Meiden-gezin.

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Nora1983, 15 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Hoi allemaal!
    ik ben ruim op de helft van mijn 2e zwangerschap. Onze 1e is een meisje van bijna 3,5. Een temperamentvolle peuter-puber-meid, maar erg sociaal, ontzettend pienter en lief.
    Mijn beeld van ons gezin was eigenlijk stiekem een meisje en een jongen. Mede doordat ik bang ben voor een replica van mijn dochter ;), een stuiterbal die je batterij totaal leeg kan zuigen:D.
    Voor mijn gevoel was het ook een jongetje in mijn buik, we hadden zelfs al een naam! maar toen kwam de 20 weken echo. Om andere redenen wou ik deze keer graag weten wat we zouden krijgen, maar dat het gezond zou zijn stond natuurlijk bovenaan! Het was een totale verassing dat we nog een meisje krijgen!! Ik schrok wel :$, maar de echoscopiste stelde me gerust en zei dat meer ouders soms schrikken van de "uitslag". Gelukkig was de schrik al snel over en vond ik het eigenlijk wel erg fijn, nog een meisje! Begon ook mijn man te pesten;"nou, dat word leuk, 3 dames waar je op moet wachten tot ze opgetut zijn voor een feestje" of;"wist je dat vrouwen in 1 huis tegelijk ongesteld zijn?" :D:D:D En hij op zijn beurt;"ik denk dat ik maar in de garage ga wonen, 3 heksen in huis overleef ik niet"(mijn dochter en ik zijn nogal uit hetzelfde pittige hout gesneden zeg maar ;) ).

    Ik vind het dus best spannend, nog een meisje erbij. Ik vind het spannend omdat ik zo benieuwd ben hoe de 2 zussen straks met elkaar om gaan. Krijgen ze echt een zussen-band, of zouden ze elkaar de hersens inslaan?
    En om over mijn fantasie over de toekomst nog maar te zwijgen; ga ik straks 2x mee om een trouwjurk uit te zoeken? lenen ze elkaars kleding? staan ze samen voor de spiegel te tutten? helpen ze elkaar door liefdesverdriet heen? zitten we straks als 3 vrouwen heerlijk thee te leuten aan de eettafel? Mag ik 2x mee maken dat mijn dochters ook moeder mogen worden?

    Mss klinkt dit wel heel achterlijk allemaal, maar welke moeder fantaseerd nou niet over de toekomst van haar gezin? Welke moeder is ook Meiden-moeder, en hoe bevalt dat? wat is er leuk aan, wat is er niet leuk aan? Of heb je zelf een zus(je), hoe heb je toen je jeugd ervaren?

    Brand hier maar los zou ik zeggen, en deel gerust je fantasieën over de toekomst!!
     
  2. vaddie

    vaddie Fanatiek lid

    30 nov 2010
    4.016
    1
    38
    Vrouw
    In de buurt van Utrecht
    Hier ook 2 meiden. Eentje van 5 en van 10 maanden. Waar ik me nog iedere dag over kan verbazen is dat de 2e zo anders is dan haar grote zusje. In alle opzichten, uiterlijk maar ook karakter.
    De oudste is een zelfverzekerde dame die weet wat ze wil. Ook toen ze baby was.
    De jongste vind het allemaal wel prima. Kan echt een uur zelf spelen (de oudste kan dat nog steeds niet)

    Als de meisje zo gek op elkaar blijven als ze nu zijn gaat de toekomst zeker goed komen. :)
     
  3. Billy60

    Billy60 Niet meer actief

    Hier ook meidengezin. Ben er helemaal aan gewend en super trots!
     
  4. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Wat leuk een 2e meid,gefeliciteerd!
    Hier 3 meisjes, de oudste is heel meisjesachtig,is van de jurkjes, kralen rijgen ect. En doordat ze het liefst dingen meteen goed doet durft ze moeilijk nieuwe dingen te proberen omdat ze bang is fouten te maken.
    2e wat stoerder en pittiger durft wat sneller nieuwe dingen uit te proberen.met spelen maakt het echt niet uit of het auto's of poppen zijn.
    de 3e is nu 4 maanden. En daar zijn de allebei erg verzorgend voor. Een speeltje aangeven kusjes geven ect.
    Onderling zijn ze zowel lief als behulpzaam maar zo nu en dan ook echt haaibaaien.maar goed jongens vechten ook om speelgoed.alleen heb ik het idee dat ze nu al geniepiger zijn.zo van eerst pak ik speelgoed af,zus reageert daarop met een gil of een duw en dan doe ik net alsof ik zielig ben.
    Maar aan de andere kant hebben ze hier vanmiddag rondjes staan dansen met hun " prinsessen" make-up op en gister hebben ze de halve middag met hun theeservies gespeeld om dat vervolgens in de doos te pleuren en verder te gaan met bouwwerken van duplo :)
    Zo nu en dan pittig dus maar vooral superleuk!
     
