet je nu of je in het ziekenhuis of wel thuis mag bevallen? Aan de ene kant vind ik het wel geruststellend dat ik die bevalling niet zelf hoeft te doen. Ben nu blij dat het eindelijk eens wat beter gaat en moet er niet aan denken dat ik straks mijn kindje niet kan verzorgen en op bed lig met veel pijn. Heb nu 2 minder goede dagen gehad en die zijn vervelend genoeg.

    Tot nu toe gaat het met zwanger zijn toch best goed maar ja nu is de buik ook nog niet zo groot. Straks als het allemaal zwaarder gaat worden dan is het toch afwachten wat je rug ermee zal doen. Hoop iig op geen gekke dingen zoals uitval van zenuwen of zo. Het is toch wel een risico wat je hiermee neemt maar wel een weloverwogen risico bij ons.

    Jij heel veel sterkte met de laatste loodjes!!

    S0fie
     
  4. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Ik heb versleten tussenwervelschijven en heb vorig jaar een hernia gehad, heb vrij vroeg in m'n zwangerschap ook ischias gekregen. Daarnaast heb ik oa ook dystrofie in m'n voet en m'n knie heeft net een half jaar op slot gezeten...ben dus ook aardig verzwakt. Ben nu 25 weken zwanger en tuurlijk heb ik pijn maar het valt me eigenlijk niet tegen, tot dusver...het zwaarste gedeelte moet nog komen natuurlijk.
    Ben verder gelukkig niet misselijk geweest of iets, zijn echt alleen de zenuwen en spieren die dwars liggen zeg ik altijd.
    Eén keer in de week word ik gemasseerd, beetje ontspanning.
    Verder leef ik per dag, vooruit plannen is normaal al lastig maar nu nog ff lastiger...daar moet de omgeving ook maar begrip voor hebben.
    Vroeger is mij gezegd dat ik zou bevallen middels een keizersnee maar tegenwoordig proberen ze het zo veel mogelijk via de natuurlijke weg. Heb toevallig vorige week met m'n verloskundige hierover gesproken, dat ik erg tegen de bevalling op zie...dat ik bang ben dat ik niet kan persen bijvoorbeeld. Het staat al vast dat ik in het ziekenhuis beval...en ik heb ook al een ruggenprik besteld ;)

    Probeer zoveel mogelijk naar je lichaam te luisteren ;)
     
  5. Stier11

    Stier11 Bekend lid

    26 mei 2008
    811
    0
    16
    Begeleider van jongeren met gedragsstoornissen
    Huisje Weltevree
    hoi, wat fijn dit topic!

    Ik heb twee hernia´s onder in mijn rug, en versleten tussenwervelschijven.
    Ik ben nu 16 weken zwanger, en had eigenlijk nergens last van, tot vorige week. Toen ging ik weer door mijn rug en heb zowat een week plat gelegen. Inmiddels ben ik weer op de been, de pijn is weer weg.
    Ik zie wel op tegen het einde van de zwangerschap, als ik zo zwaar ben. Ik zie in principe niet op tegen de bevalling, maar ben wel bang dat persen niet lukt, of dat ik er blijvende schade van oploop.
     

Deel Deze Pagina