kan het iets soepeler?

Discussie in 'Over deze site' gestart door sydneys, 17 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Kunnen jullie de regels niet een beetje aanpassen? Zodat de onderwerpen die heel erg spelen in de wereld ook hier besproken kunnen worden?

    Het is best wel jammer dat je hier elkaar helemaal gek mag maken als het om vaak onbenullige onderwerpen gaat maar je mag niet discussiëren over onderwerpen die best wel aanwezig zijn in het dagelijkse leven.

    Die discussies zorgen echt niet voor een mindere sfeer. Je kan bij het ene onderwerp lijnrecht tegenover iemand staan om bij het andere onderwerp juist naast die persoon te staan.
    Nu moet je oppassen over welk topic je opent, of dat je niet wat gaat afwijken van het onderwerp, je niet teveel tegen een topic starter ingaat ,of het wordt door jullie gesloten, of de topic starters volgen de nieuwe zp mode : 2 minder leuke reacties en laat maar sluiten.

    Misschien is een nieuwe rubriek openen mogelijk? Dat de iets fellere discussies naar daar geplaatst worden?

    Het is het laatste jaar echt minder leuk aan het worden. Je mag elkaar helemaal gek maken als het gaat om wel of niet dagelijks douchen, handdoeken wassen of het raam van de slaapkamer wel of niet open doen.
    Maar een discussie waar de hele wereld mee bezig is mag niet.
    En ik vind het in die discussies die gesloten worden netter aan toe gaan dan in sommige onderwerpen die nergens om gaan.

    Zo, klaar met boos zijn! :)
     
  2. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Helemaal mee eens!
     
  3. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Compleet mee eens.
     
  4. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.387
    4.670
    113
    Mee eens!
     
  5. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Eens. Bovendien is het toch niet erg dat een discussietopic 'off topic' gaat? Dat gebeurt in het echte leven toch ook? Je begint bij punt a en gaandeweg evolueer je naar een aansluitend onderwerp. Zolang het boeiend blijft (dus zolang er gepost wordt door leden) en het respectvol blijft, lijkt me dat geen probleem.
     
  6. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Ook eens! Het gaat er weleens hard aan toe maar dat is toch geen drama? We leren ook van elkaar. Idd in het volgende topic kun je weer goed met elkaar overweg. Maar het is nu alsof we op school zitten ;) anders ga je in de gang! De meesten zijn volwassen hier :)D) dus het kan zeker wat soepeler.
     
  7. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ook eens met Sydneys. Het kan toch niet dat een onderwerp waar je zoveel over hoort in het dagelijks leven en waar zoveel over gepraat wordt overal, niet toegestaan is hier?
     
  8. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Nou ja... het is en blijft een zwangerschapsforum hè. Gericht op vrouwen die willen praten over zwanger worden / zijn en de zorg voor baby's en kinderen. Ik vind juist dat er behoorlijk veel ruimte hier is om over heel andere dingen te praten. Als je een forum hebt voor konijnenbezitters, ga je ook niet uitgebreid over je paard, zwangerschap of schoonmoeder zitten praten.

    En ja, natuurlijk: het kan geen kwaad om dit soort topics toe te laten. Maar dan wordt het op een gegeven moment meer een algemeen forum in plaats van een forum voor (aanstaande) moeders. Je zou het ook kunnen omdraaien: als je over dit soort dingen wilt praten, kun je ook naar een forum gaan dat zich daarop richt.

    En bespaar je de moeite om het na te kijken want ja: ook ik heb in het Donald Trump topic meegepraat. :D Het is dus ook niet zo dat ik per definitie tegen dat soort onderwerpen ben op dit forum. Maar ik begrijp ook wel dat dit forum zich ergens anders op richt. En ik weet dat in de regels staat dat het niet mag. Dan ben ik soms wel een stiekemerd die het lekker toch doet ;) maar ik snap het ook wel als ik (en anderen) dan teruggefloten hebben en accepteer dat dit nu eenmaal de regels en grenzen zijn van dit forum. En dat als ik de vrijheid wil hebben om over andere dingen te kletsen, dat er een heleboel andere fora beschikbaar zijn waar ik mijn hart zou kunnen ophalen.
     
