Klaag topic-je

Discussie in 'Miskraam' gestart door , 4 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Ik heb gewoon even een ernstig baal momentje.
    Dus ik dacht misschien hebben er wel meer meiden behoefte aan om even te klagen.

    Ik ben het er gewoon ernstig niet mee eens dat iedereen om me heen om de haverklap zwanger lijkt te worden en dat het bij mij nog steeds niet goed gegaan is. En dat terwijl ik naar mijn idee alles doe wat ik zou moeten doen. De wereld is soms zo oneerlijk verdeeld!

    X Mara
     
  2. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

    Ik begrijp volledig wat je bedoelt.
    snap ook heel goed dat je er enorm van baalt.
    En dat mag ook gewoon. ;)
     
  3. Devana

    Devana Actief lid

    8 mrt 2008
    138
    0
    0
    Ik gun het iedereen echt van harte, maar vandaag hoorde ik dat een ex collega van mij op precies dezelfde dag is uigerekend als ik.. Alleen bij ons is het helaas fout gegaan :cry: Dat komt toch wel even rauw op je dak.. Zij zijn nu bezig met de kinderkamer uitzoeken, dan denk je wel verdorie dat hadden we nu ook kunnen doen. Maar onze tijd komt nog wel!

    Liefs Devana
     
  4. Jette

    Jette Fanatiek lid

    9 nov 2006
    2.436
    0
    0
    hoi,

    het staat je vrij om even lekker te balen hoor, gewoon doen, en niet vergeten dat de zwangeren onder ons diezelfde momenten hebben beleefd, dat geeft weer hoop!@!


    jette
     
  5. iCk

    iCk Lid

    3 jul 2008
    36
    0
    0
    hallo,

    ten eerste gun ik het iedereen van harte..

    maar ik heb ook soms van die klaag momenten.
    het lijtk wel alsof iedereen zwanger word in mijn omgeving.
    wij zijn al 2 jaar bezig om een kindje te krijgen dat is heel lang..

    afgelopen vrijdag hebben wij een miskraam gehad :(
    de eerste keer zwanger en dus ook de eerste keer mis.. ben daar zo ongeloofelijk kapot van..


    iedereen veel suc6 en de moed niet opgeven ook wij zullen mama worden..

    groetjes
     
  6. Vlinderkind

    Vlinderkind Niet meer actief

    Hier hetzelfde gevoel. Op dit moment is zo'n beetje iedereen in mijn omgeving zwanger. Inderdaad, ik gun het iedereen echt van harte, maar ik gun het mezelf na ruim 3 jaar en 3 miskramen ook onderhand eens een keer.
     
  7. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

    ik denk er net zo over...de zus en schoonzus van mijn vriendin zijn zwanger, mijn buurvrouwtje en de dochter van mijn moeders vriendin ook al..en ikke....nog steeds niet...5.5 jaar bezig 1 keer zwanger geweest, MK gehad en dat was het dan :cry:
    Maar ik geef de moed niet op...ook mijn dag komt een keer...maar de grote vraag altijd wanneer!
     
  8. Niet meer actief

    @ Devana, ja dit is wel erg zuur. Het leven kan soms wreed zijn. Nu hopen dat je ook gauw geluk mag hebben.

    @ Jette, dankjewel. Het doet me idd goed om te horen dat het uiteindelijk lukt. En aan jouw banner te zien is dat helemaal goed gekomen.

    @ Debsje, ick en Anouk, tja en dan maar zeggen dat geduld een schone zaak is. nou ik denk dat jullie geduld genoeg hebben gehad. Ik zal duimen dat het nu eens mag lukken.
     
  9. bramtim

    bramtim Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.107
    0
    36
    Tuurlijk gun je het een ander ook van harte maar nog altijd mezelf het meest hoor!
     
