Hoeveel kilo's aankomen?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door WorkingMum, 27 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. WorkingMum

    WorkingMum Niet meer actief

    De titel zegt het eigenlijk al. Hoeveel zijn jullie tot nu toe aangekomen.

    Ik ben nu 28 weken zwanger, maar toen ik 26 weken zwanger was heeft de internist me gewogen en ik was 5 kilo aangekomen.
    Maar omdat ik daarvoor 4 kilo was afgevallen, ben ik nu 1 kilo zwaarder dan ik normaal ben.

    Is dit niet wat weinig? Vind het natuurlijk niet zo heel erg dat ik niet aankom, maar als mijn kindje maar voldoende binnen krijgt. Dat is het belangrijkste natuurlijk.
     
  2. ladytwister

    ladytwister Bekend lid

    29 jan 2008
    643
    0
    0
    Fulltime Moeder
    Westfriesland
    ik ben tot nu toe helemaal niet aangekomen maar alleen maar afgevallen ik ben nu 25 weken en ben nu 7 kilo kwijt ...volgens mijn VK is dat niet erg omdat je best wel veel reserve heb en je baby toch wel neemt wat het nodig heeft als je zelf maar genoeg eet dan komt het wel goed.
     
  3. huggy

    huggy Actief lid

    10 apr 2012
    345
    0
    0
    Gastouder
    Dordrecht
    Vandaag ben ik precies 16 weken zwanger, en 500 gram aangekomen...
    Best netjes dacht ik zo... Maar mijn streven is dan ook maximaal 6kg in totaal omdat mijn BMI wat te hoog is... Vorige keer is het me gelukt en woog ik na de bevalling zelfs 6kg minder dan voor de zwangerschap, en een kerngezond ventje van 3360 gram, 50 cm en geboren op de uitgerekende datum. Je kindje pakt wat het nodig heeft, dus die doe je niet tekort door op je voeding & kilo's te letten!
     
  4. WorkingMum

    WorkingMum Niet meer actief

    Wow! 7 kilo kwijt ipv aankomen. :D
    Dat is erg veel dacht ik. Maar gelukkig is het niet erg voor de baby.

    Na jullie verhalen te hebben gelezen ga ik me zeker ook niet druk maken om te kijken of ik wel voldoende eet.
    Als ik maar gezond eet. ;)

    Morgen bij de gyn maar ff vragen of ik mag wegen :D
     
  5. Denise1989

    Denise1989 Nieuw lid

    27 feb 2012
    4
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als alles maar goed is met je kindje doet jou gewicht er niet echt toe. ik ben nu 21 weken zwanger en 9 kilo aangekomen... iedereen zegt nu juist tegen mij... 0_o 9 kilo!!!!!!!!! en ik geef dan als antwoord heel trots, ja 9 kilo... als ik niks aan kom is het ook niet goed. maar het is niet aan me te zien dat er al 9 kilootjes bij aan zitten, het verschilt gewoon heel erg per persoon. ik eet absoluut niet voor 2 namelijk, ik eet zelfs minder als voorheen... maar in andermans ogen is het nooit goed zelf denken ze het allemaal beter te weten. weet je.. als jij je goed voelt en je kindje is helemaal gezond en alles is in orde.. blijf dan vooral zo doorgaan, want dan doe je het juist HEEL goed en sowieso altijd naar je eigen lichaam luisteren en wat andere zeggen lekker links laten liggen. geniet er maar lekker van meis!
     
  6. eva33

    eva33 Actief lid

    23 dec 2011
    361
    0
    0
    NULL
    NULL
    Helemaal mee eens denise,
    Hier nu drie kilo erbij, zelf een smal gezichje gekregen en een broekmaat kleiner. Voel me eg goed, eet gezond en snoep ook gewoon, maar het komt er gewoon niet bij. Kleine gaat super en dat is het belangrijkste.
    Zolang je niet gaat lijnen, dat is het belangrijkste.
     
