kraamfeest of...

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door SuusD, 28 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SuusD

    SuusD Fanatiek lid

    8 jan 2013
    3.004
    3
    38
    Hoi iedereen,

    nu twijfelen wij over een kraamfeest en vroegen wat jullie ervaring is hiermee is het te druk na de bevalling?

    wanneer hebben jullie dat gedaan na de bevalling?
     
  2. Marvb

    Marvb Fanatiek lid

    17 dec 2012
    1.518
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij geen kraamfeest.. maar een vriendin van mij, die 5 dagen eerder als mij was bevallen, heeft dit wel gedaan. Zij heeft dit voornamelijk gedaan voor de mensen die zij liever niet thuis over de vloer zou krijgen....achteraf was dit ook echt letterlijk zo want ze had ook echt wel aardig wat bezoek die eerder de kleine wilde bewonderen... en vond ze achteraf ook wel zo leuk......... zij hadden het iets meer dan een maand later gegeven....

    Ikzelf heb t niet gedaan. Juist omdat ik het leuk vind als ik mensen persoonlijk kan spreken en zij de kleine ook echt konden bewonderen.. ik vind dat bij een kraamfeest toch anders (maar dat ligt er ook aan hoeveel je er daarvoor uitnodigt natuurlijk).
     
  3. deb27

    deb27 Fanatiek lid

    17 okt 2010
    2.052
    0
    0
    in het noorden
    Wij geven in september een kraamfeest,ze is dan 9 weken. We geven het feest op 1 dag in 2 delen,in de ochtend voor de collega's,ruim 40 man,en in de middag voor ooms en tantes,ong 20 man. Maar 2u per keer. De reden dat we hiervoor hebben gekozen is omdat mijn man chef kok is en maar 2 dagen vrij is en geen avonden. En ik zag het niet zitten om die 2 dagen vol te plannen met kraamvisite. Ik heb er al super veel zin in en iedereen reageert enthousiast.... Ik hoop dat ons meisje het ook oké vindt want ze is gevoelig voor prikkels....

    Succes met de keuze en het voorbereiden... Doen wat voor jullie leuk lijkt.
     
  4. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik vind een kraamfeest erg onpersoonlijk!
     
  5. Luxebabykleding

    1 sep 2013
    6
    0
    0
    Een kraamfeest is hetzelfde als een babyborrel denk ik he?
    Ik vond het ook gemakkelijk dat je heel veel mensen in een keer kan ontvangen, De mensen die echt dichtbij je staan komen ook gewoon op bezoek.
     
  6. bloempie 1983

    bloempie 1983 Bekend lid

    24 aug 2010
    741
    0
    0
    overijssel
    Persoonlijk vind ik een kraamfeest erg onpersoonlijk. Ben zelf bij een kraamfeest geweest, maar de kleine lag in de wandelwagen te slapen, dus die zag je maar even, ook met de ouders zelf nauwelijks gesproken. Ik vond het een hoog cadeautjes incasseren gehalte hebben.
     
  7. San987

    San987 Fanatiek lid

    21 okt 2012
    1.516
    98
    48
    Ik ben nu een keer of 3 naar een kraamfeest geweest.
    Ik had inderdaad ook het idee van 'je mag niet op bezoek komen, maar willen wel een cadeau!'. De kleine lag ergens in een hoekje in de kinderwagen en de ouders hadden het heel druk, dus maar amper gesproken.
    Ook was het steeds meer een zuipfeestje, dan kraamborrel.
    1 keer was de papa namelijk het zatste van alles..

    Nee voor ons geen kraamfeest, maar gewoon gezellig kraambezoek!!
     
  8. Roxyroxx

    Roxyroxx Niet meer actief

    Tja, ik kies voor een babyborrel omdat ik een geplande keizersnede krijg. Ik kan het dan lichamelijk gewoon niet aan om iedereen op korte termijn te ontvangen en wil wel graag iedereen zien, vandaar na 6 weken een kraamfeest.

    Misschien onpersoonlijk, maar de vorige keer (spoedsectio) heb ik pas na 2 weken mensen ontvangen die heel dichtbij stonden en overig bezoek een beetje afgehouden omdat ik het lichamelijk niet kon opbrengen.
     
