macaroni zonder mix maar met verse ingredienten

Discussie in 'De lounge' gestart door spriet, 12 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Hoe maken jullie dit?

    Ik wil meer gaan koken zonder al die smaak versterkers
    en het lijkt me daarnaast ook leuk om meer te verdiepen in kruiden en zo zelf wat creatiever te zijn in de keuken.

    Om te beginnen maar eens simpel bij de macaroni,
    graag jullie recept met welke kruiden en hoeveel heden?
     
  2. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Ik kook regelmatig voor mijn clienten als ik avonddienst heb, en ik weet niet hoeveel Bertolli in hun saus hebben maar die is erg lekker.
    Je hebt volgens mij ook biologische sausen ;)

    Wat ik zelf ook wel eens doe is, knoflook,uien,tomatenpuree,tomaten, en pureren of goed fijn maken en dan heb je eigenlijk ook n lekker sausje
     
  3. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.490
    858
    113
    Hier ook tomatenpuree,paar verse tomaten in blokjes ,uitje,knoflook,peper,paprika,beetje tomaten ketchup en soms ook champignons. Ui wissel ik af met rode ui /gewone /lente ui.

    En over de macaroni kaas gestrooid ;)

    Mijn zoon smult er van!!
     
  4. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    en hoeveel van alles doen jullie daardoor dan?
     
  5. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.490
    858
    113
    1 blikje tomatenpuree, 4 tomaten, 2 paprika's, 1ui, eetlepel ketchup +-, champignons een half bakje.

    Ongeveer dit, kan iets meer of iets minder zijn.. Ik proef gewoon en bepaal dan of ik er nog iets bij doe. Verder net zo met verse kruiden, laatst had ik basilicum staan en deze op het laatst even erdoorheen gedaan was ook lekker!

    (Is hier voor 3personen en dan houden we vaak nog kleine portie over)
     
  6. Nikaya

    Nikaya Actief lid

    27 mrt 2013
    428
    0
    0
    Gelderland
    Ik heb geen vast recept behalve dan dat er (bijna) altijd tomaat in gaat.

    Verse tomaten, tomatenpuree (waar verder niets aan toegevoegd is), klein beetje suiker (ongeraffineerde palm of rietsuiker). Veel knoflook (vers of poeder), ui, peper, beetje zout, paprika poeder, basilicum en oregano. En ik hou van pittig dus gaan er pepertjes in.

    groente wisselt met grote regelmaat (sommige kruiden ook trouwens). champignons, mais, paprika, courgette, wortel, prei, etc.

    En het belangrijkste als je zelf pastasaus maakt. lekker een aantal uur laten pruttelen op laag vuur. zo nu en dan even door roeren en proeven.

    Meestal doe ik het vega maar kan er ook kip of gehakt in doen.

    Super makkelijk en veel lekkerder en gezonder dan pakjes en zakjes (ik kook echt alleen maar vers)
     
  7. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    1 prei kleinsnijden
    2 wortels
    Doosje kastanje champignons
    Rode paprika
    3 uien
    2 teentjes knoflook

    Eerst spekjes uitbakken en uit laten druipen op keukenpapier.
    Uitjes fruiten, ongeveer 250 gram rundergehakt rul bakken.
    Alle fijn gesneden groenten erbij en lekker opbakken.
    Ondertussen half pak macaroni koken.

    Dan een blikje tomatenpuree erbij en een flinke scheut kookroom. Kruidenkast opentrekken en flink strooien met oregano, basilicum, peterselie, provenciaalse kruiden, peper en italiaanse kruiden. Als laatste een beetje geraspte kaas erdoor roeren en eventueel op smaak brengen met ketchup.

    Hier eet je met 4 personen mee.

    Lekker met salade erbij!
     
