Wanneer 's nachts zindelijk?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door ariel3, 19 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Ik heb een zoontje van 3,5 jaar dat 's nachts nog niet zindelijk is. Ik vraag me af hoe oud jullie kindjes waren toen ze 's nachts zindelijk werden en hebben jullie dat op een of andere manier met ze geoefend of werden ze vanzelf 's nachts zindelijk? Ik breng mijn zoontje altijd nog even naar de toilet voor het slapen gaan en hij draagt een pamper. Als ik 's avonds naar bed ga en merk dat zijn pamper nat is, verschoon ik hem altijd nog even. Ondanks dat is 's morgens toch vaak zijn bedje nat, hij plast gewoon door de pamper heen. Niet meer drinken vlak voor het slapen gaan helpt ook niet. En als ik hem 's avonds laat nog een keer wakker maak om naar de toilet te gaan dan gaat hij heel hard huilen en werkt hij niet bepaald mee waardoor mijn jongste zoontje wakker wordt dus dat doen we maar niet meer. Iemand tips?
     
  2. gemke

    gemke Niet meer actief

    ik heb er 1 van 8 en die is ook nog niet zindelijk al vele dingen geprobeerd maar het lukt gewoon niet
    volgens mij is het hier gewoon afwachten tot het van zelf stopt
    ik was overingens 11 toen het bij mij snachts stopte dus ze zal het wel van mij hebben erg vervelend maar niks tegen
    1 ding altijd onthouden ze doen het niet expres
     
  3. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Misschien een kraammatrasje op zijn bed leggen en geen pamper meer aandoen. Ik heb wel eens gehoord dat ze dan veel sneller zindelijk worden (al gaat het de eerste nachten natuurlijk wel fout ;) )
     
  4. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.362
    1.763
    113
    Kinderen worden gemiddeld rond hun 5e jaar 's nachts pas zindelijk. Dit is dus een gemiddelde, er zijn altijd kindjes die eerder of later pas 's nachts uit de luiers kunnen..Drie en een half is dus erg vroeg. Het is al heel knap van je kindje dat hij overdag droog is ;)

    Ik denk dat ik het Milan ook niet ga redden rond zijn 5e hoor, het is hier al een hele opgave om hem overdag droog te krijgen..
     
  5. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Mijn zusje was 6, mijn broer was 9 en ik was op 2 maanden na 13 jaar.....

    Succes
     
  6. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    ~--
     
  7. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    mijn dochter was 5, en mijn zoontje was 3 en een half.

    je kan er echt niks van zeggen, 's nachts heb je niet voor het zeggen,
    dat is echt heel moeilijk!
    en net wat gemke zegt: ze doen het echt niet expres.
     
  8. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Natuurlijk weet ik dat ze het niet expres doen. ;) Mijn man en ik plasten beiden tot ons 10e in bed, ik heb er verder ook geen problemen mee dat hij nog niet zindelijk is 's nachts. Het lijkt me voor hem zelf ook gewoon prettiger als hij niet meer steeds in een nat bedje ligt tot ik het merk. In mijn omgeving hoor ik regelmatig dat kindjes ongeveer 3 weken na het zindelijk worden overdag ook zindelijk worden 's nachts. Op zijn school slapen de peuters en kleuters elke dag in de middag en daar wordt van ze verwacht dat ze zindelijk zijn als ze slapen. Een pamper mogen ze dan niet om. Vandaar mijn vraag. Ik vroeg me af of jullie dat op een of andere manier geoefend hebben met jullie kindjes of dat ze het na een tijd vanzelf konden.
     
  9. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.362
    1.763
    113
    Kun je tegen het doorlekken geen grotere maat of ander merk pamper nemen? Mijn zoon plast altijd enorm veel 's nachts, maar lekt nooit door. Ik gebruik pampers, maat 5...

    En slapen de kids op school? Ik zie dat je in Frankrijk woont, dus een heel ander systeem hebt dan in Nederland, maar hier kijk ik van op. Hoe gaat dat dan? Van hoelaat tot hoelaat gaan ze bij jullie naar school dan?

    Persoonlijk vind ik het erg "pusherig" om een kindje van 3,5 jaar geen luier meer om te doen tijdens een slaapje..Tijdens het slaapje heeft zo'n kindje totaal geen controle over de sluitspieren. Het kan eerder een plastrauma opleveren dan dat het ervan leert...
     
  10. kristel

    kristel Niet meer actief

    Mijn kinderen waren beide net 3 's nachts , vanaf het moment dat ze ook overdag zindelijk waren, maar ik moet zeggen dat ze al een hele tijd (een jaar daarvoor) met een droge luier wakker werden. Maar ik heb genoeg vriendinnen waarvan de kinderen rond hun 5e nog niet zindelijk zijn 's nachts. Zonder luier naar bed doen heeft ook geen zin want dan worden zeiknat 's ochtends wakker (worden niet wakker wanneer het ongelukje heeft plaatsgevonden). Op school zijn er wel voorlichtingsavonden voor ouders van 6-jarige die nog niet zindelijk zijn 's nachts. Verschilt dus heel erg per kind en met een kind van 3 en half hoef je je dus echt geen zorgen te maken.
     
