Zo goedkoop mogelijk verjaardag vieren...

Discussie in 'De lounge' gestart door Janneke21, 13 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Dit klinkt een beetje zielig, maar het is niet als zielig bedoeld.. want het is maar geld wat ontbreekt, verder hebben we alles wat we nodig hebben :) Wil gewoon wat tips.. en stiekem ook wel beetje mn verhaal kwijt, zonder medelijden te wekken :)

    Zondag vier ik mijn jongste zoontjes 1e verjaardag.. en ik had allemaal plannen.. maar nu ben ik sinds vorige week (opnieuw..) uit elkaar met hun vader... is er een foutje met mijn WW-uitkering gemaakt en krijg het loon van mijn nieuwe baan pas eind maart...

    Ik heb wel al een taart besteld, een grote taart wordt er speciaal gemaakt en die kost me 30 euro, dat laat ik wel doorgaan. Ik wilde er meerdere taarten bij kopen/maken, maar ik maak er gewoon hooguit 1 kwarktaart bij.

    Hapjes en drankjes.. nou ja.. ik heb ook sinds vorige week geen contact meer met mijn ouders.. mijn broer+gezin en mijn ex-schoonouders komen waarschijnlijk ook niet.. Er komen dus niet eens veel mensen dus dat scheelt... Iemand tips om dan goedkoop wat hapjes te maken? Normaal zorg ik dat er volle schalen met van alles en nog wat klaar staat, maar hoe kan ik hier op bezuinigen?

    Slingers heb ik al wel wat bij Action gehaald..

    Cadeau vind ik nog het lastigst.. speelgoed is allemaal zo duur... ik werk zelf nog wel in een speelgoedwinkel.. ik kijk ook naar tweedehands.. maar ik wil hem gewoon wél echt iets leuks geven!!! Iemand een idee van een leuke aanbieding o.i.d...
    Ik wilde eigenlijk zelf een oud tafeltje opknappen en daar een grote duploplaat op vastmaken zodat hij een duplotafel heeft.. maar kan geen tafeltje vinden en moet bijna de hele week werken

    Ik ben gewoon bang dat het zónder mooie cadeaus, mooie slingers, lekkere hapjes én zonder grootste gedeelte van de familie geen écht feestje gaat worden...
    En het leukste is nog.. 3 weken later is mn oudste jarig.. Dan heb ik waarschijnlijk nóg minder geld te besteden.

    GRRRRR.... :)
     
  2. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis

    Ik zou dan zon tafeltje bij de ikea kopen. Ze kosten een tientje... Daar kan je een plaat opschroeven..... Leuk idee trouwens!

    Kwa hapjes.... Ik zou het lekker simpel houden en juist alleen lekkere dingen op tafel zetten die je zoontje kan eten en lekker vind! Bv wat bolletjes brood, met een schaal knakworstjes.... Blokjes kaas en worst... Crackertjes met kruidenkaas, een schaal chipjes, en een schaal snoepjes.... Het gaat toch niet om het eten maar om de gezelligheid en vooral de mensen die speciaal kmen voor je kindje....!

    Op een kado zou ik niet gaan bezuinigen, als het moest zou ik zelfs nog geld lenen bij de bank.....! Of bij familie of vrienden!

    Je kunt ook vragen aan je vrienden en familie of ze wat lekker willen meenemen? Zoals een amerikaanse party.... Als ze ne situatie weten dan zullen ze het vast erg graag doen!

    ik wens jou en vooral je zoon een super verjaardag!
     
  3. carrolyn

    carrolyn Fanatiek lid

    30 jan 2011
    2.770
    1
    0
    ga in de winkel kijken naar de goedkoopste chips, ook heb je van die zoute stengels zo`n zak kost 30cent.Wat ook lekker is en goedkoop zijn augurken in een plakje ham gerold.Bij de Lidl en aldi kan je goedkoop kaas kopen daar doe je een prikkertje in met een zilver uitje.cocktailworstjes aan een prikkertje met aan de ene kant van het worstje en aan de andere kant ketchup.Die zien er heel leuk uit.

    misschien is marktplaats een idee om te kijken voor een goedkoop tafeltje?
     