  7. Dootjuh86

    Dootjuh86 Lid

    19 mei 2012
    95
    0
    0
    ass. Manager/klant adviseur
    In het mooie Drenthe
    Daar gaat het idd om! Ik ben nu ook zo'n 10kg aangekomen en ben 26+4 weken zwanger, en morgen moet ik weer voor controle naar de VK dus dan mag ik weer op de weegschaal! Maar voel me helemaal super! En ieder lichaam is ook anders...
    Wat ik op het moment veel vervelender vind is de dikke voeten die ik door de warmte nu heb!
     
  8. samantha1985

    samantha1985 Niet meer actief

    bij me eerste zwangerschap was ik maar 7 kilo bij gekomen..

    bij deze ben ik 6 kilo afgevallen.. maar zit pas op de helf
     
  9. ladytwister

    ladytwister Bekend lid

    29 jan 2008
    643
    0
    0
    Fulltime Moeder
    Westfriesland
    7 kilo valt best mee hoor volgens mijn vk kan het geen kwaad omdat ik een te hoge BMI heb en ik eet ook gewoon zoals ik normaal doe ben alleen een paar keer goed ziek geweest in deze zwangerschap en daardoor hield ik niets binnen maar sinds een week of 4 heb ik nergens meer last van dus ik denk dat ik de volgende keer bij de vk wel aangekomen ben
     
  10. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    bij mijn vorige zwangerschap ben ik 9 kilo in totaal aangekomen. Na de bevaling woog ik nog lichter dan ik mijn zwangerschap inging. Ook tot nu toe ben ik maar 4 kilo aangekomen, dus dat gaat goed.

    En ook ik eet gewoon zoals ik normaal doe, pak wel vaker wat fruit tussendoor ipv bijv een koekje maar dat komt meer doordat ik geen tre k heb in koek of zoetigheid hahaha (das wel weer een bijkomstig voordeel) Dus dat is niet om het lijnen.

    Je kindje neemt waat hij/zij nodig heeft en dat halen ze bij jou weg. Hierdoor heb jij er meer "last"van dan je kindje.

    xxx
     
  11. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Zolang jij gezond en normaal eet is er niets aan de hand (uitzonderingen daar gelaten maar daar is dan een andere reden voor). De ene komt veel aan en de andere weinig. De meeste vrouwen komen in het laatste trimester het hardste aan (vanaf een week of 28 - 30) maar ook dat is geen wet.
    Ik ben bij mijn eerste 27-28 kilo aangekomen.. maar voornamelijk vocht. Ik was dan ook na twee weken na de geboorte alweer alles kwijt.
    Bij mijn dochter ben ik 14 kilo aangekomen en ook die waren na de bevalling zo weer weg. 2 kilo zijn blijven hangen en die zitten er nog steeds.. jammer genoeg... maar daar zijn de koekjes de boosdoener van haha.
     
  12. Dootjuh86

    Dootjuh86 Lid

    19 mei 2012
    95
    0
    0
    ass. Manager/klant adviseur
    In het mooie Drenthe
    Nou vanmorgen weer op de weegschaal gestaan bij de VK en deze maand niks aangekomen.. Dus nog steeds 10kg.. Met ons kleine meisje gaat alles goed, moet alleen een afspraak maken in het ziekenhuis om te testen op zwangerschap diabetes, omdat m'n moeder ook diabetes heeft...
     
  13. mamaSylvia1975

    mamaSylvia1975 Fanatiek lid

    25 apr 2012
    1.106
    0
    0
    huismama
    ergens in overijssel
    Ik reageer toch even, maar volgens mij maakt het niet heel veel uit hoeveel je aankomt...... als je kindje maar groeit!
    Bij mijn eerste zwangerschap (tweeling) ben ik maar 4 kg aangekomen, was toen ik bevallen was 14kg lichter dan mijn begin gewicht........ (nou ben ik geen inimini) dus van de vk kreeg ik meteen bij de intake te horen dat ik opzicht niet veel aan hoefte te komen.

    O en trouwens je ben 28 weken, je moet er nog een aantal die laatste weken kom je als het goed is nog wel wat meer aan!!
    Succes!!
     
  14. Loeki82

    Loeki82 Fanatiek lid

    9 apr 2012
    1.403
    835
    113
    Vrouw
    Ik val ook af ipv aankomen. Maar heb ook een hoge bmi, dus de reserves die worden gebruikt. Verder eet ik zoals altijd, al gaat het met het avondeten wat minder. Daar heb ik niet zoveel behoefte aan waardoor ik een kleine portie neem.

