Terugval zindelijkheid en ander peuterpubergedrag

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Ecosa, 30 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Dames, ik zit met mijn handen in het haar.. Mijn dochtertje van bijna 3,5 heeft een hele erge terugval wat de zindelijkheid betreft. Zij was overdag al helemaal zindelijk, op een ongelukje om de zoveel tijd (weekje ofzo) na. Maar de laatste 2 weken laat ze het gewoon weer lopen. Ook vraagt ze de laatste dagen weer om een luier. Zo frustrerend! Het doet haar ook niets, ze heeft er geen last van om in een natte broek te zitten. Ik probeer rustig te blijven en meestal verschoon ik haar gewoon en zeg dat ze de volgende keer wel naar de wc moet. Maar ja als ik haar al 4 keer een nieuwe broek heb aan moeten trekken ben ik er ook ff klaar mee en word ik wel boos ja. Waardoor zij weer overstuur en boos is.. Ppfff.. Snap er niets van. Herkent iemand dit?

    Daarnaast slaapt ze gewoon te weinig voor haar leeftijd! 's avonds brengen we haar rond 7 uur half 8 naar bed, maar elke avond is het een strijd en valt ze eindelijk rond 9 uur in slaap.. :( En 's ochtends om half 7, 7 uur staat ze weer aan ons bed. En wat we ook proberen, tussen de middag weigert ze gewoon te slapen. Na een uurtje of 5 in de middag begint ze dus ook gewoon te stuiteren uit vermoeidheid. Dit kan toch niet goed zijn voor zo'n kleine?

    En daarnaast is ze vreselijk tegendraads; luistert niet, eet niet, huilt of krijst zelfs als ze haar zin niet krijgt, duwt / trekt / schopt haar broertje, doet alles wat niet mag, etc etc. Het is niet altijd zo hoor, we hebben ook onze gezellige momenten en ik kan ook heel veel van haar genieten, maar soms.. ppfff..

    Ik vind dit wel heel zwaar momenteel, vooral ook omdat ik nog een kleine heb rondkruipen.
    Ik heb eens zitten nadenken maar laatstelijk is er eigenlijk niets gebeurd waardoor ze dit kan hebben. Zou het misschien jaloezie zijn naar haar broertje toe ofzo?

    Wie herkent dit? Of weten jullie hoe ik hiermee om moet gaan?
     
  2. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Helemaal niemand?! :(
     
  3. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Je hoort het heel vaak dat ze erg lastig zijn tussen de 3,5 en de 4. Het broekplassen lijkt ook in dit stoute gedrag te passen. Behalve rustig blijven en consequent zijn kun je er verder niet zo heel veel mee. Positief gedrag belonen en stout gedrag negeren voor zover het kan is misschien nog wel een idee. Ik weet niet wat je al geprobeerd hebt.

    Mijn dochter is bijna 3 en slaapt vanaf 8:00 uur tot 7:30, ook niet heel erg veel dus. De ene dag gaat het prima en is ze gezellig, maar er zijn ook dagen bij dat ze gaat flippen rond 17:00 uur als papa thuis komt (ook gezellig voor hem!).

    Een aantal oppaskinderen vertonen dit gedrag ook als papa of mama komt, het is toch een lange dag voor ze!
     
  4. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Ik weet niet hoe oud het broertje is, maar als deze er nog maar pas is, dan kan ik me wel vorostellen dat het daar mee te maken heeft, ja.
     
  5. XoXo

    XoXo Niet meer actief

    Mijn zoontje kreeg ook een terugval met zijn zindelijkheid. Hij was dag en nacht zindelijk en toen hij naar de psz mocht ging het helemaal mis. Ik werd soms gek van hem, stond hij 'expres' in zijn broek te plassen, terwijl ik 5 min daarvoor nog vroeg of hij naar de wc moest. Nu bijna 3 maanden verder is hij gelukkig weer helemaal zindelijk. Wat hier goed hielp was om het uur op het potje zetten. Hij vond dat zo vervelend (dat ik hem uit zijn spel haalde) dat hij het zelf weer ging aangeven.
     

Deel Deze Pagina