  4. Almi

    Almi Actief lid

    30 mrt 2008
    356
    0
    0
    Gelderland
    Jee, dasniet niks waar je mee te maken hebt! Heftig meis!

    Ik kan me voorstellen dat je een mooie verjaardag voor je zoon wilt geven, maar een kindje van 1 interesseert het geen hol wat voor een hapjes/cadeaus er zijn! Dit is jouw gevoel, en laat het gevoel je niet in de schulden leiden. Een kindje is blij omdat JIJ je goed voelt.
    Ik weet dat het kort dag is, maar is het geen optie om de verjaardag van de jongste te verplaatsen zodat je beide verjaardagen tegelijk kunt vieren? En de mensen die wel komen zijn neem ik aan je vrienden, die snappen heus wel dat je het even met minder moet doen! Dus nootjes van de aldi, snoepjes van de lidl en hak een komkommer in schijfjes :D

    En wat betreft een cadeau: we hebben onze dochter op haar eerste verjaardag een zandbak à 12,50 gegeven. Dochter en visite waren happy. Nu nog iets voor de winter.... Euhm... Klei? Vinden die kleintjes altijd leuk.. Succes!
     
  5. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Dankje :)
    Ja ikeatafeltje zou ideaal zijn, maar ikea is 1 uur rijden hier vandaan.. dus dan ben ik meer aan benzine kwijt dan ik kan missen momenteel.
    Inderdaad dingen als knakworstjes enz. is wel een goed idee. Ik moet maar gewoon eens rondkijken in de supermarkt, ik was meestal van de luxeproducten met verjaardagen.. maar dat is ook helemaal niet nodig.
    Geld lenen voor een cadeau gaat hem niet worden.. heb niemand om te lenen, heb komende tijd een ontzettend laag inkomen.. dus hoe graag ik hem het mooiste en duurste cadeau zou willen geven.. dat kan gewoon even niet..
    En familie en vrienden eten vragen mee te nemen vind ik te moeilijk denk ik... daarnaast kan je er niet echt van uit gaan dus koop ik het van te voren toch al wel en schiet ik er nog weinig mee op (behalve dat zij gaan denken wat een onzin, je hebt toch meer dan genoeg..)
    Dus dat vind ik wel een hele lastige.

    Nou ja het gaat ook wel goedkomen.. meeste zit me dat cadeau dwars denk ik!
     
  6. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
    Tips voor de eerste verjaardag van je baby op Nestlé Baby

    Mis heb je hier iets aan .
    Maar meis wat een vervelende situatie en snap heel goed dat je je kindjes het mooiste wilt geven. maar een feest is is vaak het mooist . Later kijken ze daar trots op terug hoe hun mama dat toch gedaan heeft .

    Mis staat er een tafel rond op marktplaats om daar een LEGO/ dubblo tafel van te maken .
     
  7. jessi

    jessi Fanatiek lid

    15 mrt 2011
    2.304
    13
    38
    Vrouw
    thuis mama
    Tiel
    je hebt Lack tafeltjes
    LACK Tafeltje - wit - IKEA

    Ik zou naar de lidl of aldi gaan en daar de goedkoopste chips etc halen. Ook de drankjes. Verder als jij enthousiast doet heeft je kindje het echt niet door.

    Alvast gefeliciteerd en veel plezier.
     
  8. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Ja inderdaad goeie tips voor hapjes! Ik ga gewoon lekker creatief met goedkope producten in de weer... :)
    Marktplaats kijk ik al elke dag.. maar nog niets gevonden.. ik blijf nog even kijken.. en tsja.. anders maar iets héél anders.. maar geen idee wat.. Mijn oudste wilde ik eigenlijk een Storio geven, kan ik voor 50 euro al kopen.. maar ja.. geen idee of ik dat dan wel moet doen :)
     
  9. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis

    Oke en kan je niet iemand vinden die dat voor je wil ophalen daar dan? Snap best dat je je zoon een spetterend kado wil geven... Maar mijn ervaring met mijn dochters is dat het aller simpelste het leukste is! Bijvoorbeeld, vorig jr kreeg mijn oudste best veel kado,s waar bv een cd speler bij zat met een k3 cd, dora popjes, puzzels, dvdtjes, en ee piepklein kaugomballen automaatke van 2 euro.... Nou en dat vond ze dus haar allermooiste kado!

