Wanneer van ledikantje naar groot bed?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door MamaNoor, 3 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaNoor

    MamaNoor Actief lid

    14 jun 2009
    425
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben gewoon eens benieuwd wanneer jullie kindje van een ledikantje naar een groter bed gingen. Was dat dan meteen een echt groot bed, of meer een peuterbed? En zijn ze er nooit uitgevallen? Of kropen ze dan niet uit bed om bijvoorbeeld midden in de nacht te gaan spelen?
     
  2. Roodkapje1979

    Roodkapje1979 Fanatiek lid

    22 feb 2009
    2.729
    0
    0
    Hier een week voor dr 2e verjaardag. Ledikant klom ze uit dus daar waren de spijlen al een paar maanden uit. En ze ligt er dus nu al bijna een half jaar in en is er nog niet 1x uitgekomen. Wij zijn meteen naar een mega bed gegaan nl een twijfelaar. Wilde een antiek houten bed en dan heb je al snel die maat ;)
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    hier met 17 maanden over naar een doorgroeibed. Meisje probeerde uit het ledikant te klimmen en lag steeds klem waardoor ze wakker werd. Eigenlijk ging het van begin af aan goed. Ze is er 1x uit gevallen. Als we haar naar bed doen gaat ze er soms wel uit om nog even te schrallen in haar kamer. Na een kwartier/half uur gaat ze dan uit zichzelf naar bed en slapen. "s nachts is ze er nog nooit uitgekomen en 's morgens blijft ze ook liggen en roept ons zodat wij haar kunnen halen.
     
  4. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    hier 18 maanden volgens mij, zijn broertje kwam 3 maand later in zijn ledikantje jelle is direct in een 1 persoons bed gekomen ligt vast in een safetsleep (die hij zelf open kan maken) 1x uit bed gevallen overgang was voor hem makkelijk 1 middag en avond mee bezig geweest dat hij nu een grote vent was en zijn broertje/zusje straks in dat ledikantje kwam etc.
     
  5. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Isabella is er nooit uitgeklommen.

    Wij hebben een groot bed genomen toen ze 's nachts zindelijk was. Met 2 jaar dus.

    Direct een groot bed want eerst een kleiner peuterbed vind ik zonde van het geld

    We hebben het iets kleiner laten lijken door op het voeteneind een sprei te leggen met kussens. Heel mooi en knus.
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Mijn jochie is net voor zijn 2e verjaardag naar een peuterbedje gegaan.

    En hij komt er dus gewoon niet uit. Nu 9 maand verder blijft hij nog stug liggen totdat wij de deur open doen. Gisteravond riep hij nog, omdat knuffel was gevallen. Met 1 stap buiten bed had hij die zelf kunnen pakken, maar dat doet hij dus echt niet. Vind het ook wel fijn zo.
    Verder ook geen last gehad met wennen. En het bedje heeft een beetje een opstaand randje, met een laag stuk in het midden om uit te stappen. Dus eruit vallen zal niet direct gebeuren als hij op het randje ligt..
     
  7. MamaNoor

    MamaNoor Actief lid

    14 jun 2009
    425
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie reacties! We zaten er aan te denken om hem binnenkort een groter bed te geven, maar vond het aan de ene kant te vroeg. Maar nu ik jullie reacties lees, is dat misschien toch niet zo. Onze boef ligt ook redelijk stil in bed, dus denk dat we binnenkort toch eens op pad gaan voor een bed.
     
  8. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    Esmee was 2 jaar en 2 maanden toen ze een peuterbed kreeg.
    wij hebben hier voor gekozen omdat we later voor haar een hoogslaper willen ,ze heeft een klein kamertje.
    We hebben voor haar een ander bed genomen omdat ze erg onrustig sliep in een ledikant en ze er steeds uit wilde (uit klimmen kon niet was ze net te klein voor).
    we hadden het idee dat ze zich opgesloten voelde in een ledikant.
     
  9. Jompie

    Jompie Niet meer actief

    Onze dochter slaapt vanaf zaterdag in een doorgroeibedje. Ze vindt het heerlijk en kan er zelf in en uit.
     
  10. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    Hier nog steeds in een ledikant.
    OVer een paar weekjes gaan we Quinn zijn kamertje veranderen en krijgt hij een 1 persoonbed.
    Vind het heel spannend
     
  11. Hester

    Hester Niet meer actief

    Mijn zoon ligt nog steeds in zijn ledikant en is bijna 3...!
    Hij slaapt er heerlijk in, heeft nooit geprobeerd eruit te klimmen of zoiets.

    Wanneer hij gaat logeren, slaapt hij wel in 'gewone' bedden (twee
    persoons) en dan komt hij er ook niet uit. Wanneer hij eruit wil, roept hij ons.

    Zo lang het past, vind ik een ledikant prima, heb het gevoel dat hij er lekker veilig en gezellig in ligt. Ze worden al zo snel groot!
     
  12. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier is dochter bijna 2 en we hebben gister haar peuterbed in elkaar gezet. Papa heeft hem uitgekozen, een prachtig prinsessenbed :p.

    Waar kopen jullie eigenlijk peuter-dekbedovertrekjes? Kom eigenlijk alleen maar bij Hema uit.
     
  13. Suzanne75

    Suzanne75 Fanatiek lid

    8 mrt 2007
    1.662
    0
    0
    Hier zijn we met ca. 2 jaar en 2 maanden van een ledikant naar een 1-persoonsbed gegaan. Ging perfect! Ben blij dat we geen peuterbed hebben gekocht want dat is ook maar weer zo tijdelijk met een grote zoon.
     
