Wacht op miskraam: thuisblijven???

Discussie in 'Miskraam' gestart door Babilu, 5 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Babilu

    Babilu Actief lid

    29 mrt 2016
    171
    0
    16
    Ik wacht op een miskraam maar weet niet of/wanneer deze komt. Ik werk wel omdat ik de afleiding goed kan gebruiken maar zit wel in spanning... Wat als er ineens iets erg gebeurt? En moet eigenlijk mijn haar verven bij de kapper, mensen op bezoek etc....hoe doe je dit....?
     
  2. Happyjoy

    Happyjoy Bekend lid

    21 jun 2016
    848
    10
    18
    Babilu,
    wat vervelend dat je in afwachting bent van een miskraam.
    Hoeveel weken zou je nu zwanger zijn? Ikzelf heb ten tijde van de miskramen ook gewoon gewerkt en bezoek over de vloer gehad. De krampen zijn iets heviger dan een reguliere menstruatie en het bloedverlies bouwde zich bij mij rustig op. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je zwangerschapsduur.
    Sterkte!
     
  3. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Ja ik heb miskramen gehad bij ruim 6 en 5 weken, daarbij was het als een flinke menstruatie. Maar ook bij ruim 11 weken en daarbij had ik nooit weg moeten gaan van huis (althans niet ver) moest uiteindelijk
    Opgenomen worden in het ziekenhuis vanwege het bloedverlies aan de andere kant vh land. Was wel behoorlijk traumatisch. Afhankelijk dus van hoe ver je bent zou ik bekijken hoe or wat.
     
  4. Babilu

    Babilu Actief lid

    29 mrt 2016
    171
    0
    16
    Ik heb leeg vruchtzakje van ca 8/9 weken
     
  5. Babilu

    Babilu Actief lid

    29 mrt 2016
    171
    0
    16
    Kan het ineens komen of eerst altijd wat veegjes?
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Kan allebei meid. Je kunt alles in een keer verliezen maar t kan ook pasr dagen duren.
    Zorg iig voor grote maandverbanden en mocht je gaan werken een schone broek en onderbuik in je tas.
    Is je werkgever op de hoogte? Dan hoeft je dat iig ( indien het ineens komt of je het niet trekt) geen uitleg te geven op t moment zelf.
    Pas goed op jezelf waar je ook voor kiest. Beide keuzes zijn prima.
     
  7. Irene1986

    Irene1986 Actief lid

    28 nov 2016
    473
    1
    18
    Ik heb zojuist een miskraam gehad van 8 weken. Wel met cytotec en zoo blij dat ik thuis ben gebleven. Had zware krampen en blij dat ik gewoon in mn eigen huis naar toilet kon. Heb zelf kraamverband gehaald, dat geeft wel wat zekerheid maar kan thuis lekker in mn joggingbroek lopen
     
  8. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Ik was ook ongeveer zover. Blij dat ik thuis was want het deed echt goed pijn en daarbij verloor ik ook veel bloed. Om nog maar te zwijgen over de emotionele zijde ervan.
     
  9. Love123

    Love123 Actief lid

    7 dec 2016
    138
    9
    18
    Ik ben met 13 weken "bevallen" van een leeg vruchtzakje, ik voelde het duidelijk aankomen. Het begon met wat krampen die steeds wat vaker kwamen. Ik ben toen nog wel naar de winkel gegaan. Na een paar uur werd het echt pijnlijk en waren het ook lichte weeen. 7 uren na de eerste krampen heb ik het vruchtzakje verloren.

    wacht jij op een spontane miskraam of heb je pillen ok het op te wekken? In dat laatste geval zou ik thuis blijven.

    Veel sterkte!
     
  10. MeLoVo

    MeLoVo Nieuw lid

    4 jan 2017
    1
    0
    1
    NULL
    NULL
    Als eerste heel veel sterkte! Ik was zwanger van een tweeling, maar helaas bij de eerste echo (termijnecho) geen hartactiviteit. De periode dat ik heb gewacht tot moeder natuur zijn werk zou doen, heb ik halve dagen gewerkt. Dit was een prettige middenweg.