    Zelfde met onze jongste.... Met sinterklas kreeg ze ook vanalles, en een setje ijzeren armbandjes die zo leuk rinkelen als je zw om hebt waren een groot succes.....! En dat voor 1.50 euro.....

    Zoek dan iets waarvan je zeker weet dat hij het geweldig vind! Stopt hij graag telkens dingetjes ergens in en haalt het er wee uit? Heb je veel dingen van bij de action..... Of een grote doos houten blokken om zo te leren bouwen... Heb je voor 9 euro bij alle bekende speelgoedwinkels......

    Denk eerst even goed na voordat je wat gaat kopen... Vaak is het grote kado waarvan jij denkt dat je kindje dat geweldig vind juist helemaal niet zo...... Hihi....
     
  10. carrolyn

    carrolyn Fanatiek lid

    30 jan 2011
    2.770
    1
    0
    zeeman en wibra hebben vaak ook hele leuke kinder spulletjes. kan je evt kijken voor een kadotje
     
  11. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Ja dat is inderdaad ook wel zo... en grappig, hij zit nu inderdaad in de fase alles overal in en uithalen... maar ja.. om nou alleen met een houten vormenstoof aan te komen.. Belachelijk eigenlijk dat het tegenwoordig allemaal zo gek moet! Ik ben er al nooit zo heel erg in meegegaan gelukkig.. Ik heb nooit cadeaus gegeven van honderden euro's.. maar voor mijn gevoel.. tsja..

    En wat ook mee speelt is dat Kenji al eigenlijk bijna nooit iets 'nieuws' krijgt... Jayro krijgt tot nu toe altijd mooiste cadeaus, want Kenji speelt toch veel met Jayro's speelgoed.. ik vind dat zijn 1e verjaardag.. tsja.. hij het verdient om een 'eigen' cadeau te krijgen....

    Pfff het is mijn eigen gevoel he.. :p Alsof Kenji op zijn 20ste opeens zal zeggen "Mam, ik ben nog steeds boos dat ik alleen maar een blokkendoos kreeg voor mijn 1e verjaardag" :D
     
  12. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Hi Janneke,

    Ik zie net dat mijn zoontje één dag ouder is dan de jouwe! :)

    Ik wilde wat tips geven over hapjes enzo, maar zag er al een heleboel langskomen.
    Wat kado's betreft: Het valt mij, juist op deze leeftijd, op dat er nog helemaal geen besef is van kado's, materialisme etc. bij zo'n kleintje.

    Sterker nog: de mijne is blijer als hij een stuk keukenrol in zijn handen heeft dan wanneer je hem een duur stuk speelgoed geeft.

    Ik zou dus niet stressen over kado's etc. Maak er gewoon een leuke dag van.

    Veel plezier!
     
  13. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
  14. Wachtende

    Wachtende Fanatiek lid

    29 nov 2011
    4.414
    0
    0
    Hee meid...

    Een lening afsluiten voor een cadeau is echt de meeste grote onverantwoordelijke ongein.
    Het kind is 1 jaar...heeft totaal geen besef van kosten...
    De meest simpele goedkope cadeau's vallen vaak het meeste in de smaak, maak je zelf daarom niet gek hoor. Weet jij nog wat je gekregen hebt op je eerste verjaardag?

    Op tellsell heb je nu een reclame voor bakepops ofzo...cakeballetjes op een stokje die je leuk kan versieren. Dit kun je ook prima zelf maken zonder de bakvorm. Veel hobby taartenbaksters maken deze balletjes van de resten van taartbodems. Ziet er wel leuk uit vind ik.

    Verder zou ik voor hapjes gewoon naar de lidl ofzo gaan. Daar kun je vast wel wat leuke dingen halen zonder al te veel geld uit te geven. Frisdranken zijn er belachelijk goedkoop.

    Balonnen en bellenblazers doen het vaak goed op kinderfeestjes en hoeven ook niet veel te kosten. kleurplaten kun je downloaden en zelf uitprinten. Je kan zelf hoedjes ofzo maken van gekleurd papier. Veel leuke versier dingen kun je volgens mij heel goedkoop bij de action kopen.