  8. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik doe altijd het gehakt rul bakken. In een andere pan doe ik allerlei soorten groenten: ui, wortel, tomaat, paprika, courgette, prei, champignons, net wat ik in huis heb of in de aanbieding is. dat maak ik in grove stukken, klein beetje water erbij en dat laat ik stomen (dus geen pan water waar je het in kookt, maar een laagje) wanneer alles gaar is haal ik de staafmixer erdoorheen. Als het fijn is doe ik er een pak gezeefde tomaten en iets water erbij,dat zachtjes laten koken. gehakt erbij, en dan kruiden met zout, peper, knoflook en verse kruiden zoals basilicum/peterselie en bieslook. en lekker kaas over de macaroni op het bord, salade en olijven erbij: eet smakelijk
     
  9. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Heb je misschien nog meer recepten voor mij?

    bijv. kip tandoori o.i.d.
    Ga morgen ingrediënten halen voor de macaroni tnx
     
  10. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    klinkt goed allemaal!! super bedankt!
     
  11. Nikaya

    Nikaya Actief lid

    27 mrt 2013
    428
    0
    0
    Gelderland
    natuurlijk heb ik die. roep maar wat je lekker lijkt. Ik kook alleen wel op gevoel dus heb geen afmetingen. Proeven is altijd het beste vind ik en dan naar smaak toevoegen :)
     
  12. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.346
    297
    83
    1 bak champignons (in plakjes gesneden)
    1 prei (in halve rondjes gesneden)
    1 paprika
    1 ui
    1 pakje gezeefde tomaten
    en uiteraard gehakt

    Kruiden: peper, kerrie, knoflook, oregano, zout en paprikapoeder.
     
  13. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Als ik maar een beetje een basis heb en weet welke kruiden dan kan ik straks zelf ook wel een beetje uitvogelen wat lekker is.

    uh, nou wij eten nu veel van die wereld gerechten, macaroni, bami
    kip tandoori.
    Bijvoorbeeld beef sjanghai is een favoriet gerecht van ons (wereld gerecht) maar dat zou ik dan liever zelf gaan maken.

    ik sta trouwens ook open voor nieuwe recepten.

    ik heb voor morgen in de koelkast, gebakken aardappeltjes, paprika, prei en uitjes en spekjes
    wat voor kruiden is er lekker voor daar doorheen bijvoorbeeld?
     
  14. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.346
    297
    83
    Wat ook lekker is: aardappelpartjes, ui, stukjes kipfilet. En dan een flinke scheut ketjap doorheen.
     
  15. Nikaya

    Nikaya Actief lid

    27 mrt 2013
    428
    0
    0
    Gelderland
  16. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    @ spriet: zou gewoon experimenteren met diverse kruiden! Beetje toevoegen en proeven.. Niet veel smaak dan nog iets extra toevoegen of een ander kruid erbij en zo kan je elke keer wat variëren en proberen. Krijg je er vanzelf handigheid in en weet je een volgende keer 'o dat was lekker' of 'volgende keer doe ik het anders'.
     
  17. Nikaya

    Nikaya Actief lid

    27 mrt 2013
    428
    0
    0
    Gelderland
    komt helemaal goed :)

    door bijna al mijn maaltijden gaat sowieso peper en knoflook (ok niet door alles :D)

    aardappeltjes bakken (liefst in roomboter of bio kokosolie) op zich kan alles in 1 pan eigenlijk. En ik zou hierbij kruiden gebruiken als peper, beetje zout, knoflook. wil je er een sausje bij of niet?
     
  18. Nikaya

    Nikaya Actief lid

    27 mrt 2013
    428
    0
    0
    Gelderland
    inderdaad, zo doe ik het ook. en als ik een recept heb met hoeveelheden dan nog geef ik er meestal mijn eigen draai aan.
     
  19. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    sausje hoeft er niet persee bij, meer kruiden voor de smaak.

    leuk die club!! heb me aangemeld.
     
  20. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    gebruik je dan gewone roomboter om te bakken? of speciale?
    of is dat nou een domme vraag? :)
     

Deel Deze Pagina