  5. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.285
    3.527
    113
    Wij waren vroeger thuis met 5 meiden. Ondanks dat het regelmatig een kippenhok was, was het over het algemeen reuze gezellig!
    Allemaal verschillende karakters en verschillende interesses, de 1 kon/kan wat beter opschieten met de 1 dan de ander, maar over het algemeen hebben we allemaal een goede band met elkaar.
    Wij delen ook veel dingen samen, zijn bij elkaar ceremoniemeester geweest op de bruiloften enz. Dus van sommige zussen ook van tevoren de trouwjurk gezien.
    Inmiddels zijn 4 van de 5 getrouwd, alleen m'n jongste zusje woont nog thuis.
    Ik kan wel zeggen dat ik een fijne jeugd heb gehad en dat we het nog steeds goed hebben met elkaar.
    Wellicht was het voor m'n vader wat rustiger geweest als er 1 of meerder jongens tussen hadden gezeten, maar hij is zuinig op z'n dochters en is des te meer blij met de (handige) schoonzoons die hij nu in huis haalt. ;)
     
  6. Woezel 25

    Woezel 25 Fanatiek lid

    2 feb 2010
    1.779
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wij zijn een meiden gezin en zelfs een meiden familie.
    Wij hebben 3 dochters. Ik heb zelf 1 zus en zij heeft 2 dochters. Mijn ouders hebben dus 5 kleindochters :p Allemaal in de leeftijd oplopend van 7 maanden tot 7 jaar.

    Onze 2 oudste schelen iets meer dan 2 jaar. Ze kunnen heel goed samen spelen. Tuurlijk ook echt 'bitchen' hoor. Maar ja, dat zijn meiden. Ze zijn super lief en zorgzaam voor de jongste van 7 maanden. Die verveelt zich nooit en heeft altijd aandacht (heel handig ook ;))

    De 5 nichtjes is eigenlijk niet anders. Ze spelen heerlijk allemaal samen (we wonen ook dicht bij elkaar) en ze zijn gek op hun baby zusje/nichtje.
    Ik kan niet anders zeggen dan dat het super leuk is.

    Mijn ouders hebben wel eens gegrapt toen ik zwanger was van de derde 'als het een jongetje is moeten we ons echt gaan verdiepen hoor, we weten niet hoe dat moet' :D
     
  7. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Hier in verwachting van ons derde meisje :) ook ik kom uit een gezin met 2 meiden, mijn zusje en ik verschillen alleen als dag en nacht. We hebben nooit echt een goede band gehad tot een paar jaar terug. Nu dat zij ook mama is (van ook een meisje!) begint onze band sterker te worden. Voor wat betreft mijn eigen kinderen kan ik nog weinig zeggen over de omgang met elkaar omdat mijn oudste dochter gehandicapt is en de jongste pas 20 maanden. Er is dus nog niet echt sprake van samen spelen oid. Ben wel heel benieuwd hoe het straks gaat als nummer 3 ook wat groter is, eigenlijk precies hoe jij het omschrijft in de OP ts :D
     
  8. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.464
    1.647
    113
    Brabant
    Hier ook drie dochters. Ik geloof dat als we er nog drie zouden krijgen, dat t nog drie meiden zouden zijn...
    Ze konden niet meer verschillen:)
    Maar ik ben maar wat trots op onze blonde bende van ellende!
     
  9. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Haha, leuke omschrijving😂
     
  10. liefebees

    liefebees VIP lid

    6 dec 2010
    6.936
    204
    63
    Overijssel
    Jep hier ook 2 dochters, 3 en 4 jaar. Ik ben er vreselijk blij mee, wilde heel erg graag 2 meisjes. Zag mezelf ook totaal niet als jongens moeder en was stiekem bij de 2e zwangerschap zo opgelucht toen het weer een meisje bleek 😉
    Ze kunnen heel leuk samen spelen maar komt misschien ook omdat ze maar 16 maand met elkaar sxhelen.
     
  11. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    hier 2 meiden 2 totaal verschillende kinderen maar stiekem wel beide een stel kattenkopjes.
    nu zwanger van een derde dus ik ben benieuwd.
     
  12. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ook hier twee meiden, met een leeftijdsverschil van 25 maanden. Ze kunnen niet mèt en niet zonder elkaar :D Het ene moment is het grote zusterliefde en nog geen 5 seconden later meppen ze elkaar de hersens in :(
    Qua karakter lijkt de oudste van 7,5 het meeste op mij, dus dat botst ook regelmatig. De jongste van 5,5 lijkt meer op papa.
     
  13. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Wat leuk, 2 meiden, gefeliciteerd!

    Hier ook 2 meiden, en nu zwanger van de derde. We hebben nog geen idee wat het wordt.

    Onze meiden kunnen ook heel goed met elkaar spelen. Ze schelen 2 jaar en 5 maanden en de jongste is nu net op die leeftijd dat ze enorm opkijkt naar haar grote zus, die die adoratie natuurlijk geweldig vindt. Ze kunnen in het weekend zo een hele dag bezig zijn, zonder dat we ze horen.