    De dagen met cytotec ben ik thuis gebleven. Gelukkig. Ik heb de vruchtjes uiteindelijke verloren met 13 + 6. Ze zijn gestopt met groeien rond de 8 weken en 4 dagen. Ik heb twee keer cytotec moeten gebruiken, omdat het de eerste keer niks deed. Nu zit ik nog met restweefsel en werk ik weer halve dagen. Hopen dat de volgende controle beter is.
     
  11. LaVitaBella

    LaVitaBella Bekend lid

    3 sep 2012
    840
    311
    63
    Vrouw
    Sint Oedenrode
    Ik ben vandaag na 4 dagen bloedverlies en krampen het vruchtje verloren.

    Gelukkig gewoon thuis, maar heb de afgelopen dagen wel gewerkt. Ik hou van afleiding;) Bloed wel veel nu trouwens..
     
  12. Irene1986

    Irene1986 Actief lid

    28 nov 2016
    473
    1
    18
    Sterkte! Ik hoorde het van Lotte idd! Stoer dat je gewoon bent gaan werken, ik trok dat echt niet. Bij mij was bloeding en miskraam ook tegelijk, heb nergens op hoeven wachten. Ik ben denk ik gisteren alles verloren, heb nu nog af en toe wat druppels.
    Hou dat bloeden wel in de gaten he!
     
  13. vrouwvan

    vrouwvan Fanatiek lid

    26 dec 2015
    2.194
    1.240
    113
    Wat rot van je miskraam. Ik heb ook een miskraam het bloeden is zaterdag begonnen. Ikzelf heb ervoor gekozen om gewoon te werken. Bloed nog steeds maar ben deze week niet thuis gebleven. Vruchtje ben ik 2 dagen terug verloren.

    Sterkte verder
     
  14. Gember

    Gember Actief lid

    6 jan 2017
    363
    126
    43
    Vrouw
    Jeugdzorgwerker gehandicaptenzorg
    Gelderland
    Hallo allen,

    Ik ben nieuw op deze pagina en helaas meld ik me hier ook :(. Ik wil al zo'n twee jaar kinderen. Mijn vriend was er steeds niet aan toe. En nu is het eindelijk zover. Ik was zo blij dat ik snel zwanger raakte. Maar nu dit.. Het enige wat ik wil is dat het er nú uit komt, zodat ik voor ronde 2 kan gaan. Maar ik heb weinig krampen en eigenlijk ook alleen af en toe een veeg.

    Gaat het bij een klein leeg vruchtzakje van een halve cm ook zoveel bloeden en pijn doen? En als het vanaf dag 1 niet bestaat, waarom blijft het vruchtzakje dan nog 3/4 weken in mijn baarmoeder plakken?! :( Zo frustrerend. Ik zou nu eigenlijk 7 weken+5 zijn.

    Ik hoop echt dat het er snel uit is. Ik bloed nu al bijna 5 dagen steeds maar een klein beetje.

    Hoe gaat het nu bij jou babiloo?
     
  15. krullebol81

    krullebol81 Actief lid

    9 jul 2014
    393
    23
    18
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ik kreeg een miskraam in het weekend. Dinsdag begon ik wat oud bloed te verliezen, niet veel. Dit hield 4 dagen aan en het bloed werd steeds helderder.
    Dag 5 (zaterdag) begon ik steeds meer te bloeden en had ik echt maandverband nodig. In de avond had ik flinke krampen/weeën en was ik zo blij dat ik thuis was..lekker in pyjama op de bank.
    Op dag 6 verloor ik begin van de avond het vruchtje.

    Dag 5 en 6 heb ik elke keer geplast in de kannen van moeders voor moeders omdat ik voor mezelf wilde bijhouden wat ik verloor en hoeveel. Ook om het vruchtje evt op te vangen zodat we het konden bekijken en afscheid konden nemen. Uiteindelijk lag het vruchtje in mijn onderbroek.

    Ik ben na de miskraam nog een week thuis gebleven omdat ik mij heel slap voelde door al het bloedverlies.

    Doe vooral waar jij je goed en fijn bij voelt. Sterkte!
     
  16. Babilu

    Babilu Actief lid

    29 mrt 2016
    171
    0
    16
    Wat komt het toch ontzettend vaak voor he!! Jij ook sterkte....
    Ik ben vandaag bij de gyn geweest.bfijn een uur moeten wachten tussen al die dikke buiken in de wachtkamer.... Pffff....Er gebeurt niks. Heb cytotec meegekregen, nu kan ik het opwekken als ik eraan toe ben. Maar durf niet zo goed....
     
