kraamhulp na keizersnee

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door slingding, 29 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    Ik had even een vraag, ik wordt zeer binnenkort verlost (keizersnee) van onze beeb, nu lig je bij ons gemiddeld 5 dagen in het ziekenhuis, dan heb ik nog recht op 3 dagen kraamzorg maar nu vroeg ik me af zijn er hier dames die me kunnen vertellen of ze nog (makkelijk) verlenging hebben gekregen voor hulp (dag 9 en 10 zeg maar)?
    Ik wacht jullie reactie af!
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.240
    113
    Ik ben op een zondagmorgen bevallen met een ks, mocht woensdagochtend naar huis (als het goed met je gaat dan mag je gewoon eerder naar huis) en heb tot zondag kraamzorg gehad.
    Hieraan hadden wij genoeg omdat ik heel uitgerust uit het ziekenhuis ben gekomen. Tja in huis zou ik sneller geneigd zijn geweest om toch beneden te gaan zitten en in het ziekenhuis had ik maar 1 keuze, het bed.
    Daarbij heb ik in het ziekenhuis 1 nachtvoeding overgelaten aan de verpleging dus zodoende heb ik een paar nachten heerlijk door kunnen slapen (voorzover dat lukt in een ziekenhuisbed).
    Omdat ik ms patiënte ben heb ik van te voren met mijn verloskundige gehad over eventueel verlengen van de kraamzorg.
    Als zou blijken dat het niet ging dan zou de kraamzorg gewoon verlengt worden, maar dit moet wel door je verloskundige aangevraagd worden.
    Je kunt ook zelf verlengen maar dan moeten de kosten wel uit je eigen knipje komen.

    Groetjes Anita
     
  3. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Het ligt een beetje aan de bevalling denk ik en hoe snel je opknapt. Ik heb bij mn dochter ene ks gekregen na een zware bevalling, ik was toen al 42uur bezig en dus gesloopt. Ik kreeg donderavond de ks en ben maandagochtend naar huis gegaan. De ks zelf ging gewoon goed.

    Ik heb toen wel verlengde kraamzorg gehad omdat ik gewoon nog uitgeput was, deden ze ook niet moeilijk over gelukkig. Nu krijg ik weer een ks maar een geplande. Ik ga dus niet zo gesloopt de bevalling in en verwacht wel dat dat enorm gaat schelen. Ik ga verder wel eisen dat ik evt. eerder naar huis ga als ik me goed voel, bij mn dochter kon ik eigenlijk zondag wel al maar moest ik wachten tot de gyn me maandag nog had gezien maar dat was zo´n flutbezoekje dat ik dan liever eerder naar huis was. Helemaal nu ik mn dochter straks toch al een paar dagen moet missen.

    Als er al verlenging komt dan waarschijnlijk omdat ik moeite heb mn dochter te tillen in en uit bed (is dan 19 maand dus til nog heel wat af op een dag) de zorg voor een baby verwacht ik als het net zo gaat als de vorige keer dan wel aan te kunnen. Als het nodig is krijg je echt wel die verlenging.
     
  4. gigi

    gigi Actief lid

    ook ik heb na een ks verlengde kraamzorg gehad in het zh 4 dagen en 6 dagen thuis, heeft de kraamverzorgsster aangevraagd, geen probleem.
    over het algemeen lukt het wel tenzij er een tekort is aan personeel.
     
  5. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    ik ging op maandag in het ziekenhuis en maandagmiddag werd Jaime geboren. De donderdagochtend daarna om elf uur mocht ik weer naar huis. Heb totaal 40 uur kraamzorg gekregen. Voor mij had het niet per se gehoeven omdat ik me goed voelde, maar de vk leek het ook beter. Zij heeft overigens voor de ks al aangegeven dat ik twee extra dagen kon krijgen. Overigens zaten er bijmij ook extra uren bij omdat de bv niet op gang kwam. Geloof dat je daar nog eens 6-8 uur voor krijgt ofzo.

    Groetjes Sens
     
  6. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    20 nov 2005
    8.645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Maar moet je vk daar geen goedkeuring voor geven dan? Ik vind het wel gek dat een kraamhulp zelf extra uren kan indiceren. Een instelling die de zorg levert indiceert toch nooit zelf?
     
  7. kristel

    kristel Niet meer actief

    Weet iemand hoe het gaat met die nieuwe regels van (kraam)zorg op maat?
     
  8. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude

Deel Deze Pagina