  11. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    Hallo,

    Mijn dochter was 2 jaar en drie maanden overdag, maar als ze slaapt dan gaat het mis. Ook bij haar middagslaapje, dus gewoon een luier om. Nu gaat ze sosm wel eruit om op d epot te plassen en prijzen we haar als haar luier 's ochtends nog droog is. het lijkt mij dat als ze te veel ongelukjes hebben dat ze er een trauma van krijgen en als ze er straks aan te zijn het niet meer durven. Volgens mij ga je het merken als het kind steeds vaker droog is als het 's ochtends wakker wordt. Wat ej nog zou kunene doen is het kind om 23 uur voordta jezelf op bed gaat nog even op het potje laten plassen als het wat ouder is, maar het komt wanneer het komt.
     
  12. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Eva is nu bijna 3,5 en sinds een maand of 3 zindelijk.
    Ze wilde zelf ineens geen luier aan snachts, dus geprobeerd.
    2 x een ongelukje en toen was ze ineens een hele tijd droog.
    Hier hoef ik ze ook niet uit haar bed te halen om te plassen, ze wordt nl toch niet wakker!

    Maar van de week ineens weer 3x nat bed, dus afgelopen nacht wilde ze zelf een luier aan....nou oke, doen we dat toch.
    S nachts maakt me ook niet zoveel uit moet ik zeggen, komt vanzelf wel goed.

    Eva poept ook nog in een luier, die krijgt ze dus even aan voordat ze naar bed gaat en binnen 5 min zit ie vol.
    Op de w.c wilt ze gewoon nog niet..ook dat komt wel
     
  13. miranda84

    miranda84 Bekend lid

    13 apr 2007
    781
    0
    0
    hai

    mijn dochtertje is 2,5 en is zowel overdag als s'nachts zindelijk.Toen ze overdag begon met droge luiers is het meteen s'nachts ook goed gegaan.Je kunt het niet leren ze moeten het echt uit zichzelf doen.Komt allemaal vanzelf wel :)

    groetjes miranda
     
  14. Diadeem

    Diadeem Fanatiek lid

    2 feb 2008
    4.378
    0
    0
    mijn dochter was 4 jaar en is uit zichzelf droog geworden 's nachts. Mijn zoon was 7 jaar (met dank aan de plaswekker) Maar die adviseren ze pas vanaf 7 jaar dus zou me voorlopig nog geen zorgen maken. Snap dat je het lastig vind, had hier ook regelmatig doorgelekte luiers. Wat je wel kan doen is kijken 's avonds als ze bijna slapen of ze niet hebben liggen plassen, was hier vaak het geval en toen ik daar strenger in ben geworden lekte hij niet meer door. 's Nachts kunnen ze niks aan doen, maar 's avonds als ze nog wakker liggen wel is mijn mening. En na het eten krijgen ze hier geen drinken meer, anders is het wel mis.8)
     
  15. ManonGJ

    ManonGJ Actief lid

    16 apr 2009
    206
    0
    0
    Barendrecht
    Lana was precies op haar 3e verjaardag overdag zindelijk en 5 maanden later 's nachts. Nou moet ik wel zeggen dat ze niet zoveel dronk. De laatste tijd let ik erg op het drinken en ook nu gaat het goed (bijna 4). Ze heeft 2 x een ongelukje gehad. En nu heeft ze net een nieuw wollen dekbed wat ik niet kan wassen :( dus nu geen ongelukjes meer please :$;)
     
  16. missmariska01

    missmariska01 Fanatiek lid

    civan is sinds ongeveer een week voor dat hij 3 werd snachts zindelijk geworden.
     
  17. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Jelina is net 2.5 en overdag zinderlijk. 'S nachts heeft ze nog een luier om maar die is elke ochtend droog. Ik laat hem nog een paar weekjes aan en blijft ze dan nog droog 's nachts ga ik hem uitlaten.
     
  18. Hier iris ook al een poos oevrdag zindelijk dat was voor haar 2e verjaardag ..
    S,nachts nu ruim 2 maand zindelijk ze hefft helemaal geen luiers meer om ze wil het zelf ook niet meer ..
    ze is nu 2.5 jaar
     
  19. Twinmom

    Twinmom Lid

    7 nov 2007
    41
    0
    0
    Hallo, ik was zelf 6, mijn broer 5, mijn jongste broertje was bijna 16! Mijn dochter van net 4 is 's nachts zindelijk, mijn andere zoontje ook net 4 (tweeling) is 's nachts nog niet zindelijk.
     
  20. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    Hallo,

    De regels drie weken na overdag is niet helemaal waar hoor. Ieder kind is anders. De een is sneller als de andere. het ligt ook aan de laatste tijd dat je ze drinken geeft. Mijn dochter is nu 2 en half en wil 's nachts geen luier meer om, maar gaat nog wel eens mis. Vooral als we later als half 8 drinken geven en haar om 23 uur niet even slaperig op het potje zetten.

    Ook zijn er kinderen die het wel kunnen maar lekker lui zijn en het veel makkelijker vinden om in hun luier te plassen.

    Succes, maar tussen de 4 en 6 jaar is normaal hoor, dus geen zorgen.

    groetje Gaby
     

Deel Deze Pagina