2017: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Discussie in 'MMM clubs' gestart door ike, 11 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Hoi allemaal,
    2016 loopt ten einde. Het jaar waarin wij begonnen zijn met icsi. Dit jaar wil ik graag af gaan sluiten, het heeft ons mooie kansen gebracht, maar nog geen goede zwangerschap.
    Ik zie 2017 als een nieuw jaar met mooie nieuwe kansen.
    Nu nemen wij even rust van icsi en na een evaluatie gesprek met onze gynaecoloog in januari gaan wij in februari waarschijnlijk onze weg vervolgen.
    Wie kijkt er nog meer uit naar een nieuw jaar?
    Groetjes Ike
     
  2. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Hoi Ike,

    Ook wij zitten in een rustperiode na begin dit jaar een missed abortion bij 9 weken (cryo uit ivf 1), en vervolgens twee mislukte pogingen (ivf 2 maar 1 embryo die een dag achterliep en icsi 1 geen embryo('s), en dus geen terugplaatsing). Wij gaan nu eerst dit jaar saampjes afsluiten om in 2017 vol goede moed verder te gaan, maar dan in DD of Gent. In DD hebben we eind januari het intakegesprek en ben benieuwd of ze wat voor ons kunnen betekenen en wat de mogelijkheden nog zijn...
     
  3. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Hoi Jolanda,

    Jullie hebben ook al een heel traject doorlopen.
    Als je van ivf naar icsi gaat tellen ze dan de vergoede pogingen weer vanaf 0? Of was dit nu jullie laatste vergoede poging?
    Wachten jullie eerst het gesprek in dd af voor jullie naar Gent gaan?
    Welk ziekenhuis zaten jullie nu?

    Groetjes Ike
     
  4. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Nee, ivf of icsi maakt niet uit, alles telt voor de verzekering als poging. Wij gaan nu overstappen qua zorgverzekering om 4e en evt. 5e poging vergoed te krijgen.
    We hebben in Gent ook al een afspraak staan, maar pas 2 mei, dus DD komt gewoon eerder... wij liepen in het umc in Utrecht. Achteraf hadden we eerder moeten overstappen, maar ja, achteraf is het altijd makkelijk om dat te zeggen.

    Hebben jullie er nu ook al 2 pogingen op zitten? Hoeveel terugplaatsingen hebben jullie gehad? In welk ziekenhuis?
     
  5. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Hoi Jolanda,

    2 mei pas, dat is nog wel erg ver weg. Wat is de reden dat je over wilt stappen? Ivm het Nederlandse protocol?
    Hoe lang moeten jullie rijden naar gent of dd?
    Goed dat je overstapt naar een andere verzekering.

    Bij icsi 1 heb ik 3 terugplaatsingen gehad (1x miskraam, 1x misnesteling, 1x mislukt). Nu bij icsi 2, 1 verse tp gehad wat helaas in een miskraam is geëindigd. Nu nog 3 cryo's. Wij lopen in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Ik ben wel erg tevreden over het ziekenhuis.
     
  6. Jolandadjk

    Jolandadjk Fanatiek lid

    22 jun 2014
    1.679
    182
    63
    Inderdaad vanwege de Nederlandse protocollen... ik ben moeilijk te stimuleren, zat bij de laatste poging aan de maximale dosering Gonal en dat leverde zelfs minder follikels en nog minder eicellen op (1e poging 150 ie 6 follikels, 6 eicellen, 4 embryo's, 1 verse tp mislukt, 1 cryo niet goed ontdooit, van de andere cryo zwanger, maar helaas miskraam; 2e poging 200 ie 5 follikels, 5 eicellen, 3 bevrucht, waarvan 2 afwijkend (3 kernen na bevruchting ipv 2, daarom laatste poging icsi ipv ivf), 1 embryo; 3e poging 225 ie 5 follikels en maar 2 eitjes, waarvan 1 niet rijp genoeg en de ander na de icsi uit elkaar gevallen)... tijdens evaluatiegesprek in Utrecht zeiden ze dat ze het protocol bij een volgende poging niet zouden aanpassen, dus dat geeft weinig vertrouwen. In buitenland zijn ze verder qua onderzoeken, technieken en minder vast aan allerlei protocollen. Dus we gaan zien wat ons dat gaat brengen... zowel Gent als DD zijn ruim 2 uur rijden voor ons.

    Wat naar dat het al 3 keer wel gelukt is, maar niet is blijven plakken... nog 3 cryo's klinkt op zich wel positief! Hopelijk zit daar een plakker tussen!
     