  9. Maaaaaar, dat er ook andere topics zijn, is ook absoluut in het voordeel van ZP zelf natuurlijk. Als het echt alleen maar 'zwanger zijn en baby's hebben' zou zijn, zou het forum namelijk láng niet zoveel leden hebben en zeker niet zo goed lopen, omdat je je forum dan gewoon ontzettend beperkt houdt.

    Wat betreft andere fora trouwens; neem bijvoorbeeld bokt.nl. Duidelijk een forum over paarden. Ik heb niks met paarden, maar ik kom wel regelmatig op dat forum terecht door te googlen op iets wat helemaal níks met paarden te maken heeft, gewoon omdat daar ook over andere dingen gesproken wordt. Zelfs seks is daar geen verboden onderwerp en dat terwijl paardrijden toch echt véél minder met seks te maken heeft dan het krijgen van kinderen :D Het is dus niet zo dat een forum specifiek alleen maar over 1 onderwerp moet en mag gaan, ook al richt je je wel op één specifiek onderwerp of een specifieke doelgroep. Zeker niet als je er een goedlopend forum van wilt maken..

    Kijk, dat we hier niet gaan bespreken welk volwassen filmpje we als laatst bekeken hebben of wat we een echte aanrader vinden; a la. Maar je moet het toch gewoon kunnen hebben over standjes, hoe je het weer leuk kunt maken als je relatie (of alleen de seks) even niet zo denderend loopt, of weet ik veel wat? Of over een borstvergroting, welke reden iemand daar dan ook voor heeft? Het topic over plastische chirurgie staat momenteel nog in de lounge, maar dat soort topics werden eigenlijk ook altijd diréct verwijderd 'want ZP wil plastische chirurgie niet promoten'. We zijn toch allemaal volwassen genoeg om met dit soort onderwerpen te kunnen dealen (óf om ze over te slaan als ze ons niet aanstaan)?

    Regels zijn natuurlijk gewoon nodig, maar zoals de titel al zegt; wat 'soepeler' mag best..
     
  10. Ansji

    Ansji Niet meer actief

    Helemaal mee eens! Op de een of andere manier kom ik ook vaak uit op Bokt.nl of op de beruchte v site en heb ook echt helemaal niks met paarden :p

    Met andere woorden, wat ruimere topics zou ook meer hits geven met google, lijkt me goed voor een site...

    Ik vond bijvoorbeeld de discussie in het "trump" topic best netjes verlopen, las het graag, dat tegenover een aantal topics over bijv. inenten die eigenlijk altijd spaak lopen op 1 iemand, noem geen naam... Die blijven gewoon open terwijl dat geen degelijke discussies meer zijn en uiteindelijk ook van het onderwerp afwijken doordat ze op een gegeven moment niet meer over het nut van wel of niet inenten gaan, maar over allerlei andere ziektes en aandoeningen waar het hele topic niet over gaat. Vreemd dat die wel open blijven.
     
  11. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.108
    2.838
    113
    Beste sydneys,

    Topics worden niet zomaar door ons gesloten. Dit doen we alleen als ze niet aan de regels voldoen of als wij het verzoek krijgen van de topicstarter.

    Onze ervaring is dat sommige onderwerpen voor veel onrust kunnen zorgen. Onderwerpen die inderdaad voor komen in het dagelijks leven, maar niets te maken hebben met zwanger worden, de zwangerschap of je kind(eren). Wij willen met Zwangerschapspagina.nl daar wel de focus op hebben, maar omdat we offtopic onderwerpen niet helemaal willen verbieden hebben we de Lounge. Daar mogen topics geplaatst worden die niet over zwanger worden, de zwangerschap of je kind(eren) gaan. Maar wel met een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen staan beschreven in de regels, waar we vooralsnog niet van af willen wijken.

    Discussiëren mag ook gewoon, zolang het maar respectvol is en aan de regels voldoet.

    Met vriendelijke groet,
    Beheer Zwangerschapspagina.nl
     

Deel Deze Pagina