Ivm opleiding coaching counselling mensen gezocht

Discussie in 'Gratis en aanbiedingen' gestart door Rosao, 17 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Hoi,

    Ik heb het wel eens hier en daar laten vallen, maar momenteel volg ik een opleiding tot coach/counsellor. Nu het einde van dit opleidingsjaar nadert ga ik beginnen aan het praktisch gedeelte. Het is de bedoeling om een start te maken met het coachen en counsellen van mensen en hierover supervisie te ontvangen (supervisie houdt in dat ik zaken die ik tegenkom in coachingsgesprekken (anoniem!) bespreek met een ervaren coach/counsellor om zo zaken voor mezelf te verhelderen en mensen beter te kunnen helpen). Ik vroeg me daarom af of er hier mensen zijn die het interessant/prettig vinden om door mij gecoacht/gecounseld te worden, omdat ik in opleiding ben (en nog geen praktijk heb) zijn hier geen kosten aan verbonden. Ik woon zelf in Zoetermeer vlak bij OV en heb een geschikte ruimte voor gesprekken, maar andere opties zijn ook mogelijk. Gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk!

    Ik stel deze vraag hier omdat ik mij (later) wil richten op vrouwen die ergens tegen aan lopen op het gebied van (on)vruchtbaarheid - onvervulde kinderwens - verlies van een zwangerschap/kindje - zwangerschap - bevalling - moederschap. Mijn interesse hiervoor is gewekt doordat ik zelf verschillende problemen op dit gebied heb gehad (onvruchtbaarheid, miskraam, zwangerschapsziekte) en daardoor ook merkte dat de keerzijde van 'zwanger worden/zwanger zijn' vaak onbelicht blijft. Daarnaast heb ik ook gemerkt dat al dan niet krijgen van kinderen, zwanger zijn en bevallen zulke grote levensgebeurtenissen zijn, die lang bij iemand blijven en veel invloed op je leven kunnen hebben.
    Uiteraard kunnen ook andere problemen aan bod komen.

    Ik zie coaching en counselling als hulpmiddel om mensen te helpen zichzelf te helpen. Je kunt counsellingstechnieken dan gebruiken om dieper op bepaalde emoties in te gaan en terug te kijken naar waar bepaalde zaken door ontstaan zijn. Coachingstechnieken richten zich meer op het heden en de toekomst en helpen om verder te komen richting het doel dat je jezelf gesteld hebt.

    Anyway, het wordt zo wel een lang verhaal :) Mocht je geinteresseerd zijn of meer willen weten, dan kun je mij pb-en of in dit topic reageren. Emailen kan ook, maar dan geef ik mijn email het liefst even in een pb.

    Groetjes Rosa

    ps: ik heb dit berichtje met Lotte besproken
     
  2. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    ken ook iemand die deze opleiding heeft gedaan. Succes! En met een mooie afronding.
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Thnx!! Hoop het ook, moet nog zo veel doen! Scripties schrijven, examen etc... Maar ik ga ervoor! Je leert er onwijs veel van.
     
  4. stef25

    stef25 Bekend lid

    9 mrt 2010
    500
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je hebt PB :)
     
  5. Moniki

    Moniki Fanatiek lid

    28 nov 2007
    1.305
    2
    38
    Had je graag (en mezelf ;)) geholpen, maar je woont een beetje ver weg.

    In ieder geval heel veel succes met je opleiding!
     
  6. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Dank je :) Waar woon je ergens? In mijn 'klas' zitten nog een paar mensen die wat verder weg wonen, wellicht is dat wel een optie :)
     
  7. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Jij ook :)
     
  8. Moniki

    Moniki Fanatiek lid

    28 nov 2007
    1.305
    2
    38
    Ik woon in Friesland. Best wel een beetje errug uit de richting :p
     
  9. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Ja, dat is idd wel een beetje ver weg :)
     
  10. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.830
    1.303
    113
    Hoi hoi,

    Ik ben nog steeds op zoek naar mensen die het leuk zouden vinden om gecoached/gecounselled te worden. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om grote levensgebeurtenissen te verwerken (scheiding, overlijden, verlies van baan, zwangerschap etc).

    Mocht iemand er vragen over hebben, dan wil ik die uiteraard ook beantwoorden :)

    Groetjes Rosa
     

Deel Deze Pagina