  7. clarajilla

    clarajilla Fanatiek lid

    23 feb 2015
    3.654
    918
    113
    Wij beginnen in januari met ivf. Slik nu de pil tot en met 31 december. Vind dat ook wel een mooie afsluiter en een mooie start voor 2017! Begin wel al 28 december met spuiten van decapeptyl, maar voelt pas echt dat we voor een nieuwe kans gaan als ik die laatste pil heb geslikt!
     
  8. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    @Jolanda wat vervelend dat je zo moeilijk te stimuleren bent. Ik heb beide keren 150 eenheden gonal f gespoten, 1x 9 follikels waarvan 7 bruikbaar en dat leverde dus 1 verse tp en 2 cryo's op en 1x 15 follikels waarvan 10 bruikbaar en dat leverde 1 verse tp en 3 cryo's op. Ik mag daar dus zeker niet ontevreden over zijn.
    Als wij in januari het evaluatie gesprek met onze gynaecoloog hebben, willen we het hebben over het gebruik van utrogestan. Dit wordt bij ons alleen bij een verse tp en dan maar 2 weken gedaan. Misschien volgende keer toch ook bij een cryo en misschien langer.

    @clarajilla ook een goede afsluiting en nieuwe start van iui naar ivf. Ik kan mij voorstellen dat het pas echt als een nieuw begin voelt na de pil. Of vanaf dat je begint met stimuleren. Jij hebt dus het lange protocol? Welk ziekenhuis zit je?
     
  9. Woman25

    Woman25 Actief lid

    11 jun 2016
    216
    3
    18
    Ook hier helaas heeft ivf/icsi poging 1 niks opgeleverd. Alleen 1 embryo dat achter liep met delen, maar liep tot niks uit helaas :(
    Ben ook slecht te stimuleren en had met menopur 300 eh maar 5 follikels. Een laag AMH waarde op mijn 26e :( 1.06. Maargoed we geven niet op!

    2017 wordt ons jaar toch meiden :D
     
  10. Nijne

    Nijne Lid

    30 nov 2016
    12
    6
    3
    NULL
    NULL
    Wij starten ook in 2017 met waarschijnlijk icsi. Tot nu toe alleen wat voorbereidende gesprekken en onderzoeken gehad. In januari het intakegesprek en dan afwachten wanneer we daadwerkelijk mogen starten. Benieuwd wat 2017 voor ons in petto heeft.
     
  11. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    @woman gezellig dat je ook hier komt kletsen. Ik ken jou natuurlijk al van het ivf/icsi 2016 clubje.
    Wanneer heb jij ook alweer een gesprek over hoe nu verder? Jij loopt al in gent, ben benieuwd hoe ze het verder aan gaan pakken met stimuleren.

    @nijne spannend helemaal aan het begin van icsi. Hadden jullie al een ander mmm traject doorlopen? Zoals iui? Of direct icsi?
    Toen wij (ik praat vaak in wij, mmm voelt als iets van mijn man en mij samen) de mmm in rolden kwamen wij direct bij icsi uit. Vorig jaar stonden wij waar jij nu staat, aan het begin van de icsi. Er kan heel veel gebeuren in een jaar.
     
  12. Nijne

    Nijne Lid

    30 nov 2016
    12
    6
    3
    NULL
    NULL
    Ja best spannend, maar toch ook zin in. Thuis komen we ook niet verder. Mijn man heeft enkele jaren geleden zaadbalkanker gehad en beide testikels zijn toen verwijderd. Gelukkig hebben ze wat zaad kunnen bewaren. En het belangrijkste: mijn man is weer helemaal gezond!
    We hebben ervoor ook nooit geprobeerd om zwanger te raken, dus dit traject in de mmm is nieuw voor ons.

    @Ike: Hoe komt het dat jullie direct zijn gestart met icsi? Ik zie dat je twee pogingen hebt gehad, waaronder een miskraam. Dat lijkt me heel heftig. Zit er veel tijd tussen de verschillende pogingen?

    2017 zal vast veel mooie dingen in petto hebben. Daar houden we gewoon aan vast. Sowieso een jaar dat een hoop duidelijkheid zal bieden.
     
  13. clarajilla

    clarajilla Fanatiek lid

    23 feb 2015
    3.654
    918
    113
    @ike, ja helaas het lange protocol. Wachtte al 3 maanden vanaf de laatste iui.. Ik heb echt heel veel geduld alleen dat wachten terwijl er bijvoorbeeld ook gewoon door had kunnen gaan, vind ik echt nutteloos en kan daar echt depressief van worden. Maarja zo is nou eenmaal het protocol al dat wachten..