    Wat jammer dat er veel familie niet wil komen. Snap dat je daar misschien nog wel het meest rot onder voelt. Ik weet denk ik wel hoe dat ongeveer voelt (mijn ouders zijn niet op mijn bruiloft gekomen).

    Heel veel plezier op je feestje, laat je niet gek maken.
     
  15. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Hee leuk zeg die loopkarren!
    Een heel tof idee voor onze tweeling die zaterdag 1 wordt.
    We zoeken een kleinigheidje, op deze leeftijd snappen ze er nog niets van.

    Wat ik ook elk jaar doe is een volle kaart schrijven over het afgelopen jaar en wat we ze wensen voor het komende.

    Balen van je (schoon)ouders! Ik hoop dat ze er voor de kindjes er zullen zijn.
     
  17. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Ja die karren ga ik morgen in mn pauze maar even zoeken bij de zeeman! :)
    En ik maak altijd foto's en schrijf een uitgebreid stuk in het fotoboek erbij.. maar een kaart is ook wel een leuk idee!

    En mn ex-schoonouders.. tsja.. dat weet ik niet, die zijn gewoon vaag (zijn adoptieouders van mn ex, altijd weinig contact mee)
    Mijn ouders staan misschien wel voor de deur.. maar die gaan misschien wel ruzie maken ook.. dus ik weet niet of ik ze in moet laten :S Mijn ex zal er ook gewoon zijn, daar ga ik goed mee om.. maar het zal wel veel spanningen allemaal meebrengen :S
     
  18. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    wat een rot situatie.
    wat je ook kan doen in plaats van nog een extra taart, is zelf appelflappen maken.
    bladerdeeg halen dan appels in blokjes beetje suiker en kaneel erbij,dichtvouwen ei eroverheen en beetje suiker erop en in de oven. niet duur en lekker!

    wat het kadootje voor je jongste betreft kan ik je niet helpen.
    maar met de oudste misschien wel.ik heb nog een ouder model v smile met 2 spelletjes erbij normaal wilde ik hem graag verkopen omdat onze kinderen ook allebei jarig zijn binnen 2,5 week.en wij het geld ook wel kunnen gebruiken.
    maar wij hebben al een kadootje.voor de beide meiden.
    ik ben wel bereid je de v smile te versturen alleen voor de verzendskosten. mocht je het niet lekker zitten op deze manier maar je hebt wel interrese maak je me later gewoon een bedragje over wanneer je wel wat kunt missen

    ik ga nog wel even kijken of ik nog iets heb voor je jongste,
    dan kunnen we het in 1 pakket doen.
    ik hoor wel van je of je interesse hebt.
     
  19. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Aww wat superlief!! En zo'n v-smile zou perfect zijn voor hem!! Dat sluit je aan op de tv? Dat zou hij hartstikke leuk vinden, want tegelijk met papa ging ook de playstation weg en daar was hij ook gek op (de simpelere spelletjes) :)
    Dus hij vraagt nog steeds om 'spelletjes op de tv'... en uhh dat is moeilijk uit te leggen :D Nu ik er over nadenk vraagt hij daar nog vaker om dan om zijn vader :D :D
    Maar ik stuur je een PM, ik wil je er echt wel wat voor geven hoor!
     
  20. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hahaha, ik wilde dus net dit idee voor je posten....maar je hebt het zelf al gevonden! Zijn hele leuke karren wat ik ervan zag en echt niet duur. Lijkt mij een superkado!

    En....het moet gewoon een gezellig middagje worden, en dat wordt absoluut niet bepaald door hoeveel kado's er zijn en hoeveel hapjes er op tafel staan.

    Ik zou het zelf in ieder geval bij 1 of 2 kadootjes houden - je zoontje krijgt ook nog wat van de visite en anders is het toch al snel veel te veel. Is ook helemaal niet nodig om veel te geven, vind ik.

    Wat betreft hapjes zijn er al een boel tips gegeven, gewoon inkopen doen bij de Lidl (of Aldi), dat is echt prima kwaliteit voor weinig geld. Ze hebben daar ook lekker diepvriesgebak en de Lidl bij ons heeft zelfs vers gebak, onder andere echt lekkere appeltaart.

    Heel veel sterkte meid!
     

Deel Deze Pagina