  10. miriam25

    miriam25 Fanatiek lid

    9 jan 2007
    3.072
    0
    0
    cal center medewerkster
    ja klagen dat is heerlijk om soms even te doen
    soms heb je gewoon echt het gevoel dat alles om je heen doorgaat en dat het bij jou stil blijft staan

    dit is een gevoel dat ik ook heb al een tijdje
    we zijn nu al zo veel verder nog steeds geen kindje in huis wel 3 of 4 zwangerschappen verder de 4de daar zit ik nu midden in

    en om me heen iedereen die maar zwanger raakt niet echt zorgvuldig is voor mijn gevoel en alles loopt op rolletjes

    o soms kan ik er echt heel slecht tegen

    dus fijn zo'n topic meid

    ik doe mee

    o ja en jette ik weet dat het ook uiteindelijk goed kan gaan daar zijn jullie het voorbeeld wel van en de rest natuurlijk maar toch soms zie je dat niet meer
     
  11. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Jezes meid! Ik weet nie hoe je je voelt maar ik begrijp dat het echt verschrikkelijk moet zijn. Heel veel succes en ik duim echt voor je....
     
  12. Niet meer actief

    Ik weet ook niet hoe jullie jezelf moeten voelen, maar het lijkt me vreselijk... veel sterkte!
     
  13. Vlinderkind

    Vlinderkind Niet meer actief

    Weet je wat me ook dwars zit?! Niet alleen dat iedereen in mijn omgeving zwanger is, maar vooral dat inmiddels ook iedereen die moeite had met zwanger worden inmiddels zwanger is en wij nog steeds niet. Wij begonnen zo'n beetje als eerste in onze omgeving en iedereen is inmiddels zwanger van nummer zoveel. Ook de mensen die ook al een hele tijd aan het proberen waren en waarbij het niet leek te lukken, aanvankelijk. Soms kan ik het gewoon niet meer horen, al die blije aankondigingen. Iedere keer maar weer je gezicht in de plooi houden en blij feliciteren. Wanneer zijn wij nou eens aan de beurt?
     
  14. Niet meer actief

    Ik begrijp helemaal wat je bedoelt Anouk..
    Het is soms ook niet eerlijk verdeelt.

    Waar ik zelf heel slecht tegen kan is dat ik inprincipe alles volgens het "boekje" doe. En dat het dan niet lukt. Terwijl een kennis van mij een gezond kindje op de wereld zet ondanks dat ze tijdens haar zwangerschap gewoon rookte, dronk, biefstuk at enzovoorts. Niet dat ik hoopte dat er bij haar iets mis ging, maar ik vind inmiddels dat mijn inzet en goede gedrag wel eens beloond mag worden.
     
  15. Vlinderkind

    Vlinderkind Niet meer actief

    Exact. Ik doe ook werkelijk alles volgens het boekje. Ik ben zelfs 26 kilo afgvallen om de kansen te vergroten en zeker te weten dat de zwangerschap zo gezond mogelijk zou verlopen voor mijn toekomstige kleintje. ik leef heel gezond, eet gezond, sport meer dan voldoende. Roken doe ik niet, drinken doe ik niet. Veel gezonder leven, kan gewoonweg niet. Maar een zwangerschap vasthouden, ho maar. Voor jou geldt hetzelfde alleen aan jouw onderschrift is te zien dat jij ook al ontzettend veel miskramen hebt gehad. Meid, wat ongelofelijk heftig. Ik heb er nu 3 (eigenlijk 4, maar van 1 wist ik het niet totdat de gyn het mij vertelde) mk-en gehad en ik heb het al helemaal gehad.

    Heerlijk, effe lekker klagen hierzo. Gewoon spuien wat je op je hart hebt. Straks hou ik tegenover de buitenwereld wel weer mijn gezicht in de plooi, maar hier.... Effe lekker zaniken en jammeren.
     
  16. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    oh heerlijk zo'n klaag topic, ik loop mezelf nu al maanden groot te houden dat ik niet zo moet klagen en zeuren, maar wat jullie allemaal schrijven is zo herkenbaar!

    ik heb nu 2 mk's gehad, en na de eerste mk is mijn menstruatie nooit meer goed geweest. Ik maak te weinig slijmvlies aan. Toch was ik weer zwanger, maar ook die tweede keer ging mis. Inmiddels hebben ze de hormonen onderzocht, dat was allemaal normaal, geen verklaring waarom ik geen slijmvlies aan maak. Nu krijg ik een hysteroscopie, maar ik ben echt heel bang daarvoor.

    ik probeer blij te zijn voor anderen (want werkelijk iedereen die dicht bij mij staat/familie is nu zwanger of heeft net een kleintje, incl. een hele zwik collega's waar ik ook elke dag weer mee geconfronteerd word)

    en dan zeggen ze: ja maar het valt je nu pas op, omdat jij miskramen hebt gehad.