  17. Babilu

    Babilu Actief lid

    29 mrt 2016
    171
    0
    16
    Inderdaad waarom blijft zo'n leeg zakje groeien....dat snap ik ook niet....
     
  18. Jairy0811

    Jairy0811 Fanatiek lid

    19 sep 2016
    2.217
    1.383
    113
    Ik ben na het horen van ons verdrietige nieuws gewoon gaan werken, maar bij mij bouwde het zich geleidelijk aan op. Op het ergste moment van mijn bloedvverlies was ik alweer een week verder en zat ik recht voor het weekend. Helaas kwam het vruchtzakje bij mij uiteindelijk niet van zelf af, ook niet na 2x4 pillen cytotec en ben ik op een woensdag gecuretteerd ( 11 dagen na de slechte echo). Die week heb ik niet meer gewerkt tot aan de maandag na dat weekend weer.
    Ik merkte dat de afleiding me in het begin erg goed deed, net zoals de rust thuis na de miskraam dat ook heeft gedaan.
     
  19. Gember

    Gember Actief lid

    6 jan 2017
    363
    126
    43
    Vrouw
    Jeugdzorgwerker gehandicaptenzorg
    Gelderland
    Hey babilu,

    Spannend dat je voor deze beslissing staat. Wat is de reden waarom je het niet durft? Hoe lang wacht jij nu al op de miskraam? Heb je al wat bloedverlies gehad? Wordt het meer?

    Ik wacht nu bijna 6 dagen. Ik verlies elke dag een beetje bloed, wat veegjes. Gisteren avond 2 knal rode druppels, begint er meer op te lijken. Gelukkig ook iets meer krampen nu. Hoop echt dat het dit weekend doorzet.

    Ben gisteren wel ziek geworden. Verkouden. Ben meer dan een half jaar niet ziek geweest. Toen haast iedereen op mijn werk ziek was, liep ik kern gezond rond. Geen toeval, denk ik, dat ik nu ziek ben. Vlinder schreef laatst heel mooi; 'Je lichaam houdt er ook niet van. Die heeft letterlijk verdriet wanneer het niet goed gaat. En het is ook in ontkenning.' Daar heb ik veel aan gehad. Ik voelde me vanaf het moment dat ik het wist mentaal klaar voor de miskraam, heb de hele week gewoon gewerkt, maar mijn lijf geeft me duidelijk andere signalen. En daar heb ik dan toch wel respect voor.

    Vandaag ben ik niet naar school gegaan. Afhankelijk van hoe ik me morgen voel, laat ik mijn collega weten dat ik niet zeker weet of ik de hele dag kan werken maandag. Gelukkig weet hij er van en kan ik hem vertrouwen.
     
  20. Toutepetite

    Toutepetite Actief lid

    28 okt 2016
    246
    103
    43
    Vrouw
    Babilu, ben je er al aan begonnen? Je zal er toch doorheen moeten he en nu is het weekend, dus misschien wel een goed moment.

    Heb zelf een miskraam gehad zo'n 2,5 week geleden, ook een MA. Ik heb eerst een week afgewacht of het vanzelf zou komen. Tijdens die week ben ik wel gewoon gaan werken, maar had mijn baas wel ingelicht dat het zou kunnen dat ik ineens naar huis zou moeten. Ook had ik een speciale toilettas mee met extra ondergoed, Tena ladies en dikke maandverbanden, en pijnstillers, mijn noodsupply zeg maar.

    Uiteindelijk is er niks gebeurd, dus toen ik koos voor cytotec ben ik wel thuisgebleven, want dan weet je dat de kans erg groot is dat er iets zal gebeuren. Het is heel normaal dat je bang bent, ik was dat ook. Maar weet je, je zal er toch doorheen moeten en als het eenmaal aan de gang is, dan weet je ook dat het bijna voorbij is. Ik dacht bijv de hele tijd: OK this is it, en over ong een uur is het allemaal voorbij. Uiteindelijk heb ik 40 min op het toilet gezeten. De stress ervoor en de krampen die ik zo'n 24 uur had zonder iets te verliezen waren misschien nog wel moeilijker mee om te gaan, vond ik.

    Neem pijnstilling als dat je helpt en voor de rest, heel veel sterkte...
     

Deel Deze Pagina