  14. Jufffie

    Jufffie Niet meer actief

    De mijne slaapt nog steeds in een ledikant en ze is 2 jaar en 8 maanden. Wel een kleintje van 89 cm hoor!
    Ze klimt er nog steeds niet uit!

    Ze blijft voorlopig erin slapen tot ze een broertje of zusje krijgt. Anders tot 4 jaar hihi!
     
  15. Wen26

    Wen26 VIP lid

    16 jun 2007
    12.487
    0
    36
    Fenne slaapt sinds een maandje in haar peuterbedje... bewust dit formaat gedaan omdat wij het knusser vonden...
    Ze is nog niet uit bed gevallen. We hebben voor de zekerheid wel het matrasje van haar ledikant er naast liggen 's nachts.
    De eerste week is ze trouwens niet uit bed geklommen, maar daarna wel. Ze stond ineens 's middags met dr knuffels op de gang bij het traphekje te roepen dat ze wakker was... en sindsdien komt ze regelmatig haar kamer uit na de middagslaap en 's ochtends. In de ochtend mag ze dan naar ons komen en knuffelen we nog even in het grote bed. Als het veel te vroeg is dan gaat ze nog even terug naar haar eigen bed. Werkt prima op deze manier...

    Succes!
     
  16. Jelle is net na zijn tweede verjaardag naar een eenpersoons bed verhuisd. Z'n ledikant was ie een keer uit geklommen, en hij sliep er ook aardig onrustig, draaide en woelde veel. Hij is ook vrij groot voor z'n leeftijd, dus vond ik z'n ledikantje ook zo klein worden.
    De tweede ochtend is hij zelf uit het bed geklommen, daarna nooit meer. Hij wacht steevast tot wij zijn kamer op komen, dan pas klimt ie uit bed. Zelfs toen ik een keer na een nachtdienst met hem meegedut had 's middags, en toen hij riep terugriep dat ie maar bij mama in bed moest komen even, dat ie maar uit bed moest komen... niks hoor, meneer bleef stug liggen.
    Ik geloof dat ie in die 4 maanden 1 keer uit bed is gevallen, en 1 keertje half, dat ie er uit hing met z'n bovenlijf :p
    En dan roept/huilt ie een keer, leg je hem terug in bed, en alles was weer goed.
    Ach, af en toe (als wij naar bed gaan kijken we altijd even bij hem) vinden we hem in de meest vreemde posities (klik op de linkjes voor illustratieve foto's ;) ), maar verder is het geen probleem.
    http://www.jellegijsbers.nl/foto/050210slapen.JPG
    http://www.jellegijsbers.nl/foto/100210zoek.JPG
     
  17. greeneyedgirl

    greeneyedgirl Actief lid

    18 nov 2008
    183
    0
    0
    Onze dochter is met 20 maanden naar een peuterbedje en nieuwe kamer gegaan. Ik ben zwanger de tweede dus we wilden de overgang ruim voordat de baby is er is maken. Ze wordt in juni 2 jaar en de tweede wordt eind juli geboren.

    Ik zag allerlei beren op de weg, maar er was helemaal niets aan de hand. Ze gaat met veel plezier naar bed en blijft er keurig in liggen. Dekbedje is nog een beetje eng, dus ze slaapt nu onder haar ledikantdekentje (inmiddels wel in dekbed overtrek) en slaapzak. Vooral die laatste kan ze niet missen. Nou, prima!

    We hebben gekozen voor een peuterbedje met rekje. Een eenpersoonsbed vonden we nog wel erg groot. Het peuterbedje kan over een paar jaar door naar nummer 2. Dan krijgt nummer 1 weer een nieuw bed.
     
  18. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    leen bakker heeft leuke
     
  19. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Mirre is een week of 3 na haar 2e verjaardag 'verhuist' naar een nieuwe kamer met peuterbed (ik was toen 34 weken zwanger van haar broertje). Het is een ikeabed met een soort hekje/randje, dus eruit vallen kan niet (tenzij ze rare capriolen gaat maken). In het begin kwam ze niet zelf uit bed tijdens de nacht of ochtend (overdag kroopt ze er wel in en uit), tot een paar weken geleden. Toen hebben we even drama gehad: bij naar bed gaan, steeds uit bed + roepen. Steeds zonder pardon en aandacht weer in bed gelegd en gaat nu uitstekend. Heel soms wordt ze snachts of net te vroeg (5u) wakker, dan gaan we met haar mee terug naar haar kamer en leggen we uit dat het nog geen dag is en dan ze weer moet gaan slapen + knuffie/kusje/aai en ze gaat weer slapen :D
     
  20. appelsientje

    appelsientje Fanatiek lid

    5 mei 2007
    1.308
    0
    0
    vanaf 2 jaar en een maand in een gewoon 1 pers bed (karwei geloof ik). Met bedsteuntje (ikea) en hij is er nog nooit uitgevallen. We hebben de deurkruk omhoog gedaan en de eerste week was hij wel altijd aan het rommelen op zijn kamer, maar nu blijft hij altijd in zijn bedje. Zelfs als ik s ochtends op zijn kamer kom dan moet ik tegen hem zeggen kom er maar ui, want anders blijft hij gewoon in zijn bed zitten... braaf kereltje he?
     

Deel Deze Pagina