    Nou nee, mijn schoonzussen allebei, mijn 3 vriendinnen, nichtje waar ik goed mee om ga, en collega's. Dat is dus wel echt iedereen!

    ik trek het soms echt niet meer, het zet ook zoveel druk op je relatie, ik kan met bijna niemand praten want iedereen die zwanger is of al kindjes heeft begrijpt mij toch niet...

    mijn schoonzus as tegelijkertijd met mij zwanger en tegelik uitgerent en nu gaat zij straks dus wel bevallen en ik niet :cry:

    en ik ben gewoon soms zo boos. Mijn moeder is nu oma van een jongen en een meisje, mijn schoonmoeder ook oma van een meisje en straks een jongen, en wie zit er nu nog te wchten om oma te worden van mijn kindjes? niemand denk ik...zo voelt het soms gewoon, alle geslachten zijn er al aan kleinkinderen, dus wat doe ik er nog toe...

    @mara, heel veel sterkte, dat lijkt me echt een hel, 9 jaar en 6 miskramen....jeetje wat zit ik dan te zeuren zeg!
     
  17. Niet meer actief

    @ Lynn

    Nee hoor je hebt alle recht om te zeuren!
    Het is dan ook echt moeilijk om enthousiast te doen voor de mensen die wel zwanger zijn. Zeker als je schoonzusje op díe dag is uitgerekend. Zal echt wel een hele dubbele dag worden.

    Ik werd op precies dezelfde dag gecurreteerd dat mijn zus beviel. Geloof me dat dat je emoties van het ene uiterste (verdriet) naar het andere uiterste (blijdschap) brengt. En ook jaloezie, dat schijnt de verboden emotie te zijn, maar die is er toch ook wel degelijk.

    XXX
     
  18. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Ja Jaloezie, het mag niet, maar ik denk dat we het allemaal wel voelen...
    Ik mag het inmiddels van mezelf wel, ik wil niet meer mijn gevoelens onderdrukken, ik zal het niet aan een ander laten merken maar als ik boos en gefrustreerd in mijn bedje jaloers lig te zijn, laat ik het ook gewoon komen...probeer daarna wel steeds weer te relativeren om toch ook weer het positive te zien alleen dat gaat me erg slecht af....soms heb ik een paar dagen dan voel ik me heel goed, maar toch meeste van de tijd niet :rolleyes:
    en dat komt omdat ik het gewoon echt niet snap waarom sommige mensen wel ineens gewoon normaal een kindje krijgen en ik (en jij en de rest in dit topic) dus niet....
    ik kan er echt niet met mijn pet bij en dat frustreerd zo!
     
  19. olivia79

    olivia79 Lid

    20 feb 2008
    94
    0
    0
    Lekker zo'n klaag topic! Ik hou het soms ook niet meer! Helemaal niet als er in je vriendengroep een ' grapje' wordt gemaakt van: mijn man is een echte man, want hij heeft mij zwanger gemaakt! Dat is al ff geleden maar als ik dat binnenkort weer aan moet horen, sta ik niet voor mezelf in! Sommige mensen hebben geen idee waar ze het over hebben!

    Ik probeer echt niet jaloers te zijn, maar ik kan er niets aan doen.....Nu mogen wij toch ook wel eens een keer?

    En ondertussen schaam ik me rot, zoveel als de meesten van jullie hebben wij nog niet eens meegemaakt. Hoop dat wij met zijn allen snel aan de beurt zijn!

    Liefs Olivia
     
  20. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

    Van dat hyves krijg ik trouwens ook de sikkepit :(
    ik kwam er gister achter dat 6 van mijn oude schoolvriendinnen net bevallen zijn of bijna gaan bevallen :(...lekker hoor en er waren er al 4 in mijn vriendenkring die zwanger zijn...dat zijn er dus 10 in totaal.....het lijkt wel of de hele wereld zwanger is behalve ikke :cry: (wij allemaal)
     

Deel Deze Pagina