    Ik loop in het mcl maar dar is een IVF transport kliniek dus de bevruchting en terugplaatsing vinden plaats in het umcg
     
  14. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    @nijne wat fijn dat je man helemaal gezond is nu! Jullie moeten het dus hebben van het zaad dat toen bewaard is? Hopelijk is het goed bruikbaar!

    Wij waren 2 jaar zelf bezig en zijn in mei 2015 naar de huisarts gegaan. Als eerste is het zaad van mijn man gecontroleerd, doordat hij ivm een spierziekte sinds ruim 20jaar in een rolstoel zit was de zaadkwaliteit behoorlijk verslechterd. Voor iui en ivf kwamen wij daardoor sowieso al niet in aanmerking. Icsi was het enige wat ons kon helpen. Omdat daarbij 1 zaadje al voldoende is om 1 eitje te bevruchten.
    Wij hebben tussen iedere tp/behandeling veel tijd genomen. Eerste punctie was begin maart, na die miskraam eind april cryo tp gehad en daarna in juli nog cryo tp. 2e punctie was in november. Waarschijnlijk gaan we nu weer door in februari. Als we alles achter elkaar hadden gedaan met alleen de verplichte rustmaand na punctie dan had ik in augustus/september (ik heb het lange protocol) al de 2e punctie gehad kunnen hebben. En hadden we nu ook al 2 cryo terugplaatsingen gehad kunnen hebben. Maar wij nemen tussendoor steeds veel tijd voor onszelf en het emotionele stuk. Wij hebben dat echt nodig om er op een goede manier doorheen te komen. Er komt emotioneel gezien gewoon zoveel op je af. Het ziekenhuis plant gewoon afspraak na afspraak. Wij trappen dan gewoon op de rem.

    @clarajilla mmm is inderdaad heel veel wachten. En dat is niet altijd even fijn inderdaad. Een transportkliniek lijkt mij niet fijn. Maar wel fijn dat het zo kan.
     
  15. clarajilla

    clarajilla Fanatiek lid

    23 feb 2015
    3.654
    918
    113
    Ja, tot nu toe ging de iui's wel snel. In 5 maanden tijd,6 iui gehad. Snap best dat ik 1 of 2 maand moesten wachten voor start IVF. Maar moest nu 3 maanden weer zelf proberen ( wachten) voor ik aan de pil moest ( toevallig ook 2 maanden..) dus zo weer een nutteloos half jaar verder..
    Ja vind op zich wel vervelend maar gelukkig kan alles in het ziekenhuis waar we binnen 10 min zijn tot en met de punctie. Voor het andere ziekenhuis moeten we ruim een uur enkele reis rijden!
     
  16. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    @clarajilla dat het zelf proberen nutteloos voelt snap ik wel. Als iui mislukt verwacht je ook niet dat het zelf nog lukt. 2 maanden pil is lang. Bij ons is het lange protocol 1 strip pil (21dgn) laatste 4dgn vd pil beginnen met decapeptyl, bij menstruatie op cd2 beginnen met gonal f.
    Dan ben je zo inderdaad bijna een halfjaar verder.
     
  17. samira28

    samira28 Bekend lid

    10 jun 2008
    583
    37
    28
    Vrouw
    Ik heb eindelijk groen licht gekregen van het ziekenhuis om te mogen beginnen met ICSI.
    Vanwege de feestdagen kan ik pas in januari op mn 3de cyclusdag beginnen metde pil. En begin febr gaan prikken..
     
  18. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Samira wat fijn dat je groenlicht gekregen hebt!
    Kijk je er naar uit? Of zie je er tegenop?
     
  19. samira28

    samira28 Bekend lid

    10 jun 2008
    583
    37
    28
    Vrouw
    nee ik kijk er echt naar uit, ik ben het wachten zo beu.
     
  20. Woman25

    Woman25 Actief lid

    11 jun 2016
    216
    3
    18
    Nijne en Ike, heftig wat betreft jullie mannen!
    Nijne voor jullie hoop ik ook echt dat het ingevroren staaltje goed zal zijn en er een mooi wondertje uit voort mag komen!
    Ike helaas moest je je hier aanmelden na een miskraam :( hopelijk hebben jullie straks een mooie plakker en een voldragen zwangerschap!

    Hier is de kans op natuurlijke zwangerschap klein maar zou het ergens nog wel zelf willen proberen. Alleen door de endometriose is elke keer ongesteld zijn weer een ramp, er komen dan weer verklevingen en dan zou ik misschien uiteindelijk weer geopereerd moeten worden! Dus eerst gewoon get icsi traject doorlopen.

    6 januari hebben we een gesprek over hoe het gegaan is en hoe nu verder. Spannend wel weer :)
     

Deel Deze Pagina