Reacties op valse berichten

Discussie in 'Over deze site' gestart door junior1, 20 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. junior1

    junior1 Bekend lid

    21 feb 2010
    649
    1
    18
    Hallo allemaal,

    Vaak lees ik hier heftige (en soms onwaarschijnlijke) verhalen. Maar de reacties erop zijn ook niet van de lucht en met regelmaat worden mensen beschuldigd van dingen volledig uit hun duim te zuigen.

    Dat verbaast me. Er is toch geen prijs te winnen voor het ontdekken van een leugenaar. Als je denkt dat iemand liegt, dan reageer je toch gewoon niet?

    Of denk ik te simpel...??
     
  2. Yep, je denkt -in mijn ogen- te simpel. Ik zie dat je al sinds 2010 lid bent, dus dan heb je vast ook de gevallen hier meegemaakt waarbij gynaecologen werden gestalkt en waarbij er foto's van een kankerpatiëntje werden gestolen om bij een nepverhaal te gebruiken. Mensen leven inténs mee bij dit soort verhalen, krijgen soms zelfs een intieme band met degene aan de andere kant van het scherm (of denken dat te hebben..) en er zijn zelfs gevallen waarin mensen iemand financieel steunen en er dan veel later pas achter komen dat alles gelogen was. Ik heb het hier allemaal al zien gebeuren op ZP. Sommige verhalen zijn gewoon vreselijk doorzichtig en overduidelijk fake en ik ben alleen maar blij als mensen die dat nog niet zien, erop gewezen worden. Om bovenstaande dingen te voorkomen dus..
     
  3. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Of schenken eigen geld of persoonlijke spullen om er vervolgens achter te komen dat die ander het helemaal niet krap heeft.

    Steken avonden/weken aan aandacht in iemand die ze ook in hun gezin en anderen hadden kunnen steken en dan blijkt dat die persoon alles heeft verzonnen.

    Dan voel je je best genaaid als je bij de volgende vol goede moed weer een hulppoging doet en het gaat ernaar uitzien dat het dezelfde kant op gaat.
     
  4. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Precies. Wat de meiden hierboven al zeggen. Ik ben in elk geval een stuk voorzichtiger (lees: wantrouwender) geworden.
     
  5. Lovelive3

    Lovelive3 Bekend lid

    1 sep 2016
    878
    65
    28
    ik ben ook wantrouwender geworden, zit hier al sinds 2008. Onder verschillende namen ;)
    Ik weet nog goed dat iemand zijn partner ging betrappen op een buitenechtelijke date en dat was helemaal niet waar. Heel zp leefde mee...
     
  6. Ik vind het ook te simpel gedacht..
    Maar het is helaas wel een risico op een forum.
    Al voel ik me dan ook behoorlijk 'genaaid' na meeleven
     
  7. junior1

    junior1 Bekend lid

    21 feb 2010
    649
    1
    18
    Ik begrijp jullie punten. Maar zijn jullie niet bang dat je iemand, die misschien echt in de knoei zit, op dat moment onterecht beschuldigt?
     
  8. Ik heb het, na al die jaren, echt vrij snel door als er dingen niet kloppen of als er zoveel tegenstrijdigheden in een verhaal staan waardoor het overduidelijk hartstikke nep is. Ze ontwijken bepaalde vragen, willen geen antwoord geven, de accounts zijn vaak nieuw (of oud en met een heel laag aantal berichten), noem maar op. Vaak gaat het ook om dingen die niet alleen maar vreselijk heftig zijn, maar die héél absurd zijn en die ook steeds extremer worden.

    In sommige gevallen vind ik het heel lullig als er gezegd wordt dat mensen twijfelen (zoals bijvoorbeeld een tijd terug met de kittens in de schuur bij de buren, daarbij heb ik persoonlijk geen moment gedacht aan dat het fake zou zijn), maar ik zeg zoiets zelf echt alleen maar als het óverduidelijk is.
     
  9. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Nou, dat vond ik anders best een vaag verhaal indertijd.
    Ik zie nu overigens dat dat hele topic blijkbaar verwijderd is - kan het nergens meer vinden. Ook apart.
     
  10. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Goh, alweer een verwijderd topic?!

    @BEHEER: waarom nu weer? 😳
     
  11. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Sorryy!!!!!! Ik wilde het net typen - heb hem zojuist ook gevonden...

    Negeer mij...
     
  12. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
     

Deel Deze Pagina