Onbedoeld afvallen tijdens zwangerschap

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Marianne78, 8 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marianne78

    Marianne78 Actief lid

    10 feb 2012
    210
    0
    0
    Secretaresse
    Zaanstad
    Zo snel kon ik alleen een topic vinden dat al gesloten was en daarom blaas ik het onderwerp maar even nieuw leven in ;).

    Wie heeft er ervaring met onbedoeld gewichtsverlies tijdens de zwangerschap? Ik ben nu (op 1 dag na) 30 weken zwanger en in plaats van aan te komen, val ik juist af. Met 3 maanden woog ik 97 kilo en vanmorgen 95... Controles bij de VK en gyn zijn altijd goed, kindje groeit prima maar ik maak me er toch een beetje zorgen om. Voor zover ik weet, eet ik genoeg en het is absoluut niet mijn bedoeling om te lijnen tijdens de zwangerschap :(. Morgen heb ik weer een controle bij de vk en ik ben van plan om te vragen of ze wellicht bloedonderzoek kunnen doen omdat ik me laatste weken ook erg moe, duizelig en lamlendig voel. Iemand nog andere tips?
     
  2. chila

    chila Niet meer actief

    Hoi,

    Ik ben de laatste weken 5 a 6 kilo afgevallen. Maar van de week bij de controle was het kindje gewoon goed gegroeid en mijn baarmoeder ook, zoals het hoort. Dus ik heb er verder niet naar gevraagd. Ik ben ook lange tijd erg misselijk geweest dus dat zal er wel mee te maken hebben gehad.

    Als je erg veel afvalt zou ik het wel voor de zekerheid eens navragen.
    Misschien dat je klachten wijzen op ijzertekort ofzo?

    Groetjes Chila
     
  3. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Zolang je geen ondergewicht hebt is er helemaal niks aan de hand.
    Wel apart trouwens dat je blijft afvallen zonder aanwijsbare reden zoals minder honger of misselijkheid.
    Om die reden zou ik het dus wel even na laten kijken.
     
  4. yessie

    yessie Fanatiek lid

    27 nov 2009
    1.208
    12
    38
    It Fryske Lân
    Misschien werkt het bij jou net als bij mij! :)

    Heb hetzelfde 'probleem' gehad en ook in deze zwangerschap ben ik tot nu toe nog bijna niets aangekomen.
    Het was en is absoluut niet mijn bedoeling om af te vallen. Sterker nog, ik eet juist heel gezond en gestructureerd. Doordat ik gezonder en kleinere porties op meerdere momenten per dag eet, is er geen ruimte voor de ongezondere dingen. De extra kcal in de vorm van een wijntje, lekker toastje erbij, bakkie chips, hartige snacks, ed. mis ik tijdens de zwangerschap :D
    In verhouding zal ik waarschijnlijk in kcal minder of hetzelfde eten en aangezien de baby ook tot zich neemt en ik voldoende reserves heb, kan het zorgen voor gewichtsverlies.

    Volgens vk is het geen enkel probleem zolang ik maar genoeg, gezond en gevarieerd eet. Dan komt de baby niets tekort.
     
  5. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Ik was na iets van 25 weken eindelijk 2 kilo aangekomen vergeleken bij mijn startgewicht maar 2 weken later was ik daarvan weer 1.5 kilo kwijt. Dat terwijl ik heel de dag niets doe, normaal eet en 's avonds rond 22.30 lekkere trek krijg in vorm van gebak of lekkere koeken. Zag ook echt dat mijn kont en heupen minder werden. (Heb van mezelf nog net geen ondergewicht).
    Heb het aan de gyn gevraagd maar de kleine ligt goed op schema dus die neemt wel wat het nodig heeft dus het was niet erg. Uiteraard moet ik wel goed blijven eten maar dat gaat prima aangezien ik ook trek heb. Ben benieuwd of ik de komende weken alsnog ga aankomen. Denk dat een hoop meiden jaloers zijn dat ik alles kan eten en niet aankom. ;)
     
  6. cook

    cook Bekend lid

    17 jan 2012
    544
    1
    0
    NULL
    capelle
    ik heb het ook hoor. ben nu 29 weken en ben in totaal pas 4 kilo aangekomen waarvan ik van de week bij controle zag dat ik er weer 1 kwijt ben. ik zie aan mijn lichaam dat ik afval. alle is slanker. mijn bil kleiner mijn armen zijn dunner en mijn gezicht is slanker geworden. maar toch groeit de baarmoeder goed en maakt de baby het goed. dus daar komen toch wel de nodige kilo's bij alleen haalt ze die weg op andere plaatsen.
    zolang ik goed eet en de kleine het goed maakt maak ik me er niet zo druk om.
     