  9. Amytje

    Amytje Fanatiek lid

    7 jul 2010
    1.044
    25
    48
    Vrouw
    Midden Nederland
    Wij geven ook een kraamfeest over nu 4 weken..
    Vooral voor de "suffe" ooms en tantes!
    We hebben 2 soorten geboortekaartjes gestuurd..
    Vrienden en naaste familie komen toch wel aanwaaien, bij onze dochter zaten we al snel zaterdagen en zondagen met ooms en tantes die niet weg te slaan waren. Vandaar deze oplossing.
    Ook heb ik nu een keizersnede gehad dus vandaar lekker 6 weken na zijn geboorte, ben ik ook weer helemaal hersteld..

    Het is misschien meer onpersoonlijk dat vind ik ook wel, maar voor jezelf als gezin wel de ideale oplossing.. En daar denken we nu meer aan dan bij de vorige keer ;)
     
  10. SuusD

    SuusD Fanatiek lid

    8 jan 2013
    3.004
    3
    38
    Amytje GEFELICITEERD!!!

    Ik heb inderdaad ook familie die je eigenlijk niet wilt hebben maar het wel netjes is om ze uit te nodigen (voor die mensen wel een kraamfeest doen dacht ik) die mensen zijn namelijk toch altijd onpersoonlijk met ons
     
  11. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    17 apr 2013
    3.127
    2
    0
    Mijn lief werkt in de horeca als chef en zal waarschijnlijk ook niet veel vrij zijn na de bevalling. Wij denken ook na over een kraamborrel.
    Ik heb 2 paar grootouders, zelf vijf broers en zussen met 13 kinderen, zwager en schoonzus en 6 goed bevriende stellen die de eerste weken wel langs zullen komen en als ik er dan alleen voor sta lijkt me dat wel genoeg eerlijk gezegd...
    Maar goed, wie weet hoe ik er in april over denk ;)
     
  12. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    @amytje wat had je als teksten op die kaartjes gestuurd dan als ik vragen mag. we denken ook om een kraamfeest te geven. ik krijg ook een geplande kz en moet eerlijk gezegt ook niet denken aan direct bezoek en weken lang bezoek.

    hier zitten we alleen nog met wanneer zullen we het dan doen. krijg de laatste week van nov de kz waarschijnlijk dus dan zit je al gauw eind dec met de feestdagen. ik zou nu uitkomen tussen kerst en oud en nieuw of het echt handig is weet ik ook niet. verschuiven naar jan vind ik ook weer zo verweg klinken want het 1e weekeind wordt hem ook niet dan heb je overal nieuwjaarsrecepties enz. het is lastig vind ik hahahaha
     
  13. SuusD

    SuusD Fanatiek lid

    8 jan 2013
    3.004
    3
    38
    Tweety dat hebben wij ook wanneer het feest houden ben 17 nov uitgerekend
    Maar willen eerste maand alleen zijn met de baby en dan ja is het feestperiode...
     
  14. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ik had de eerste 2 dagen bezoek van vrienden, familie en wat verdere familie. Het was heel druk, maar dat vond ik net leuk want die eerste dagen sliep ik toch niet, te veel adrenaline. Daarna kwamen er nog wat verre vrienden langs maar dan enkel in het weekend. Mijn schoonouders wonen op een kilometer van ons en die kwamen elke 2 dagen eens langs. Mijn moeder woonde toen tijdelijk bij ons in dus die was er altijd.
    Ik vond het net heerlijk dat er bezoek kwam, konden ze lekker ons wondertje bewonderen. Wij hebben geen kraamfeest gehouden maar 3 maanden later wel een doopfeest en eerlijk gezegd vond ik dat niet zo leuk. Je kan er als ouder echt niet van genieten want je moet met iedereen praten, iedereen heeft je nodig, zelf kan je niet eten (wij deden het in een restaurant met zo'n 50 man) want je hebt geen tijd, iedereen wil tegelijk je kindje vasthouden wat ook niet altijd evident is want zo'n baby moet rust hebben... Vandaar dat ik ook niet voor zo een kraamfeest zou kiezen. Tenslotte is dat bezoek gewoon de eerste dagen, daarna kan je gewoon vragen dat ze (en dat zullen ze ook wel zelf willen) in het weekend of zo komen.
     
  15. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    329
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Bij Sylvano gewoon bezoek gehad, nu denken we eraan ook een kraamfeest te geven, dan wel thuis maar pas na 10 weken. Vond het zo vreselijk al dat bezoek dat bleef plakken en maar zo 4 uur bleef zitten!! Dan gewoon van 13:00 tot 16:00 uur en klaar! Dan maar onpersoonlijk, de mensen die het dichtst bij je staan komen toch wel op bezoek. En buiten dat had ik het na de bevalling van Sylvano erg zwaar met borstontsteking enzovoort.
     

Deel Deze Pagina