Amnionstreng

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Bienski, 16 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bienski

    Bienski Nieuw lid

    16 mrt 2017
    1
    0
    0
    NULL
    NULL
    Voor zwangeren vrouwen die te horen hebben gekregen dat er een amnionstreng te zien is, wil ik graag mijn verhaal delen.

    Bij mijn 20 weken echo bij de verloskundige, vertelde de echoscopiste aan haar leerling: kijk, een amnionstreng. Ik vroeg wat dat was en daar werd luchtig op geantwoord dat het een vliesje was in de baarmoeder.
    Eenmaal thuis gekomen las ik de papieren die ik had meegekregen even door. Op de laatste pagina stond een foto met de streng met daarbij de tekst: "Let op, Amnionstreng!". Toch maar even googlen. Daar kreeg ik het ene horror verhaal na het andere te lezen. Ik dacht, even bij afbeeldingen kijken om mijn echo te vergelijken met andere. Dat was achteraf gezien het slechtste idee ooit.. Foto's van baby's met geamputeerde ledematen, misvormde handen en voeten en zelfs foto's van doodgeboren kindje smet misvormde hoofdjes. Ik ben mij kapot geschrokken! Direct de verloskundige gebeld en ja, die had het al vernomen van het echo centrum. Doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een GUO.

    De streng was heel goed zichtbaar en liep dwars in het midden door het vlies waar mijn baby in zat. Nee, dat hadden ze niet eerder zo gezien, meestal zat de streng in een hoekje en drukte het in de loop van de zwangerschap weg.

    Handjes, voetjes en bovenlip werden gecheckt en het zag er wel goed uit. Bij het zogenaamde amniotic band syndrome heb je 33% kans op open gehemelte, klompvoetjes en misvormde handjes. Dat is dan geen schade van de streng zelf, maar het betreft afwijkingen die bij zo'n streng vaak gezien worden.

    Ook werd mij verteld dat een amnionstreng vaak helemaal niet wordt gezien, maar dat pas als baby's geboren worden met lymfeoedemen of zelfs geamputeerde ledematen, er achteraf wordt geconstateerd dat er blijkbaar een amnionstreng zat.

    Aangezien mijn streng heel goed zichtbaar was (en in mijn beleving dan blijkbaar heel dik en heftig was), was ik verschrikkelijk bang voor de gezondheid van mijn kind. Op internet kon ik alleen maar posts van vrouwen in dezelfde situatie vinden met vragen maar nergens het verdere verloop.

    In week 28 was de streng niet meer zichtbaar. Echter, er staan diverse afbeeldingen waarop te zien is hoe die uiteinde zich wikkelen om armen en beentjes en alsnog schade aanrichten, dus ik was totaal niet gerustgesteld.

    Na 40 weken en 3 dagen kwam mijn dochter ter wereld, helemaal gezond, alles er op en er aan!

    Voor iedereen die in deze situatie zit hoop ik dat mijn verhaal je een hart onder de riem kan geven. Natuurlijk weet je pas zeker dat je een gezond kind hebt als het geboren is. Maar mijn geval met die dikke streng dwars door het midden leek voor mijn gevoel zo kansloos en ik had zo graag een positief bericht gevonden om mij aan vast te klampen! Daarom wil ik dit graag delen.

    Heel veel sterkte!

    xx
     
  2. Penny123

    Penny123 Actief lid

    2 mrt 2017
    267
    145
    43
    NULL
    NULL
    Wat fijn dat je kindje gezond is geboren. Lief dat je je verhaal gedeeld hebt.
     
  3. CherryBelly

    CherryBelly Fanatiek lid

    12 okt 2010
    1.421
    1
    38
    Randstad
    Wow wat zal jij een spannende zwangerschap gehad hebben. En wat fijn dat jullie dochter gezond ter wereld is gekomen.
     
  4. Mom2Be92

    Mom2Be92 Bekend lid

    17 okt 2013
    520
    3
    18
    Almere
    WAUWWW Bienski!!

    dit doet mij zo goed!! gisteren dit te horen gekregen! wij waren helemaal in paniek. Ben nu 13 weken en 2 dagen en heb ook een hele dikke amnionstreng maar de echoscopiste gaf aan dat onze kindje helemaal vrij lag...dat konden wij ook zien alleen hebben wij zo'n angst nadat we een hoop nare dingen hebben gelezen! bedankt meid!! echt!
     
  5. Wendy88

    Wendy88 Fanatiek lid

    3 mei 2012
    3.316
    305
    83
    Kinderdagverblijf
    Ik wou je idd net laten weten dat je hier even moest kijken!! Goed dat je het al hebt gezien!
     
  6. Mom2Be92

    Mom2Be92 Bekend lid

    17 okt 2013
    520
    3
    18
    Almere
    Thanks Wendy88 <3
     

Deel Deze Pagina