    Verder groeit de baby goed. Kan niet wachten tot volgende week, dan mogen we weer voor een groeiecho :-D.
     
  15. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Sinds een weekje of 7 ben ik kots en kots misselijk en sta ik nu op -2 kg (57kg en 10+ 4 weken in verwachting).
     
  16. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Als de kilo's je onzeker makekn zou ik tijdelijk die weegschaal de zolder op gooien en je concentreren op gezond eten. De één komt namelijk vijf kilo aan en een ander dertig, daar is geen peil op te trekken. Maar wanneer jij gezond, gevarieerd en genoeg eet dan komt het helemaal goed met dat kleine hummeltje van jou.
     
  17. Bilou

    Bilou Bekend lid

    29 okt 2011
    879
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben zelf niks afgevallen. Laatste keer, met 31 weken, was ik 5 kg zwaarder.
     
  18. poetje84

    poetje84 Actief lid

    24 okt 2011
    141
    0
    0
    Ik herken die onzekerheid wel, hoor. Af en toe kan ik me er ook zorgen om maken. En vooral wanneer mensen dan ook nog aan me moeten vertellen dat m'n buik erg klein is (bijna 30 weken nu), kan ik echt even twijfelen. Ga dan bijna denken dat ons kleintje niet over ruim 10 weken verwacht wordt, maar dat het nog langer duurt... Of... of het er überhaupt wel zit, haha :p

    Ik ben in het begin een paar kilo afgevallen. Die zijn er nu wel weer bij gekomen. Ik heb nu al ruim een maand iedere keer hetzelfde gewicht; dan een paar ons erboven, dan een paar ons eronder... Het blijft gewoon gelijk. En echt niet omdat ik lijn of heel weinig eet, niet snoep... Ik eet juist ook wel ongezonde snoepdingen waar ik zin in heb!

    Voor mezelf vind ik het niet erg: ik heb genoeg kilo's ;) Maar ik zou het wel erg vinden als ons kindje er onder zou lijden. 'k Heb het ook nog gevraagd aan de gyn; omdat ons kindje wat aan de kleine kant is maakte ik me toch zorgen... Maar ze zeggen elke keer weer: als je voldoende eet, maakt het niets uit. Je kindje snoept dan van je eigen reserve's.

    En hé; soms grapt m'n moeder... je komt er slanker uit dan ooit :p
     
  19. WorkingMum

    WorkingMum Niet meer actief

    Hoi meiden,

    Wat gaan jullie snel. :D

    Gelukkig is het niet erg dat ik was afgevallen. En wat er ook al gezegd werd, ik moet nog ff dus ik kom straks misschien genoeg aan.
    Na de bevalling van mijn dochter was ik ook 1 kilo lichter als voor mijn zwangerschap. Dat was wel mooi ;)

    Nu maar afwachten wat het gaat doen. Heb ook een kleine buik, maar dat komt ook wel omdat ik lang ben.
    Trouwens ben nu ook actiever dat toen bij mijn dochter. Werkte wel, maar dat is minder actief dan een peuter in huis, veel wandelen, fietsen, etc...

    Kan nu met een gerust hart zo doorgaan alsdat ik al deed. Gisteren bij de gyn weer ons kindje gezien en dat zag er allemaal goed uit.
     
  20. JannekevL

    JannekevL Lid

    12 dec 2011
    38
    1
    8
    Ik ben nu in totaal 13 kilo aangekomen en had het eigenlijk anders gehoopt... Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik in de laatste week ineens meer dan 2 kilo zwaarder was, dus dat moet haast vocht zijn (constateer ik ook als ik naar mijn enkels en voeten kijk...).
    Ik hoop maar dat ik het er allemaal wel vanaf krijg weer... Ik was eerst sportief, maar heb dat door allerlei kwaaltjes niet kunnen volhouden tijdens mijn zwangerschap en hardlopen gaat nu toch echt niet meer. Dus ja... gewoon maar hopen dat het een beetje beperkt blijft en het er na de bevalling toch goed af wil gaan!
    Toch vind ik het soms frustrerend, al die kilo's...
     

Deel Deze Pagina