    Itsanewday vindt dit leuk.
  7. Remember

    Remember Fanatiek lid

    18 aug 2006
    1.140
    0
    0
    Hier nog iemand die iedere zwangerschap afvalt.
    Ik ben inmiddels 27 wkn zwanger van mijn 4e en ik ben na iedere bevalling er kilo's lichter uitgekomen als ik erin ben gegaan.
    Deze zwangerschap begon ik met 89kg en weeg inmiddels maar 85kg, maar de kleine groeit gewoon goed, alle controles zijn goed. Ik loop bij de gyno en heb zeer regelmatig controle en echo's.
    Vanaf de eerste is het me al duidelijk gemaakt/geworden dat de kleine echt wel eruit haalt wat hij/zij nodig heeft, al mijn kids wogen ruim 7 pond.
    Zorgen maken is dus niet nodig, maar als jij je ongerust blijft maken kan je er altijd even naar laten kijken.
     
  8. samantha1985

    samantha1985 Niet meer actief

    hier ben ik tot nu toe 11 kilo afgevallen... maar ik ben ook overspannen dus vandaar dat het bij mij wat er af gaat...
     
  9. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hier door een ziekenhuisopname afgevallen tijdens de zwangerschap (was 29 weken zwanger, toen 6 kg aangekomen en die waren er ruim af na het ziekenhuis). Maar uiteindelijk een gezonde zoon van bijna 4500 gram gekregen. Die leek dus totaal niet geleden te hebben eronder (heeft ook duidelijk gepakt wat hij nodig had, kon ik merken ;) )

    Hoop dat dit wellicht een klein beetje geruststelt.
     
  10. Marianne78

    Marianne78 Actief lid

    10 feb 2012
    210
    0
    0
    Secretaresse
    Zaanstad
    Gisteren controle gehad bij de VK en de kleine groeit prima, ze loopt zelfs 2 weken voor qua groei ;). Waarschijnlijk val ik af omdat ik doordat ik nu wat sneller misselijk ben, sneller geneigd ben om te eten wat ik echt nodig heb en de 'troep' te laten staan. Normaal gesproken ben ik best een snoeper en nu ik bijna alle snoep en chips laat staan, val ik af... Niks om me zorgen over te maken :). Ik krijg alles binnen wat ik nodig heb en de kleine ook.

    Bloeddruk was prima, uitslagen lab (ijzer, suiker e.d) waren helemaal goed maar om mij gerust te stellen, wilden ze best nog een keer bloedonderzoek doen. Kan sowieso geen kwaad omdat ik ook al een paar weken wat grieperig ben :x.
     
  11. Lisanne83

    Lisanne83 Nieuw lid

    10 aug 2012
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tijdens het 1e en 2e trimester van mijn 1e zwangerschap ook alleen maar gewicht verloren en in het 3e trimester ook niet heel veel aangekomen. Bij de geboorte werd mijn zoontje met een gezond gewicht geboren, niets aan de hand dus.

    Nu ik voor de 2e keer zwanger ben weet ik precies wat mijn cal.behoefte is en heb ik geleerd om dit eenvoudig uit te rekenen.

    Vaak vallen wij vrouwen tijdens de zwangerschap af omdat onze kleintjes zich moeten ontwikkelen en daarom onze voedingsstoffen gebruiken. Logisch gevolg dat er dan geen voedingsstoffen meer voor ons over zijn. Gebeurd dit vaker tijdens de zwangerschap, dan vallen we af.

    Hoe bereken je eenvoudig je cal.behoefte?

    Caloriebehoefte trimester 1
    447,593 + (gewicht in kilogram x 9,247) + (lengte in centimeters
    x 3,098) - (leeftijd in jaren x 4,33)

    Caloriebehoefte trimester 2
    447,593 + (gewicht in kilogram x 9,247) + (lengte in centimeters
    x 3,098) ‐ (leeftijd in jaren x 4,33) + 200

    Caloriebehoefte trimester 3
    447,593 + (gewicht in kilogram x 9,247) + (lengte in centimeters
    x 3,098) - (leeftijd in jaren x 4,33) + 400

    Het e-book Fitte Mama, Gezonde Baby heeft mij met dit soort kleine dingen al super veel geholpen tijdens mijn huidige zwangerschap. Ik kreeg het cadeau van een vriendin die er heel blij mee was, maar het is ook aan te schaffen op Fitte Mama, Gezonde Baby
     

Deel Deze Pagina