    Mijn man vindt het geweldig, drie vrouwen in huis. Hij is zelf opgegroeid tussen vrouwen en hij vindt het, zoals hij altijd zegt, prachtige wezens.

    Ze hebben wel alletwee een compleet ander karakter, geweldig om te zien. De oudste is heel gevoelig, observerend, maar ook extravert en sociaal, met een enorme fantasie. De jongste is rustiger, kalmer, maar gaat snel haar eigen gang. Ze is minder snel geraakt en trekt zich ook minder aan van haar omgeving.
     
  14. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.582
    1.203
    113
    randstad
    Ik kom zelf uit een gezin van 4 waarvan 3 meiden. We zijn allemaal verschillend maar hebben goede band. Wonen ook allemaal dicht bij elkaar. Er gaat bijna geen week voorbij of ik spreek/zie iedereen wel een x. En als iedereen bij mn oudersbis is het een gezellige boel. Inmiddels ben ik ook tante van 2 nichtjes en zij en onze dochter kunnen ook erg leuk met elkaar spelen
     
  15. Gizzie1983

    Gizzie1983 Fanatiek lid

    11 apr 2011
    3.340
    207
    63
    Secretaresse
    Noord-Brabant
    Hier ook gezegend met twee prachtige meiden! En het grappige is, ze zijn echt in alles anders. Qua uiterlijk en qua karakter. Wat de ene lekker vindt om te eten, vindt de ander niet. Oudste is 'braaf', jongste is lomper en erg temperamentvol ;). Oudste sliep voorbeeldig, jongste slaapt elke nacht bij ons :p. Jongste daarentegen durft veel meer. Is extravert. Heel leuk om die verschillen te zien.

    De liefde tussen hen begint nu ook te groeien. Oudste vond de aandacht verdelen lange tijd moeilijk. Maar nu de jongste mee kan spelen, beseft ze steeds meer dat ze een maatje voor het leven heeft ♥. Als wij mopperen op de jongste, neemt zij het nu voor haar op. Maar ik voorzie ook nog veel 'bitch fights' in de toekomst :cool:. Haha. Ik vind het genieten!
     
  16. Gizzie1983

    Gizzie1983 Fanatiek lid

    11 apr 2011
    3.340
    207
    63
    Secretaresse
    Noord-Brabant
    Off topic: Nescio, gefeliciteerd met je zwangerschap!! Wat geweldig, een 3e op komst!
     
  17. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Dank je wel! :)
     
  18. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.532
    1.550
    113
    Ik heb straks ook een meiden gezin.
    Moest er ook ff aan wennen. Maar nu ben ik er heel erg blij mee. Had ik eigenlijk niet verwacht van mezelf, want wilde zo graag ook een jongetje haha.
    Ben benieuwd hoe het gaat zijn. Ik hoop wel dat ze er straks heel anders uit ziet en een ander karakter heeft. Niet dat ik mijn dochter niet leuk vind, maar twee heel verschillende kinderen lijkt me leuk.
     
  19. Charmed72

    Charmed72 Fanatiek lid

    8 mrt 2009
    1.318
    227
    63
    Vrouw
    Ik was er bij eerste van overtuigd dat ik een jongen zou krijgen (we wilden het geslacht niet weten). Bij de 20-weken echo meende ik het geslacht toch gezien te hebben en ik schrok me rot! Het zou best eens een meisje kunnen worden...

    Ik ben blij dat ik van tevoren rekening had gehouden dat het een meisje zou kunnen zijn, anders was ik me bij de geboorte pas rot geschrokken (dat zou wel erg raar zijn)! :$

    Ik zag mezelf totaal geen dochter krijgen, ik was zelf een jongens-meisje vroeger. Wat moet ik met roze en prinsessen...?
    Dus ik zou er een stoere meid van maken.

    Bij de tweede wisten we het ook niet, een meisje van harte welkom maar een jongen nét iets meer ;)

    Nu met twee meiden kan ik me niet voorstellen dat één van hun een jongen zou zijn geweest. Ik ben super gelukkig met ze.

    Dat stoere zit wel of niet in je karakter, blijkt nu. Met dezelfde opvoeding is de oudste is echt een meisje-meisje, ondanks mijn pogingen :D. De jongste is lekker stoer en eigenzinnig.
    Ze zijn echt totaal verschillend, qua karakter en uiterlijk. Of smaak: als de ene iets lekker vindt, vindt de ander het juist wel lekker.

    Maar ze spelen veel met elkaar en hebben ook veel met elkaar. Maar ik benadruk dat ze ook alleen elkaar hebben, we wonen niet op een plek waar andere kinderen zijn om mee te spelen.
     
  20. Wijffie75

    Wijffie75 VIP lid

    26 jun 2009
    5.330
    0
    36
    Midden v/h land
    Hier ook een meidengezin, ik heb 2 dochters. En er is geen man in huis (ik ben alleenstaand) dus we zijn echt alleen maar met meiden!
     

Deel Deze Pagina