Verbeter punten kinderdagverblijf

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door linxje, 27 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. linxje

    linxje Lid

    11 jul 2011
    72
    0
    6
    Hallo mama's (en misschien papa's)

    Voor diegene waarbij hun kindje op een kinderdagverblijf zitten , wat zouden jullie als verbeter punten zien ?

    Bij het kinderdagverblijf van mijn kindje vind ik dat ze beter moeten omgaan met "bijters" mijn kindje is al paar keer gebeten en heb niet het idee dat er wat mee gedaan word.
     
  2. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    En wat ga je er dan mee doen?
     
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Wat is je eigen idee daarbij? Heb je het met de leiding besproken?
     
  4. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Mijn kind bijt en rijdt paardje op baby's... Echt ik verzin het niet... Ze grijpen wel in hoor daar niet van, maar wat zouden ze nog meer kunnen doen?
     
  5. Yvke86

    Yvke86 Fanatiek lid

    11 apr 2013
    1.696
    295
    83
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Limburg
    Ik werk zelf in de opvang en wij hebben ook een bijter in de groep. Die wordt echt wel extra in de gaten gehouden. Maar tijdens "spel" is er snel gebeten. En natuurlijk wordt het kindje aangesproken.
    Ben ook benieuwd wat ze volgens jou er nog meer mee moeten doen dan?

    Verbeterpunt voor de locatie waar mijn zoontje zit.
    Kindjes wat vaker met warm weer drinken aanbieden.
    En wat meer naar buiten toe
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.530
    113
    Ik vind soms dat kinderdagverblijf wat te makkelijk zijn wat betreft bijten. Ja het is zo gebeurd maar dat betekend niet dat je het dan maar moet laten gebeuren.
    Toen ik destijds op het kinderdagverblijf werkte hadden we hier een heel streng beleid op. Het bijtertje werd letterlijk op de voet gevolgd...die zette geen stap zonder dat 1 van de leidsters ernaast liep of zat. Dat wisselende we af..op de momenten dat we niet konden garanderen dat er 1 paar ogen 100% op dat kindje gericht was ging die in een kinderstoel.
    Ik vind persoonlijk dat het tegenover het andere kindje en de ouders niet kan maken om het nogmaals te laten gebeuren.

    Dus ja je kan het zeker voorkomen als je weet dat er 1 bijtgraag is, daar zul je als leidsters wat meer energie in moeten steken.
     
  7. Logan

    Logan Niet meer actief

    Ben ik blij dat mijn kind niet op dat kinderdagverblijf zit. Rijdt paard op baby's? :$ Wat ze van mij dan mogen doen is harder optreden!
     
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.530
    113

    Idd....continue op dr lip zitten en als dat niet gegarandeert kan worden in de kinderstoel!
    Kun je toch niet maken tov die baby's en de ouders??

    Ik vraag mij wel af bijten EN paardje rijden op baby's, dan mag er ook wel wat extra geobserveerd worden waar dat gedrag evt vandaan komt.
     
  9. Logan

    Logan Niet meer actief

    Nou inderdaad. Ik moet mijn kin nog even oprapen maar dit is toch geen normaal gedrag?
    Mijn kindje gaat naar een go en als ik toch hoor dat ze oudere kindjes paardje laat rijden op hem dan sta ik niet voor mezelf in.
     
  10. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    mijn oudste was een enorme bijter, eigenlijk was hij een grote knuffelkont en wou met alle kindjes knuffelen...wou je niet knuffelen .... dan beet hij.

    op het kinderdagverblijf hebben ze hem op de voet gevolgd, steeds als hij wou knuffelen en het kindje liet het toe... was het goed en lieten ze het zo, liet het kindje weten nu niet gediend te zijn van het knuffelen dan pakten ze ons zoontje haalde hem weg en gaven ze hem een grote teddybeer ten grote van hemzelf ( 1,5 jaar was hij toen) en zeiden ze dat sommige kindjes nu eenmaal niet altijd willen knuffelen maar dat deze grote knuffelbeer altijd wou knuffelen, naarmate de weken verstreken liep hij uit zichzelf maar gewoon naar de knuffelbeer want die wou wel knuffelen en zou hij geen afwijzing krijgen van andere kindjes.
     
  11. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.636
    1.193
    113
    Dit. Ook lijkt me dat het kinderdagverblijf het er regelmatig met de ouders over kan hebben en hen kan vragen hoe zij met het bijten omgaan. Wellicht kunnen ze door hun uitgebreide ervaring tips and tricks geven aan de ouders.

    Verbeterpunten voor ons kinderdagverblijf zijn wat mij betreft hoe er met zoete traktaaties wordt omgegaan. Eigenlijk mogen deze niet gegeven worden op de groepen staat in de richtlijnen, maar telkens sluipt het er toch weer in tot een ouder het kinderdagverblijf hierop aanspreekt en het weer een paar maanden beter gaat. Het moet toch niet zo heel moeilijk zijn om hier een consistent beleid in te voeren lijkt me.
     
  12. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Vorige opvang had ik heel wat verbeter punten;
    - hij klaagde vaak over dorst en dronk dan 3 bekers leeg
    - ik kreeg hem regelmatig erg vies mee naar huis en dan niet vies van het spelen maar met volle poep luier vieze neus en gezicht jam handjes en eten in z'n haar
    - se gingen vaker niet dan wel naar buiten
    - maakte nooit wat creatiefs. Nou hoeft dat niet maar hij houdt er zo van
    - ik kwam geregeld binnen en dan was er geen leidster te bekennen of zaten ze te kletsen met z'n tweeen terwijl er huilende kids lagen

    Al deze punten maakten dat ik er een slecht gevoel can kreeg. Ervan af gehaald en naar andere opvang en dat is een wereld van verschil

    - veel communicatie met ouders
    - veel activiteiten en veel naar buiten: thema weken en maakt dan iets leuks of gaan bijv bij thema lente lammetjes kijken, thema beroep naar de bakker etc. vrijwel altijd naar buiten
    - kleinschalig en super lieve betrokken leidsters. Zijn altijd in de ruimte als ik kom en met kids bezig, nooit huilende kids, geen vies kind mee naar huis
    - krijgt genoeg te eten en te drinken

    En ik heb zon app, zo leuk, dat ik zie wat ze doen. Echt een wereld van verschil ik wou dat ik het eerder had gedaan!!

    En mooiste bijkomstigheid ook nog eens een veel lager uurtarief
     
  13. Yvke86

    Yvke86 Fanatiek lid

    11 apr 2013
    1.696
    295
    83
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Limburg
    In de kinderstoel??? Ik werk op een peutergroep. Peuterspeelzaal. We hebben geen kinderstoel.
    Kindje wordt op de voet gevolgd en zodra we het zien dat ie wilt "toehappen" dan wordt ie toegesproken.
    Maar hij moet ook kunnen spelen ;)
    En natuurlijk worden er stappen ondernomen. En gesprekken met ouders gevoerd.
    Maar hoe makkelijk jij er over doet. Tja, zo makkelijk is het nu ook weer niet ;)
     
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.530
    113

    Ja zo simpel is het net wel, dat probeerde ik uit te leggen.l, ik heb er genoeg ervaring mee. Op een psz lijkt het mij nog eenvoudiger omdat je niet met op bed leggen e.d. zit.
    Als er geen kinderstoel is, zou ik het kindje met een puzzel aan tafel zetten als je weg moet lopen en de rest vrij speelt.

    Hij moet kunnen spelen ben ik met je eens, maar niet zonder continue toezicht. Andere kindjes moeten nl ook kunnen spelen zonder het risico op gebeten worden.
     
  15. Yvke86

    Yvke86 Fanatiek lid

    11 apr 2013
    1.696
    295
    83
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Limburg
    ;) top dat je er zoveel ervaring mee hebt. En wat jammer dat jij niet meer in de kinderoovang werkt maar als gastouder! Want wauw! Waren er maar meer leidsters als jou. Dan zouden kindjes elkaar NOOIT meer bijten, slaan en duwen ;) ;)

    Ik weet wel beter en weet ook dat wij er zijn voor het welzijn van alle kindjes. Maar met 16 peuters en 2 leidsters. Nee, dan kun je niet ALTIJD voorkomen.

    Maar ga verder niet meer reageren :cool:
     
  16. Logan

    Logan Niet meer actief

    Als mijn kind meerdere malen door dezelfde gebeten wordt of er wordt zelfs paardje op gereden, verwacht ik echt wel dat een kindje in een kinderstoel gezet wordt. Als mijn kind niet veilig is op een kinderdagverblijf dan heb je aan mij een hele verkeerde. Kijk, ruzie kan altijd en helemaal voorkomen kan niet maar als het altijd dezelfde is verwacht ik echt dat er harder aangepakt wordt. Makkelijk zat ;)
     
  17. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.530
    113

    Nou nou....beledigd ofzo. Hier wordt een vraag gesteld door iemand en ik vind echt dat met dit soort dingen soms te laks om gegaan wordt. En dat zeg ik dus uit ervaring.
    Ik vind dus als antwoord op de vraag van ts, dat ze echt meer mag verwachten van haar kinderdagverblijf en zich niet moet laten afschepen met: sorry we letten erop, maar het is zo gebeurd helaas.
     
  18. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.553
    21.036
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Helemaal mee eens. Telkens als een kind bijt of wil gaan bijten, zet je m toch even apart? Waar ie niemand kwaad kan doen? Dat snappen ze al snel heel goed volgens mij. Als mijn kindeen bijter zou zijn, zou ik dat ook doen. En dat zou ze echt binnen een dag wel snappen dat dat niet leuk is om telkens weg gezet te worden.
     
  19. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    #19 Hippo89, 29 mrt 2017
    Laatst bewerkt: 29 mrt 2017

    ben benieuwd of je zo nog denkt wanneer je kindje op de basis school zit en gepest word;)

    mijn zoontje is erg gepest geweest in groep 1.... antwoord van de juf .... ja sorry we doen ons best .... er zijn maar 3 pleinwachten voor een heel schoolplein en soms glipt er wat tussen door maar we doen echt ons best hoor....

    uhuh !! ons zoontje werd geschopt geslagen en met de neus over de stenen geschuurd..... ammehoela met je we doen ons best ! je doet maar beter je best anders hou ik hem thuis ! of ik zoek een andere school


    pas toen we met de directeur gingen praten kon de juf de pester continu in de gaten houden, de directeur is goed boos geweest want hij had niet voor niets een pest beleid en de juffen moesten die naleven, dankzij het optreden van de directeur is mijn zoontje daarna nooit meer gepest en zit hij lekker in zijn vel op school.

    maar aan mij heb je een hele verkeerde met "we doen ons best maar soms is het niet anders '

    1 keer kan gebeuren, net zoals kinderen weleens ruzie krijgen of weleens stiekem iets doen.... Allemaal prima maar zodra iets vaker gebeurt heb je het in de gaten te houden zodat je gelijk kunt handelen
     
  20. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Ik vind ook wel dat er erg makkelijk over wordt gedaan, ja het kind bijt maar wij zijn maar met 2 leidsters op zoveel kinderen dus kunnen dit niet voorkomen...
     

Deel Deze Pagina